4. týden těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1297
3.10.20 22:31

@Margit. Tomanova Me už je taky zle :? Dopoledne jsem prospala a zbytek dne se válela u televize. V jednu chvíli jsme jí vypnuli, že se půjdeme projít ven a místo procházky jsem… nebudu popisovat detaily, když tu je na to obrázek :poblion: Zjistila jsem tak, že při koukaní na televizi jsem schopná donutit se něco málo sníst a “zapomenout” na to, že mi je špatně, tak že strávím večeři 8) No, těší mě, že to ukazuje na to, že je (snad) vše v pořádku, ale doufám, že to nebude trvat moc dlouho… takhle se nedá fungovat :zed:

@Malej melounek
Pořídila jsem jablka, jak jsi psala :palec: Ne, že by se mi po nich udělalo lépe, tak zázračné to bohužel není. Nemám k nim takový odpor jako ostatnímu jídlu, takže super. Díky ta tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
3.10.20 23:24

@Thea42 Ano,dělala jsem ho hned ráno z 1.moči takže proto jsem tak plašila..co se má stát, stane se. V úterý se dozvím jak to je.Ale děkuji za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
4.10.20 07:48

@Thea42 tak já Teda ještě neblinkam a snad ani nezacnu :lol: vždycky když cítím, že mi začne bolet žaludek, tak si dám suchar, suchý rohlík nebo tak něco. Četla jsem na netu, že ty těhotenské nevolnosti způsobuje rostoucí hormon progesteron a ten je spojený s hladinou cukru v krvi, takže vždycky, když se člověku udělá špatně, tak má nízkou hladinu cukru v krvi, snažím se jíst ovoce jak čerstvé tak teď sušené švestky, začínám mít problém se zácpou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
5.10.20 06:58

Dobré ráno holky, tak je všechny cítíte? Kdo jste tento týden na kontrolu? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.10.20 09:58

@Margit. Tomanova Ahojky, tak já bych měla být dnes 4+6 a už se moc těhotně necítím. Prsa včera bolely hodně, dnes míň. Břicho mě nebolí už skoro vůbec, žádné dloubání atd.No a nevolnosti mívám odpoledne nebo když jsem někde v roušce, ale nezvracím, spíš se mi jen točí hlava a mám žaludek na vodě.
Na kontrolu jdu zitra ale mám strach, ty signály co mi tělo dává jsou jiné než minulý týden.
A ty kdy máš kontrolu a jak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
5.10.20 09:58

@Margit. Tomanova já jsem taaak unavená to je mazec. Včera jsem byla na návštěvě a myslela jsem, že si tak snad ustelu. Jinak noční hlad me neopustil, ale nevolnosti přes den moc nemám. Na kontrolu jdu 16. 10. Co tý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
5.10.20 10:26

@Karkulka66 @Weru32 holky já jdu na kontrolu teď ve středu, to budu 7+0 podle MS a doufám a modlím se, aby bylo slyšet srdíčko :srdce:
Jinak k příznakům, prsa mě někdy bolí, někdy vůbec, podbřišek taky jak kdy, nevolnosti mám, ale zkouším teď, co na mě z babských rad bude fungovat :lol: Takže na mě za mě zabírá hned ráno si dát fenyklový čaj a suchý rohlík, pak si musí dát každou hodinu něco do žaludku, třeba suchar, teď mám jablíčko, prostě nenechat žaludek prázdný, pak je mi špatně a je úplně jedno jestli to ráno nebo večer… Každý den je jiný, někdy bych proležela celý den, jindy je mi mnohem líp a mám spíš takové chvilkové stavy, že bych klidně i ve stoje usnula :mrgreen: stačí mi 20 minut zavřít oči a je to zase dobrý.

@Weru32 někde jsem četla, že je dobré si dát na noční stolek třeba piškoty a čaj a když tě v noci probudí hlad tak si trošku dát a spát dál ;)

@Karkulka66 neboj se, signály těla můžou být jeden den silné, druhé den zase neucítíš nic… teda takhle to mám já :) pořád dokola si opakuju, že kdyby mělo být něco špatně, tak začnu třeba špinit nebo krvácet a hodně se snažím posílám „energii“ miminku, že to spolu zvládneme a že na nás zase bude par doktor při další kontrole pyšný a tak :andel: zkus taky nějaké takové pozitivní emoce :hug: každopádně Tě chápu, že si nervózní, já už taky začínám být a to jdu na kontrolu až za dva dny. V kolik tam máš zítra být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.10.20 10:38

@Margit. Tomanova Jdu na 11h, utz a krev, ale krev budu vědět až ve středu, posílají všechny vzorky až odpoledne, to je blbý.
Já když jsem sama a nikdo mě nevidí tak si hladím břicho že bude vše dobrý a vykládám si s ním:D Holky ale je to záhul, furt čekat co bude, je mi 36 a nikdy jsem těhotná nebyla, :andel: proto jsem taková, ale to jsou jen chvilkové obavy, pak se nějak zabavím a je mi líp.
Jinak budu držet palečky na středu, :srdce: tam bude, působíš jako positivní človíček a miminko je u tebe určitě spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
5.10.20 10:41

@Karkulka66 Děkuju :hug: je fajn mít takhle partu, ikdyž neznámých, holek, které se navzájem podporují a zažívají podobné stavy a emoce :-)
Pro mně je to taky první těhotenství tak jsem občas z různých věcí dost vykulená :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
5.10.20 10:57

@Karkulka66 Ahoj. Já jsem teď 6+3 a krom bolesti prsou, hlavně večer, nechutenství a zhoršené pleti nemám jiné příznaky. Právě bříško jsem cítila na začátku a teď už delší dobu vůbec nic, žádné píchnutí…Takže se taky bojím, co bude. Na kontrolu jdu až 15.10, je to na zbláznění. Dej pak vědět, jak dopadneš, doufám, že vše bude ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
5.10.20 11:01

@Margit. Tomanova Tý jo holky já to delam taky, že si hlásím bricho a dost často koukám na fotku z utz. vypadá to jako malej dinosaurus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.10.20 11:08

@Kulicka22 Určitě dám zitra vědět. Jinak taky mám pupínky a minulý týden jsem vyžírala lednici pořád a teď ráno sotva čaj a menší porci oběda, večer prsa hrůza, nemůžu ani ležet a ráno v pohodě, jen trochu.To jsou ty hormony splašené, je to děs :lol: Držím papečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
5.10.20 16:08

Nechci moc fňukat, jak špatně mi je, ale třeba vás to potěší, že budete rády, že vám tak špatně není ;) Jíst pravidelně mi pomáhalo do poloviny minulého týdne, ale teď cítím k jídlu a bohužel často i k pití docela odpor a musím se nutit, abych do sebe alespoň něco dostala (a pak to v sobě udržela). Permanentní pocit na zvracení je fakt strašný, doufám, že to nebude trvat dlouho - a hlavně, že to k něčemu bude a nakonec to dobře dopadne :think: (I když mě děsí, že v minulém těhotenství to trvalo do 20. týdne a začínám ztrácet váhu, tak se bojím, jestli nemám také tu nemoc silných nevolností :( ) K doktorce jdu ve středu dopoledne.

A jak jste na tom s prací? Já byla minule prakticky 4 měsíce na nemocenské. Ale teď si to bohužel nemůžu dovolit, tak tu trpím v posteli u počítače (ještě že jsem alespoň 4 dny v týdnu na home-office).

Kdo jdete také na kontrolu tento týden, přeji hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.10.20 16:21

Holky ahooj, me porad nic extra neni. Jen unava a bolest prsou. Joo a taky jsem strasne zrava az se musim krotit :D mam uz dve kila nahore. :roll: A plet mam jako pubertak. Ve stredu jdu na prvni kontrolu, to budu 7+0 tt tak se modlim at vse dobre dopadne! Jinak vsem kdo ma tenhle tyden kontrolu drzim palce :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
5.10.20 16:46

@Thea42 ja jsem učitelka a momentálně učím distančně. Takže z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie