Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kate95 Klidně
.Víš co to máš všude. Třeba v Litoměřicích sestřičky na novorozeneckém všechny super až na jednu a to samí sestřičky z šestinedělí ale jelikož tam ležíš ty 4dny tak se z těma ne moc příjemnejma setkáš jen tak jednou a to se dá překousnout. A jak se těšíš nebo bojíš porodu?
Jasný
já jsem taková od rány takže já bych jí pak asi něco řekla…kdyby byla jó nepříjemná ![]()
No těšim se i bojim…Bojim se hlavně toho jestli s prckem bude vše v pořádku a tak…
Porodu jako samotnýho…se nebojim…jen mám strach jestli to zvládnu..Můj gynekolog mi řikal že prvorodičky rodí déle…ale je to jak u který…já se hlavně modlim abych nerodila nějakých 16 hodin jako moje mamka
To už bych jim tam odpadávala…fakt ![]()
Co ty? jak jsi zvládla porod?…:-)
Ahojky holky
@Veveruska87 jejda maličká je nádherná, takový andílek, vid? Taky jsem si tajně přála holčičku, ale s postupem času si spíš přeju aby bylo vše tak jak má být
.Je možný se na screeningu zeptat na pohlaví, když budu ve 14týdnu? Aby na mě nekoukaly jako na blázna?
@Kate95 já jsem taky tady
nejsem sice z Roudnice, ale z Litoměřic. Ty máš termín v listopadu? Tak to máš taky skoro za pár, vid? Já mám termín až v dubnu, ted jsem ve 13 týdnu, ale mám pocit že to těhulkování strašně rychle utíká ![]()
Tak jsem zase tu měli jsme krmení.
@simuška 1 Zeptat se můžeš ale neřeknou ti to mě tenkrát od doktorky bylo řečeno že je ještě brzo nejdříve tak v 16tt a nakonec jsem se to dozvěděla až v 21tt na screeningu na kterém jsem byla v nemocnici v Litoměřicích a to mi pan doktor Jíra řekl že je to tak na 90% holka ale že jsem špatně průhledná a že kvůli tomu že jsem špatně průhledná tak mě radši pošle na kardio do Ustí nad Labem aby malí zkontrolovali srdíčko jestli je vše jak má být a tam mi pan doktor za poplatek potvrdil holčičku a máme holčičku.
@Kate95 Hele já měla porod docela rychlej. V 5hodin odpoledne jsme s manželem vyháněli v 7 hodin začali bolesti po 9 mě vezl do nemocnice jelikož jsem špinila ale podle prohlídky a monitoru to na porod nevypadalo ale nechali si mě tam s tím že mě stejně asi ráno pustěj domu no asi někdy v 1 hodinu ráno začli bejt bolesti horší po 2 hodině jsem dostala klystýr a v 4:35 byla Nikča na světě. Jako bolí to ale není to nic co se nedá vydržet ![]()
@Veveruska87 tak já to zkusím se zeptat
, už bych chtěla nakupovat věcičky a těch neutrálních tolik nemají
bud samá ružová a nebo modrá
, šlo mi o to aby na mě nekoukaly jako na blázna ![]()
@simuška 1 Já se taky ptala ale bylo mi řečeno že dříve jak v 16tt to vidět nejde a to předemnou byla kamarádka a ta je průhledná jak folíe a tý to taky neřekla. Jo to uplně chápu ono nakupovat v určité barvičce je veselejší ale víš že ani UZ není uplně neomilnej.Je tu několik diskuzí na emiminu kdy to měla bejt na 100% holka a na porodním sále vylezl kluk. Já se taky hned poporodu ptala doktora jestli to fakt je holka měla jsem doma strašně moc růžovího ![]()
@Veveruska87 tak to asi u těch neutrálních barev raději zustanu
a mužu se tě ještě zeptat, dělaly ti UZ přes břicho nebo ještě vnitřně? Jde mi o to jestli se mnou na UZ muže jít i doprovod ![]()
@Veveruska87
tak to jsem zvědavá jak to budu mít já
![]()
@simuška 1
neskutečně to utíká…já zjistila že jsem těhotná až ve 14tt…taky na mě gynekolog koukal jak na blba…za to nemužu že sem měla i do toho 14tt slabou menstruaci..:-D
Já když se doktora ptala jestli muže se mnou do ordinace mamka(chtěla se podívat zvědavka na vnouče)
tak prej žádný problém…a ještě z toho udělal srandu…:-) Jen mě docela štve že mi neřiká jeho míry…váhu a kolik měří…byla jsem i na odběrech 28.5…a kdybych se nezeptala tak mi nic neřekne a pošle me jen s razítkem domu
mám jít k němu znovu 1.10…tak si vynutim míry…:-D
@Kate95 Jo to mě taky doktor neříkal. Hlavně můj doktor mi nedělal ani moc UZ akorát v 4tt na potvzení pak v 8tt a pak až 31tt z toho jsem byla ve 13tt v Mělníku na screeningu pak 21tt v Ltm na screeningu a na kardiu muj doktor mi udělal asi 3 UZ za celí těhotenství. A pak jsem si došla na 3D
@Veveruska87
aha…to mě dělá UZ při každé kontrole…i mě jako prohlíží prstama…asi jak je prcek na tom ![]()
@Kate95 to mě taky prohlížel. Vždy jsem přišla jen mě prohlídnul zespoda zeptal se jestli nemám nějaký problémy a šla jsem domu. Později mi už dělali i monitor
@Kate95 právě proto jsem se ptala na ten ultrazvuk co se týče toho doprovodu
, muj přítel dneska odjel zase na měsíc do práce a až pujdu na screening pujde tam se mnou jeho ségra a jak jí znám bude se mnou chtít do vnitř, je to zvědavka
, tak aby mi nedělaly vnitřní
co se týče těch mír, tak bych si je vynutila taky
já jsem takový blázínek jsem ve 13 týdnu a už mám doma asi 5 fotek z ultrazvuku, doktor si mě ze začátku hodně hlídal a já si pokaždý řekla o fotku
ty jo ve 14 týdnu, neměla jsi nevolnosti? Jestli ne tak to jsi měla super ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat