Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak již jsem psala, já mám Mirenu vyndanou od 8.2., takže už mohu s odstupem měsíce říci, že se stav pozvolna vrací k normálu. Samozřejmě, že ještě občas vybuchnu, ale ne tak hystericky jako dříve, nebo již nemám ty „úlety“, kdy jsem se byla schopná zamknout se na několik hodin, nekomunikovat , nejíst, nepít.Ale to jsem už ani svému gynekologovi neříkala, protože vše bylo vždy způsobeno vším ostatním, jen ne tělískem. ![]()
Prostě jsem si nějak nerozuměla s úpravou hormonální hladiny. Celkově jsem „citlivá“ na hladinu hormonů, ale v tom jsme každý tak individuální. Jen si říkám, kam by to vše dospělo, pokud bych se nerozhodla pro výjmutí tělíska. Protože již jsem měla i sebevražedné myšlenky. Přitom mám krásné 3 holčičky, hodného manžela. Tyto moje „manýry“ jim dávali dost zabrat, a ubližovalo to nám všem…A to se v mém případě vyplatilo nechat tzv. vyhodit těch 6000, a dát to pryč.
![]()
Kacminku, vím, o čem mluvíš......mám Mirenu vyndanou chvilinku, ale i tak jsem klidnější. Před tím se mi ráno nechtělo ani vstávat z postele, jak jsem byla znechucebá dnem, který mě čeká, snad se vrátím do takového stavu jako před tím, co nejdřív.
Pro DM
Jak můžete napsat, že léky na deprese jsou svinstvo bez účinku? Jak můžete navádět lidi aby je neužívaly? Co všechno jste o tom studovala, nebo prožila? Znáte opravdu rozdíl mezi depresí a únavou? Kdybyste poznala utrpení pravých depresí, tak by jste takovouhle radu nemohla nikdy vypustit. Mojí tetě také takhle někdo radil, skončilo to sebevraždou
Já jsem měla Mirenu 4,5 roku, než jsem si ji nechala vyndat, kvůli plánovanému těhotenství. Byla jsem s ní velmi spokojena, špinila jsem trochu cca 5-6 týdnů, poté žádná menstruace, žádné bolesti, žádné psychické problémy. Zavedení mírně nepříjemné, nic hrozného, stejně jako vyndání. Po zavedení mne bolel podbříšek, asi jako při začátku menstruace.
Jinak těhotenství přišlo hned první měsíc, ještě před návratem menstruace…, takže paráda. Určitě to bude má volba i příště, protože ten konfort bez menstruace byl super.
Dobrý den,
děkuji moc za Váš příspěvek. Diskuzi tady podrobně sleduji a jsou zde samé negativní ohlasy. Přemýšlím o tom, že si Mirenu nechám také zavést. Vzhledem k tomu, že s Danou jsem neměla žádné problémy, ani s hormonální antikoncepcí, tak doufám, že u Mireny to bude stejné. Musím jen našetřit a nechám si jí dát.
Krásný den
Dobrý den, tak já už mám také tělísko vyndané. Musela jsem projít i hysteroskopií ( je to prý podmínka firmy pro reklamování tělíska). Při hysteroskopii mi lékař už podruhé znovuzavedl tělísko a při tom odebral vzorek tkáně. Po týdnu mi zase tělísko kleslo a začali zase bolesti břicha.
Tělísko my pan doktor před pár dny vyndal, protože se zjistilo (i z toho vzorku), že ho tělo odmítá. Po vyndání okamžitě ustoupila nevolnost i věčné bolesti břicha.
Pan doktor mi říkal, že jsem jeho první případ, že ostatní pacientky jsou spokojené, i zdrav. sestřička mi říkala, že už jí má tři roky a je nadmíru spokojená. Můj názor je, že sem většinou píší nespokojené, protože hledají odpovědi na svá trápení a ty co jsou spokojené nemají potřebu vyhledávat tyto diskuze. Postě někomu Mirena sedne a někomu ne. ![]()
Nenavádím všeobecně, nemluvila jsem k vám ani k vaší tetě. Mluvila jsem k těm , kteří zjevně deprese nemají a stejně jim je lékaři předepisují. O depresi vím hodně, taky je měla jedna moje příbuzná, prášky jí sice dělali zle, vpodstatě ji jen uspaly a uklidnily tak, že nebyla ani schopná nic pořádně dělat, ale aspoňneměla ani sílu myslet na to, co jí tížilo. A vy a lékaři si raději uvědomte, že deprese je nemoc, která je závažná.Mně lékař chtěl dát prášky na deprese, i když je nemám, na to jsem upozorňovala!!!!!! Takže si nepleťte pojmy!!! O tom jsem právě mluvila, deprese a nějaké psychické potíže , nebo únava není jedna a ta samá věc!!!!!!
Zjevně vás tíží to, co se stalo vaší tetě, vy zase nemůžete vědět, jestli by to neudělala tak jako tak.
Ahoj, mám Mirenu 14dní, zavádění bylo dost nepříjemné, ale šla bych do toho znovu. Od zavedení pořád špiním, bolí mě břicho jako u menstruace, když je nejhůř - vezmu si prášek na bolest. Mirenu jsem si dala na doporučení známých a kamarádek, ani jedna s ní nemá negativní zkušenost, já se toho tedy nebojím. Jen budeme muset ten začátek přečkat.
Tak se toho neboj!
tý jo takže po zavedení někdo špiní až 5 týdnu??v kuse??no mě jí zavedli na konci MS a za dva dny byl konec a žádné špinění.tak jsem zvědavá na další měsíc ![]()
Přála bych Vám, abyste byla spokojená. Řeknu Vám však, že já jsem byla z Mireny nadšená, jaké je to super. Asi po 2 měsících jsem začala mír různé zdravotní problémy, o kterých se můžete dočíst v předešlých příspěvcích. Taky jsem si všimla, že jsem stále nervózní a podrážděná, ikdyž doma je vše v pořádku. Vůbec mě nenapadlo a dodnes to nemám potvrzené, že by to mohlo být právě mirénou. Ale po všech různých vyšetřeních mně nenapadá nic jiného. Uvidím, až si ji nechám vynadat.
Jen chci tím říct, že po 14 dnech na sobě nic nezpozorujete. Doporučuji sledovat, zda se nevyskytly nějaké zdravotní problémy v pozdější době. Vždy je třeba hledat původ problémů, než brát prášky třeba na nevolnost, migrény apod.
Nechci mluvit jako nějaký „starý kus“, ale už dnes vím, že zdraví je na prvním místě. ![]()
mě se trochu zdá,že je to to fakt sugesce po tom co tu čtu ty negativní příspěvky sem se taky začala strašně pozorovat.a to musí přestat.já jsem zatím v poho a prostě budu a hotovo
![]()
vůbec netvrdím,že některá z vás si vymýšlí nebo že je simulantka.to opravdu ne,ale já bych tak dopadla pokud bych se začala moc pročítat těmi špatnými zkušenostmi ![]()
Dobré ránko,
děkuji za pozitivní vzkaz. Snad budu patřit k těm spokojeným uživatelkám. ![]()
Tak uvidíme. Po přečtení příspěvků tady v této diskuzi už jsem začala uvažovat o něčem jiném, třeba Depo-Proveře. Ale pravda je ta, že spokojené „uživatelky“ Mireny sem opravdu nemají potřebu psát, takže se není čemu divit. ![]()
Krásný den všem (u nás tedy už teď deštivý)
Ahojky. Zrovna jsem pročetla snad všechny příspěvky. Teď v březnu je to právě rok, co jsme si Mirenu nechala dát. Bohužel se musím připojit k negativním zkušenostem. Menstruaci nemám tak divokou jako před tím, zmírnily se bolesti a křeče při menstruaci, na které jsem trpěla , ale prozměnu přes 14 dní v kuse špiním a krvácím. Když mám klid týden, tak je to hodně.. Doktor zkusil nějaké čípky, pak antibiotika, ale bez žádné změny. Uvažuji o vyndání, ač nerada. Tělísko bylo perfektní řešení antikoncepce. Prášky mi nedělaly dobře. No bohužel tělísko, ale také ne. Tak nevím co dál… Dětičky máme a další už neplánujem..... ![]()
ahoj,ja mám mirenu uz rok vubec nejsem spokojená,hodne krvácim,2tyden v kuse kazdy mesic,padaju mi vlasy,bedare mam vsude,a uz sem pribrala 7kg s mirenou.tady sem cetla ze jedna pani vydrzela rok a pak se jej to zlepsilo no ja taky sem vydrzela rok ale zadna zmena jenom cim dal tim hur.ja uz ani sliset nechci o mirene nikdy v zivote ![]()
Dobrý večer,jak už jsem psala, mám tyto problémy sem tam dosud, taky mám za sebou 2krát odblokování, 5 rehabilitací atd, ale já si to osobně vysvětluji tak, že je to úzkost nebo nějaká náhlá deprese co tyto stavy vyvolává. S tou depresí jsem na tom lépe, ale není to ještě ono a sama jsem zvědavá, zda to časem přejde. V některých příspěvcích na těchto stránkách právě píší, že to trvá asi 2 měsíce než se vše srovná. Taky jsem z toho špatná, ale uvidím dál. Zase Vám za nějaký čas napíši a jsem též zvědavá, jak se rozhodnete nakonec Vy. Držím pěsti a zkuste se tak netrápit, asi je to potom vše ještě horší, vím to podle sebe.