Tělísko Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
988
20.3.11 20:51

ahoj holky ja mam mirenu 3 mesic a menses sem mela dvakrat ale ted ji mam pres mesic hruza, navic boleni v podbirsku, slaby pribyvani na vaze( to mi vubec nevadi)) a mnohem vic mi zacali padat vlasy :(. v patek du na kontrolu atk sem zvedava co mi rekne doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dor
2
21.3.11 09:11

ahoj,ja rok stym trpim,vlasy mi padaji hrozne,plet mam jak pubertacka,2tyden krvacim pak tyden klid pak zase znovu krvacim,a uz sem pribrala 10kilo takze hruza,pristi uteri du vyndat,stacilo rok se stym trapit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.3.11 14:53

Tak jsem si dnes nechala tělísko vytáhnout. Bohužel se to neobešlo bez malých komplikací. Mirena se mi v děloze otočila a byla vzpříčená. Tak mi to dr. vytahoval na 3×, nakonec musel použít hák a nůžky, auuu. Proto to neustálé krvácení :-( Jen o fous jsem unikla vytahování pod umrtvením. To jen na okraj, nechci nikoho strašit. Jsem bohužel z těch, co Mirena nesedla. Dostala jsem HA YAZ, tak uvidím jestli mi sedne. Je to nízkohormonálka, dr. říkal, že je dobrá a že jsou s ní pacientky spokojené. Snad mi i vlasy přestanou padat, pleť snad napraví sluníčko a nervíky doufám, taky uberou na uzdě. Písnu jak pokračuju :wink: Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
21.3.11 15:11

pro Lois

Dobrý den,

a je HA YAZ stejně drahé jako Mirena ?
Přeji, aby bylo vše ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.3.11 15:21

Cate, za balení na 3m jsem platila 977,– tak to není levné :-? Za rok zaplatím cca 4tis. Tak po finanční stránce je levnější tělísko, ale bohužel mi nesedlo, další dítka neplánujeme. Zatím váhám zda ji začít užívat, ale dr. říkal, že pokud jsem měla styk předevčírem, tak pokud nebudu chráněna, je větší možnost otěhotnění. Tak a teď babo raď …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janka89
21.3.11 16:22

Já měla špinění s mírnou menstruací asi tři měsíce, pak se to asi na další tři měsíce uklidnilo a bylo to pravidelné a teď, už asi rok, nemenstruuji vůbec, takže paráda :)Jen jsem měla problémy s pletí, to je asi jediná výtka z mé strany ;)

• Citovat
  • Upravit
5
22.3.11 15:24

Pro Mirenu jsem byla nadšená, mám ji 3týdny. Po ukrutných bolestech v podbřišku(podobných těm porodním), při kterých jsem vlastně pořád na Ibuprofenu jsem to dnes vzdala a šla na kontrolu. Při prohlídce nic, ale na ultrazvuku mi lékařka našla cystu na vaječníku, která tam předtím nebyla. Prý se sama ztratí… Vzala mi krev jestli nemám zánět, kdyby ano, jdu si zítra pro antibiotika a prý to chce neschopenku. Předepsala mi anální čípky na týden, jsou šetrnější proti bolesti. Pokud po týdnu užívání bolesti nepřestanou, tak jdu na vyčištění, vyndání popř. znovu zavedení tělíska, vše pod celkovou narkózou. Jestli k tomuto dojde, už si ji nenechám zavést ani za nic. Snažím se ale pořád věřit v to, že to dopadne líp. A to jsem si myslela, že tato diskuse je přehnaná…sorry. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.3.11 15:32

pro Korneliee

Je mi líto, že se máte problémy. Už jsem Vám jednou psala, že 14 dní je krátká doma na posouzení, zda je vše v pořádku.
Mě už se také objevila 2× cysta, ale Dr. říkal, že se sama ztratí a že je to právě způsobenou Mirenou. Prostě se to občas stává :?:
Naštěstí se to ztratilo, ale asi 2 týdny jsem měla také bolesti v podbřišku a sbohem líbánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.3.11 16:51

Jojo, asi to tak je. Je to individuální, ale i tak jsem prý výjimka, lékařka neřeší moc takových případů. Ženy prý mají problém spíš s krvácením, ale takové bolesti nebývají obvyklé. Jak píšu, snažím se věřit, že bude líp a přečkám to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
22.3.11 17:20

tak cysta se mi po zavedení udělala taky v dubnu jí budu mít půl roku teda Mirenu a jdu opět na kontrolu co cysta ta kjsem zvědavá jinak skoro pořád špiním ach jo :cert: ani se nedivím že je tak velké procento úspěšnosti neotěhotnět když člověk při věčném špinění stejně nic nemůže :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.3.11 18:11

Tak Lucko,
tvoje poslední věta je opravdu povedená hláška, která mě pobavila :mrgreen: … v podstatě máš pravdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
D M
23.3.11 09:14

Dobrý den, ti, co chtějí Mirenu obhajovat tady píší, že je zde tak moc negativních ohlasů na Mirenu jen proto, že ti, co jsou spokojení, tady nepíší. To není tak úplně pravda… Doktoři všem nespokojeným říkají: vy jste výjimka. No, těch výjimek je tady nějak moc, nezdá se vám??????
Přeji všem, kteří mají problémy, ať se jim zlepší.
Jinak ta hláška od Lucky mě taky dostala, hahahaha- tam bude asi dost velký kus pravdy!

• Citovat
  • Upravit
988
25.3.11 16:45

tak sem dneska byla na kontrole a doktorka rekla ze soinit muzu klidne pul roku :-? dala mi ascorutin po kterym ybch mela prestat spinit uplmne tak sem zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
piškoteček
25.3.11 21:09
kacminek píše:
zdravím,
přečetla jsem si Váš příspěvek. Pročítala jsem i ostatní, ale nemám pocit, že by doslova někdo tvrdil, že menzes odchází škodlivé látky z těla. A mimochodem menstruační krvácení je hlavně krev z dělohy, kdy se děložní sliznice připravuje pro zanoření oplodněného vajíčka. Jelikož není oplodněno - krev odchází. Proto před menstuací ženy pociťují zbytnělý podbřišek atd. Ale nebudu poučovat. jen chci říci, že ať chcete či ne naše tělesná schránka je jaksi naprogramována na určitý režim. A menstruace k zdravé ženě patří. 6eny, které jsou v přechodu by vám mohly popovídat, jak by někdy rády ještě menstruovaly, co s nimi ta změna hormonální hladiny dělá. Ale to je věc názoru já osobně jsem ráda, že mám Mirenu pryč. Je mi mnohem lépe. A hlavně se zlepšila moje psychika, pomalu ale jistě se dostávám ke svému standartnímu chování.

Patřím mezi spokojené uživatelky Mireny (3 roky), ale to je tady u plaček asi vedlejší. Já se divím, jaké mají některé ženy o svém těle znalosti - v dnešní době. Ve škole jste asi moc pozor nedávaly. Srovnávat fungování těla s Mirenou a tělo ženy v klimaktériu je pěkná hovadina, protože je to zcela rozdílné.V klimaktériu přestávají fungovat vaječníky a tělu chybí hormon estrogen, jeho nedostatek způsobuje ony nepříjemné klimaktérické stavy. Při Mireně zůstává funkce vaječníků zachována, takže dochází i k ovulaci, cyklus může být samozřejmě prodloužený, ale to ničemu nevadí, jen tělísko působí lokálně na dělohu (respektive na sliznici dělohy), sliznice pak nedorůstá, proto se krvácí méně nebo vůbec.
Jinak pokud jsem četla příspěvky na několika posledních stranách, tak bohužel mají gynekologové pravdu (kterou většina z vás stěžovatelek nechce slyšet), potíže jsou psychosomatické - tedy je to opravdu ve vaší hlavě. U psychicky labilních osob je to normální.

• Citovat
  • Upravit
lonardeta
26.3.11 10:19

To Piškoteček

Z Vašeho arogantního příspěvku je mi smutno! Nikdo tady nesrovnává přechod s mirenou, vaše slova jsou pouze vytržena z kontextu.....nazývat někoho psychicky labilním, tak to je trochu silný kafe, nemyslíte? Tady píší ženy o svých problémech, copak si je vymýšlejí? To snad nemyslíte vážně? Buďte ráda a já vám to přeji, že nemáte s mirenou negativní zkušenost, ale co kdybyste byla na opačném břehu? Já po osmi měsících věčného krvácení jsem dala NA DOPORUČENÍ DR.! mirenu pryč, protože jsem byla silně anemická. DRUHÝ DEN jsem dostala menstruaci, která trvala SEDM dní. Z čeho bych asi menstruovala, kdyby nenarůstala sliznice, jak píšete? Další nesmysl je to, že Mirena působí lokálně........způsobuje, že nedozrává vajíčko, které se nenachází v děloze, ale ve vaječnících. Navíc, když si přečtete leták, tak tam píší, že se hormony dostávají do mateřského mléka, tzn. do těla celého- díky krevnímu oběhu. Zamyslete se nad tím proboha logicky, ne jen díky tomu, co jste kde slyšela! Je to hormonální antikoncepce, působí nepřirozeně na to, co má přirozené být - cyklus ženy. V těle je něco navíc a jinak, než má být. Příště, než něco napíšete, tak zvažte svoje slova, abyste se spíš neztrapnila! Jedna s těch tzv. plaček.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1