Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka83 mě to zase přijde báječné jak si s každým chtějí hned povídat a vedou úplně výslech…většinou se tomu lidé smějí a berou to pozitivně a kdo ne, může je požádat, aby mu dali pokoj (a tady už jsme zase u toho respektu) v takovém případě by dítě mělo přestat s dotazy a buď se obrátit na někoho, komu to nevadí nebo přestat (což pro takové Jany Zlatoústé jde těžko. Ti prostě mlčet neumí)
Ale aby někdo někoho litoval…
tomu nerozumím. Proč? Oni nebo ty jste nějací nemohoucí? Či těžce nemocní? Kdyby si do tramvaje nastoupila s umírajícím dítětem na vozíku a s kapačkami, tak bych i pochopila, že tě litují, ale takhle…mít zdravé a veselé děti fakt není nic politováníhodného ![]()
@aklusim litují že nemám chvíli klid. Občas mám dojem že se mi rozskoci hlava. Jasně že většinou řeknou něco jako " to máte doma veselo co?" Ale víš jak to myslím. Někdy je toho veselá až dost. To děcko půl hodiny nezavře pusu a septat neumí.
@andelka83 to je jasné a to chápu. Večer z toho zvoní v uších. A lidé, kteří jsou přirozeně spíš introverti to snáší o to hůř a u takových lidí mi je i jasné, proč jim „osud“ nadělil takové děti.
Ten život nás tak rád zkouší a testuje a posouvá naše hranice.
Ono zase až nastoupí do školy a budou celý den v čudu, tak toho klidu bude až moc ![]()
Každopádně podle mě je opravdu důležité ty děti prostě přijmout a najít si v tom „chaosu“ svůj vnitřní klid a změnit pohled na celou věc jako místo - Ježíš zase řvou a zlobí a co zase dnes vyvedou na - jsou veselí, zvídaví, zdraví a vitální a těším se, jakou legraci si užijeme a maximálně tedy zapracovat na tom respektu no. Protože to je to, co tyhle temperamentní hlučné a zvídavé děti dělí od „nevychovaných a obtěžujících spratků“