Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cherrylee píše:
@B. Lucie AhojOstrov si všichni chválí… a zatím co jsem tam stačila poznat i doktory a porodní asistentky, co nás měly na kurzu, tak super
Ahoj, no právě jsem taky slyšela „samou chválu“ a sama mám dobré zkušenosti s doktory, když jsem tam byla párkrát na ambulanci. Původně jsem chtěla v Sokolově. Za tím jsem si pevně stála, když jsem tam ležela ze začátku těhotenství (dostala jsem od Dr. doporučení na hospitalizaci). Měla jsem pěknej pokoj, vlastní koupelna, wc, tv.. Sestry i doktoři byli fakt v pohodě. Až teda na to, že jsem tam dva dny ležela bez jakéhokoliv vyšetření
Tak se manžel ten druhý den naštval, v půl 8 večer šel za doktorem, aby mě „laskavě“ vyšetřili. Tak mě ještě večer táhli na utz ![]()
Ale naposledy, co jsem tam byla asi ve 29. týdnu na pohotovosti, tak se mi „otevřely oči“ pořádně. Přijeli jsme s manželem asi kolem 22 hodiny večer, personál nepříjemný - jako co si je dovolujeme otravovat v pátek večer a úplně zbytečně, doktorka nepříjemná, na dotazy odpovídala povýšeně, dokonce po mě dost hnusně vyjela, když jsem nevěděla, jaké magnézko přesně beru ( měla jsem ho předepsané teprve druhý den) a proč s sebou nemám fotky z ultrazvuku. Ležela jsem v porodnici a jen jednou, tak nemůžu porovnávat s ostatními pokoji, ale já byla na fakt ošklivém pokoji, kde okna protahovala, takže mi byla pěkná zima a voda protékala skrz sprchu na podlahu, takže pokaždé potopa
Kohoutek nad umyvadlem větší, než samotné umyvadlo, takže jsem si zuby čistila ve sprše, po které následovalo vytírání ubrousky na ruce
V den, kdy jsem odcházela, tak pro mě mohl manžel přijet až kolem 11 hodiny dopoledne a od té doby, co uplynula vizita, byla u mě na pokoji 2× jakási paní, asi uklízečka, a řekla mi, co tady ještě dělám, že už jsem měla být dávno pryč, že potřebuje uklidit pokoj
Tak to se povedlo
Takže Sokolov už ne! ![]()
@Cherrylee píše:
@B. Lucie AhojOstrov si všichni chválí… a zatím co jsem tam stačila poznat i doktory a porodní asistentky, co nás měly na kurzu, tak super
Do Ostrova to máme 50 km, tak snad to stihneme ![]()
Teď jsem ležela v Chebu a personál naprosto úžasnej! Ale moc se mi tam nechce, na pokojích nejsou sprchy, ani wc. Takže soukromí nic moc. To je jen na nadstandardu (500 Kč pokoj s wc, za 700 Kč za noc wc i sprcha, nic víc) a pokoje nic moc
Rozmazlená teda nejsem, skousnu dost, ale chci se při tom porodu cítit dobře. A na bolesti bych v první řadě chtěla zkusit horkou vanu, která tam není. Pořád doufám, že to stihneme do toho Ostrova, tak nějak mě to tam pořád táhne. Mají tam i příjemný prostředí.
@B. Lucie tak to jsi asi opravdu chytla špatnou směnu
protoze jinak je ten Sokolov fajn, ja jdu rodit tam, chtela jsem Vary, ale nejak mi nepadli do oka
byla jsem tam na pohotovosti a to prostredí je takovy divný, mozna jen muj pocit
a ze 7 lidí(personalu) tam byla 1 prijemna doktorka…takze jsem nemela ani dobry pocit tam
…Ostrov je asi fajn, lidi chválí ale pro me dost daleko no, jen jsem slysela ze tam nejak nezvladaji cisare, pokud jde o prirodni porod super, ale běda pry jak jsou komplikace
..jen co jsem zaslechla.Ale myslim ze kazda porodnice ma svoje ![]()
@HappyTummy Tak jsem to včera na nej zkusila teda
a bez uspechu
prej:,, co blbnes? Vzdyt uz mas v sobe normalne velky dítě,,
…ja na to asi zapomela no, že mi to musel pripomenout
…tak dnad ho premluvim aspon ke konci, pry to pomaha na rozjetí porodu tak snad se slituje nade mnouo
…my pres den nemuzem, dela prevazne ranní a kdyz prijde domu tak rovnou dorazí i malej
takže mi jen vecer teda a zrovna vcera jsem mela docela dobry den ze me vecer ani netlacil na cipek takze by to slo
a niiiiic ![]()
Co jinak takhle delate holky rano nebo kdyz mate chlapy v práci?
Ja se desne nudím
odvezu maleho do skoly, udelam si kafe, jsem na pc chvili, umyju nadobí, vysaju a treba jeste neco co je potreba a pak cumim do zdi a nevim co mam delat
…strasnaaa nuda, tak si jdu lehnout apak jsem kvuli tomu cely den líná
…kdyz se hybu od rana a je co delat, tak se cítím líp
@Afroditka85 Hehe, ten je ohleduplnej
mu musis vysvetlit ze sex doporucujou vsechny PA
Mimcu to nijak ublizit nemuze
Ono ho to odmitani prejde v sestinedeli…:-D:-D
@B. Lucie ahojky
my se taky chystáme do Ostrova termín 23.3., tak se tam možná potkáme
.Chtěla bych nadstandard pokud to půjde. Ve Varech jsem ležela a děs
.Hlavně porodnici v Ostrově máme 10minut autem
.
@Afroditka85 taky se celkem nudím
. Ráno vstávám s přítelem brzy ráno (ikdyž nemusím) připravím snídani a svačinu, pak si ještě lehnu, ale už neusnu. Pak doma něco uklidím, vyžehlím, vyperu atd, takové ty věci co jsou pořád dokola
. Po obědě většinou odpadnu na 2 hodiny. Odpoledne se snažím jít ven, nebo na návštěvu ke kamarádce, ale né vždy to vyjde
.Super je když mám kontrolu u doktora, nebo víkendy to pak ty dny strašně utíkají ![]()
@B. Lucie Já bydlím v Ostrově, takže i pěšky to mám 15min, autem možná ani né 5
Ležela jsem tady i na gyndě někdy ve 24.-25.týdnu… tam je to ještě starý, wc a sprchy na chodbě, ale jinak personál fajn. A na ambulanci jsem přijela vždycky v noci a i tak byli příjemní. Chodila jsem ted i na kurz a šestinedělí je pěkný, sály taky… i ta vana na sále je
Nadstandart si nahlaš při přijmu… a když nebude, tak je tam pokoj i po 2 za 300kč, kam tě dají i zdarma, když nebude jinde místo.
@Afroditka85 Já slyšela, že jsou spíš pro přirozené porody, ale když tam rodila sestřenka 2×, tak pro neprostupnej porod jí taky v poho fikly a s druhým šla už rovnou na plánovaný císař a vše v pohodě.
Jinak já lenoším, po kouskách uklízím… jdu se projít… docela mi to uklízí, když si to naplánuju ![]()
@angel005 Mu to říkam ze mu nemuze ublížit
nedá si říct.
@Lucca 85 přes ty tydny je to fakt desny, taky brzy vstavam s malym a pak jsou ty dny straasne dlouhy, zvlast kdyz je takhle hnusne venku
to jsme pak cely dny doma, jinak mam podobny program denní jako ty ![]()
@Afroditka85 tak to me pobavilo
Ti chlapi no.Ja si teda popravde myslela, že toho mýho taky přejdou chutě nebo se bude bát, ale kdepak. Jakmile jsem mu jednou vysvětlila, že mimču nemůže ublížit tak šli obavy stranou… Jen je opatrnější ![]()
Noo já skoro furt po kouskách uklízím a věčně přerovnávám malé věci… Spíš se tam chodím kochat no
Jinak se snažím ještě přečíst nějaké knížky a nebo koukám na filmy.Ale je fakt, že když jsem doma sama, tak se taky celkem nudím ![]()
Joo A začala jsem minulí týden pít maliník a je to chuťově úplně v pohodě- nevadí mi to
Taky mám radost sehnala jsem si starší kočárek na balkon
budete mít taky někdo? Kamarádka si ho strašně chválila. Dávala tam malou většinou dopoledne a mezi tím stihla uvařit, uklidit, nebo udělat prádlo atd..Co vy na to?
@Lucca 85 taky máme starší kočárek na balkón
Ještě takový ten retro, koženkový s těmi okýnky. Právě jsem říkala, že bude i super když počasí nedovolí vyjet na prochajdu, tak ji uspinkám v tom na balkóně a bude na vzduchu
O maliníku taky přemýšlím ![]()
Ahoj taky mam termín 31.3. a jsem z karlovarska
docela jsem rada že můžu poslechnout názor na nemocnice.Ja asi zustanu u Karlovarske i kdyz jsou dobre ohlasy na Ostrov ale pro me 30km dal jak Vary
S Varskou jsem nebyla moc spokojena ale planovany císař to byl, doktoři celkem dobry ale personál nebyl moc dobry.Wc a sprchy spolecny na sestinedeli.Ted doufam v normalni porod nebo normalni poloha a predtim kp ale kdo vi.
@darrrsie69
Ahoj, mám termín stejně jako ty. I můj první porod byl plánovaný císař pro polohu KP. Také jsem první rodila ve Varech, u mě absolutní spokojenost. Teď mě podle ultrazvuku čeká normální porod. Malá už má hlavičku dole. Ale jak píšeš, kdo ví