Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kristýýý90 píše:
Monitor dechu taky nemám, koupila bych, kdyby se mimi narodilo předčasně…Stejně si myslím, že prvních pár týdnů budu tak vyjukaná, že u něj budu stát pořád…
Zrovna teďka jsem četla zajimavý článek o internetových sdílených galerií fotek dětí, kdy se rodiče chtějí pochlubit svými ratolestmi, ale neuvědomují si rizika. Co si o tom myslíte Vy? Máte FB? Já jo, a tohle mi docela vyrazilo dech, nikdy jsem nad tím nepřemýšlela…Tady je odkaz:
Uz sem o tom cetla nekolikrat, ze fotky zejmena deti jsou zneuzitelny, FB mam
Ahoj holky, můžu se přidat?
Termín máme 14.3. Až bude chvilička, tak si to tu pročtu, abych byla v obraze ![]()
@swanly píše:
Ahoj holky, můžu se přidat?Termín máme 14.3. Až bude chvilička, tak si to tu pročtu, abych byla v obraze
ahoj jasně, pojď mezi nás:) ![]()
Jen jsem to tu prolétla ale asi čekáte první miminko, že? My už máme jednoho loupežníka doma
a jak se cítíte? Já už se nemůžu dočkat až to bude za mnou
Před chvilkou jsem dokoukala videa porodů a ne - neměla jsem to dělat ![]()
@swanly píše:
Jen jsem to tu prolétla ale asi čekáte první miminko, že? My už máme jednoho loupežníka domaa jak se cítíte? Já už se nemůžu dočkat až to bude za mnou
Před chvilkou jsem dokoukala videa porodů a ne - neměla jsem to dělat
My čekáme první, už se nemůžem dočkat, ale hrozí mi předčasný porod, tak budu ráda, když malý u mě zůstane co nejdýl:) Já se zatím porodu jaksi nebojím, hlavně abych donosila. Už víš, kde budeš rodit?
Jo a chodíte už na kontroly do porodnice nebo ještě ke svému Dr?
Asi Bohunice, tam jsem rodila malého, teda císařem ale nakonec jsem byla ráda, že je hlavně v pořádku
No já mám větší strach z porodu, jak u prvního - možná proto, že už vím do čeho jdu
Jdu na kontrolu 7.2 ke své Dr. a doufám, že už mě pak nechá jít do porodnice.. Přeci jen budu klidnější no.. Nebojte, buďte v klidu a prcek určitě nikam spěchat nebude
a už víte co čekáte? Asi už to tu někde, je, že? No já utíkám, jdeme s malým ještě ven, dokud je trošku slušně
Beztak sníh napadne až na Velikonoce
![]()
@swanly My chlapečka:) Já chci právě co nejdýl chodit ke své Dr, jeu 12.2. Na kontrolu a to budu v 34+2, tak uvidíme, co mi řekne. Užijte si procházku:)
Já bych měla celou dobu chodit ke svému gynekologovi, dělá i monitory
My prý budem 10.02. v 35 týdnu natáčet srdíčko. Vůbec nevím co to znamená, máte to už některá za sebou?
Swanly jako již szkušená mamina by mohla vědět ![]()
Za sebou to nemam, ale to ti pres pupik daj pasy a budou se natacet ozvy srdce, neco jak ekg
Mně to dělali v nemocnici, dostaneš dva pásy na břicho a takové kulaté snímače, jeden níž na zádička a bříško miminka, kde snímají jeho srdíčko (130-160) a druhý snímač je pod hrudníke, ten sníma stahy dělohy, já neměla žádne a ukazovalo to lehce přes 20, mírné kontrakce jsou prý kolem 60 a kolem 120 už to prý pomalu přichází. Jen sedíš a nic neděláš, výsledkem je taková sinusoida, jako z EKG:) snímají to cca 30-45 minut nějak tak, ale říkám jen vlastní zkušenost.
Ano, to budou ty monitory, me je moje dr. Taky nemuze prave udelat, nema takove vybaveni.. U maleho me jina dr. Poslala do porodnice na prvni kontrolu maleho v 37tt a hned si me tam nechali kvuli spatnym ozvam, proto bych taky ted chtela, aby me tam poslala driv, aby to nedopadlo stejne.. Chci klidnejsi porod a pokud by mala nemusela cisarem, tak bych se asi ani nezlobila
. S miminkem to jde zvladnout i tak, clovek se da do kupy asi za dele, jak po prirozenem ale taky to jednou prijde a nakonec je clovek rad, ze je malicke v poradku
U nas da asi vice zabrat ten starsi, proto bych chtela byt proste k dispozici ![]()