Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Veeerousek já jsem tak přibrala, hodně jsem sportovala a jak jsem toho musela nechat, tak to šlo nahoru, neřešila bych to, každá to máme jinak ![]()
@Veeerousek to jsou všechno jen velmi obecné informace. Já jsem taky 11.týden a mám nahoře cca 2 kg, kalhoty těsné taky. U syna jsem přibrala skoro 18 kg, ale nijak obr pupek jsem neměla, byla jsem hodně zavodněná a skoro 4 kg mimino. Známá zase přibrala jen 9 kg, jiná 30 kg. Každá jsme fakt individuál ![]()
@malone.v Já právě taky hodně sportovala, běhala jsem, jezdila triatlony a teď nedělám nic. Nejhorší je, že už se asi měsíc dokopávám do cvičení pro těhotné, které trvá pouhých 24 minut
Naštěstí teď chutě na sladké už nejsou a mám chuť na zdravá jídla, tak uvidíme jak to půjde dál. Já bych si přála hrozně moc holčičku. Docela se mi udělaly boky a tak říkám, že čekám prostě holčičku ![]()
@Ppawlusha Jo já vím, že jsme každá individuální a nic si z toho nedělám, teda teď jsem ráda, že chutě už nejsou, právě mám chuť na rizoto, zeleninové saláty a tak, mňaam
Já bych hlavně nechtěla přibrat třeba těch 30 kg, asi bych měla nízkou vůli to pak vše shodit na původní váhu…
@Veeerousek znám i spoustu holek, co se dostalo pod svou původní váhu. Já jsem dala dolů vše, ale teď během léta jsem se zase trochu spravila a neřeším to. Hlavně ať prospívá prcek, hubnout pak můžeme celý život
to máš dobrý, že máš chuť na zdravé. To já neměla ani předtím ani teď. Teď třeba už 14 dnů ujíždím na vánočce s kakaem a to prosím kakao mám normálně tak jednou za rok na Vánoce
běžně jím celkem zdravě, ale teď se mi ze všeho obrací žaludek. Na druhou stranu koukám, že jsi hodně sportovala, ono si to tělo pamatuje a často potkávám holčinu, co běhá i s kočárkem. Na našem malém městě celkem rarita. A cvičení pro těhotné jsem nedělala a asi ani dělat nebudu. Lítání za synem mi úplně stačí
Maximálně pak ke konci cviky na pánevní dno, ale myslím si, že když bude vše v pořádku a dočkám se porodu, tak to stejně bude zase císař. Mám takové tušení. Jako předtím
@Veeerousek já třeba přibrala u prvního 23 kg
hned po porodu bylo dole 10 a pak dokonce šestinedělí šel zbytek úplně sám bez snahy
kamarádka taky hodně sportovala a dlouho se srovnávala s tím, že musí zvonit. Pak si začala dělat těhu jógu a byla ráda, že je řada
teď bych to nijak neřešila a užívala si, že je ,, vše '' povoleno ![]()
@Ppawlusha No moje sestra má ročního synka a je taky pod původní váhou. Bydlím na vesnici a auto má jen přítel, který ho většinou potřebuje do práce, tak si říkám, že to nějak vyběhám
Jako já si taky na snídani někdy dám něco sladkého nebo tak, nejsem úplně bez toho, ale už se držím přes obědy, odpoledne a večeře, i když mám furt hlad
Třeba ani císařem rodit nebudeš a budeš rodit přirozeně. Jinak běháš za synem, ale já nemám za kým běhat, tak jsem to brala hodně z toho důvodu. V práci sem tam taky běhám, ale převážně sedím u pc..... ![]()
@iwinek já si to taky odůvodňuji, že když sním o rohlík navíc nebo si přidám polévku tak si řeknu, že teď můžu
Neřeším váhu, nejsem, že bych držela dietu nebo se nějak hlídala, jím na co mám chuť
před dvě lety jsem měla těžkou operaci břicha a Dr mi říkal, že bude velký problém mít děti, takže jsem teď šťastná, že jsem těhotná a je zatím vše v pořádku (klepu na stůl) ![]()
@Lemur84 Děkuji moc Vám oběma. Jj průkazka je už super doklad … ![]()
Holky jedu z kontroly, deleli mi uz skreening, krev v poradku…Mam mega radost!Jen jsem si udelala trapas…Nemohla jsem v kabince najit kalhoty…Pani doktorka volala na sestru jestli nevi kde mam kalhoty.
V tom mi doslo se mrknout do batohu…byli tam. Nikdy je tam nedavam.
Jen mam atb mam v moci nejakou breberu…A vysetreni stipalo, pry mam tehotensky fluor a ze mi na to neco napise.Ale zapomneli jsme na to… 11.12. Jdu na krev jeste. A kontrola 27.12.
@Lemur84
to je dobrý
aspoň jste se pobavily se setrou. Já jdu na scr 12.12. a kontrolu pak mám taky 27.12.
příště bude vše ok ![]()
@Dita0001 Děkuji moc . Člověka to zaskočí. I když ví že riziko nějaké je tam. Na genetice řekla paní doktorka že vše se vším souvisí. I váha. Věk. .atd.
![]()
@Veeerousek a přesně takhle by to mělo být
neomezovat se a být šťastná a radovat se ze všeho, v podstatě i z každého kila nahoře
tak o to úplně chápu, že o to je to pro tebe větší štěstí a určitě to bude v pořádku i nadále ![]()
@Krjan Ahoj, já byla na screeningu v úterý a řekli nám na 90% holčičku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Krjan me rekli, ze to bude holcicka