Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jíťa31
Drzim vsechny palce, at je vsechno v poradku!
A posilam spoustu pozitivni energie! ![]()
@GoldGirl píše:
Holky me vcera přestala tak o 70% bolet mene prsaPriznam ze dost plasim zda je vse ok. Spatne mi stale je. Myslite ze to mohou byt uz ustupujici priznaky kdyz jsem 10+0 a zitra zacinam 11.tyden?
Ja mela uplne to same kolem pulky 10.tydne. Vecer jsem sla spat s tim, ze me boli prsa a rano vstanu a nic!
No to ti byla panika
Ale vsechno je v pohode ![]()
@GoldGirl píše:
Holky me vcera přestala tak o 70% bolet mene prsaPriznam ze dost plasim zda je vse ok. Spatne mi stale je. Myslite ze to mohou byt uz ustupujici priznaky kdyz jsem 10+0 a zitra zacinam 11.tyden?
Neboj, já to u syna měla taky tak a jela hned na pohotovost
. Jak psaly holky, hormony si zvykají na jiný stav ![]()
@Jíťa31 píše:
@Dannylinka ono máme jedno jednovaječné to je v pořádku. Pak dvojvajecne z toho jedno to malinký a druhý normální. Není tedy ohroženo i to co je s ním?
Snad jsem to napsala pochopitelně..
počkej, já to pochopila tak, že byly dvojvaječné dvojčátka a teď že našli, že se ještě jedno vajíčko rozdělilo…
tzn. že by bylo jedno samostatné dvojvaječné a ty další dvě (jedno menší, jedno normální) by potom měli společný obal a placentu…
Znám případy, kdy se přestalo jedno vyvíjet a maminka donosila v pořádku do porodu druhé, jen to mrtvé musela mít do porodu v sobě.
Uvidíš, jaké budou výsledky a snad bude všechno v pořádku, předčasně se neděste a nečtěte internet
je to ale těžké
@Ppawlusha píše:
Ano, říká se tomu superfetace. U zvířat je to běžné, u lidí už méně, ale nemožné to není
to mě taky napadlo, a třeba bude jen menší a do porodu to dožene
![]()
už dočítám, takže to možné není, škoda ![]()
@GoldGirl já mám úplně to samé, bolí mě snad jen levé prso a jinak mi vůbec nic není ale vůbec nic … jen trosku občas poboliva břicho… jsem z toho nějaká špatná, ale snažím si říkat, ze je to proste normální, dnes jsem 11+1 …
![]()
@lol28 píše:
@GoldGirl já mám úplně to samé, bolí mě snad jen levé prso a jinak mi vůbec nic není ale vůbec nic … jen trosku občas poboliva břicho… jsem z toho nějaká špatná, ale snažím si říkat, ze je to proste normální, dnes jsem 11+1 …![]()
Ja prave take ctu vsude a v 99% pripadu je to normalni ale i tak ma clovek strach ![]()
@GoldGirl to mas pravdu, už ani nejsem nafoukla, tak jsem fakt silela. Ale dnes jsem si řekla, ze stejně nic neovlivnim, tak se vrhnu na úklid a bude … zaměstnat hlavu …
Ahoj holky. Dnes jsme byli potvrdit termín svatby 16.3.2019, tak snad to stihneme do porodu být rodina i s příjmením
![]()
@GoldGirl píše:
A poskytl ti nejaky lekar lepsi informace? Veta ze “asi” bude mit vyvojove vady by me neuspokojila v dobe 3D ultrazvuku kdy uz ted ma to dite ruce nohy a muze zkontrolovat alespon necoPopripade nejake moznosti ktere ted muzou byt a veci ktere mohou nastat abys vedela co cekat.
Já myslím, že jsou z toho doktoři sami vyplesknutý a nechtějí dělat ukvapený závěry. Aby zbytečně Jiťu nestresovali. Úplně standartní to není, věřila bych doktorům. Myslím, že pro ty dvě miminka to nebude nic znamenat a u toho třetího se ukáže jestli se bude vyvíjet nebo to bude zamlklý plod. Držím palce.
@Káťa19 píše:
to mě taky napadlo, a třeba bude jen menší a do porodu to dožene![]()
už dočítám, takže to možné není, škoda
@GoldGirl Mě prsa nebolí snad už od 10tt. Jen jsem si musela zvyknout, že jsou trošku větší
jinak stále ráno zvracím, přes den je to už ok, jsem 15tt.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat