Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Smoulinka21 píše:
ahoj, byla jste některá na screeningu ve fakultce v Olomouci? mám dojem, že mi paní říkala, že nemusím být nalačno, ale některé tu píšete, že máte být, tak mě to trochu zmátlo
Ahoj, já se tam chystám příští týden a taky jsem se ptala, zda musím být nalačno. Prej nemusíme:)
@Smoulinka21 Ahoj, já byla na screeningu včera a to až v 18 hod a příkaz nalačno jsem nedostala, hlavně bych to ani hlady nevydržela
![]()
Na skrinink není potřeba být na lačno jen na odbery krve na všechny ty nemoci a spol - hepatitida, HIV, syfilis, krevní obraz a skupina a ten skinink z krve
Holky prosím vás. Ted jsem přišla od gynekologa. Neudělal mi ani ultrazvuk. Vlastne mi neřekl nic. Což teda ještě beru. ALe jiné holky od doktoru už mají třeba informace že se máte zaregistrovat do porodnice nebo už hledat miminku detského lékaře, ale semnou doktor nic prostě neprobere. Jak to máte vy se svým gynekologem? ja totiž nevím vůbec nic. ![]()
@sasaberike Teda to slyším poprvé, že je potřeba se už někde registrovat. Myslím, že na porodnici i na dětského lékaře je tak trochu ještě čas… Příště se zkuste zeptat, případně vyměnit Dr pokud s Vámi nekomunikuje, takový vám je na ho..o.
@sasaberike @Veeerousek Ahoj holky, do porodnice se registruje ve 14. týdnu, někde to lze on-line jinde osobně a pozor, podívejte se, kdy je porodnice plánovaně uzavřená např. z důvodu malování - moje má uzávěrku týden před termínem, tak snad to bude ok.
@sasaberike Pročti si tady konverzaci, před časem jsem zde dávala papír od gynekologa, kde bylo popsáno, kdy si máš co zajistit a kde objednat…
@paandoraa Tak to moc děkuji za info, to jsem vůbec nevěděla, že tak brzo, to mám do Vánoc co dělat....... Papír jsem tady taky neviděla tak to budu muset prostudovat večer, ještě jednou díky za info.
@Veeerousek tak registrace do porodnice ale taky není všude,je to hlavně v Praze a třeba v Plzni i to není potreba. Po 20tt být tebou,tak už si seženu dětského
Já tím,že už s malým chodím k dětské,tak to máme vyřešené.
@Siesta1 joo tak super, tak jsem měla správného tucha. Já jdu na 7 ráno , tak hlavně ať máme dobré výsledky ![]()
Čau holky, dostala jsem žádanku, že mám vyšší cukr
nevíte, co ta kontrola všecko obnáší? Jestli mi dají dietu, tak chcípnu. Pořád jen bliju a "na živu " mě drží ovoce a zelenina.
@paandoraa píše:
@sasaberike @Veeerousek Ahoj holky, do porodnice se registruje ve 14. týdnu, někde to lze on-line jinde osobně a pozor, podívejte se, kdy je porodnice plánovaně uzavřená např. z důvodu malování - moje má uzávěrku týden před termínem, tak snad to bude ok.
už ve 14. týdnu? no tak to mám co dělat, když už jsem ve 14tt… Musím se zeptat zítra doktorky, ale předtím mi nic takového neříkala…
@Slavěnka Ahoj, posílám info od gynekologa, seznam co si mám zařídit a kdy ![]()
holky ještě mám jeden dotaz ohledně screeningu pro vás, co už to mají za sebou…předběžně vím, že to má probíhat tak, že se bere krev a pak se dělá ultrazvuk a pak se podle těch dvou věcí vyhodnocuje výsledek…ale zajímalo by mě, jestli jde na tom utz vidět víc, než doted klasicky na gyndě…např.takový ten 3D obraz a nebo jestli to je jen v případě, že bych chtěla tu 3D fotku…a taky jestli se může podívat i tatínek…a s jakou pravděpodobností vám řekli pohlaví? díky za odpovědi ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat