Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Smoulinka21 je to 3D a poslali mi i fotky na mail, byl tam se mnou přítel i dcera. Řekli nám, že to bude holka ![]()
@malone.v
To holku viděli už tak brzo? Gratuluju k holčičce.
Mám dotaz, myslíte, že může stres ovlivnit " špinění" . V den kontroly jsem byla nervózní jak pes a zase jsem začala špinit, potom se ti vcelku ustálovalo a měli jsme jet na návštěvu kam jsem fakt nechtěla a zas to bylo tu. Včera jsem už byla ok a dneska mi přišel mail co mě dostal do kolen a špinění se zas vrátilo. Nevím co s tím. Nebaví mě být nepoužitelná, moc to na psychice nepřidá.
@MartaKosta Děkuji
taky jsem se divila, že už nám to řekli. Ale pan doktor měl lepší vybavení než moje doktorka, takže to hned viděl
. Jinak s tím špiněním myslím, že určitě ano, stres ovlivňuje určitě zdraví. Já když byla ve stresu, tak jsem mívala šílené vyrážky a stačilo se stresu zbavit a bylo po všem
. Takže věřím, že i to špinění s tím souvisí.
@malone.v Gratuluji k holcicke
Taky bych chtela, no zrejme bude kluk
Jaky presne ses tyden, ze uz to bylo poznat?
![]()
@mimka678 ja jsem si myslela ze nam to reknou az ve 20. tydnu a bylo to mile prekvapko
kdy jdes na screening? jestli tedy jdes?
Ahojte holky, mam takovy problem u nas v rodine je uz po x generaci tradice ze se pohlavi nerika, me to ani tak moc nevadi jsem trosku flegmatik ale vsichni tvrdi ze jsem snad jedinnej „blazen“ kterej to nechce vedet
je tu nekdo kdo to taky nechce vedet? A jeste jestli mi to nekdo nahodou nemuze rict omylem dprotoze u nas se tradice porusovat nesmi
dekuji
@Luciee97 Rekla bych, ze to nebyla tradice, ale nemeli to jak zjistit. Az nase generace ma možnost dozvedet se pohlavi, predchozi generace se to dozvedela az po porodu. Ultrazvuk se k detekci pohlavi u nas vyuziva az od 90. let. Takze pokud ti rikaji, ze to je zvyk po generace, je to nesmysl. Je to nejspis jen na tobe zda to chces vedet nebo ne, klidne to muzes vedet a nechat si to pro sebe a nebo cekat do porodu a mit prekvapeni. U syna to třeba bylo na ultrazvuku tak zřetelné, ze mi dr. ani nemusela nic rikat a videla jsem to.
@Smoulinka21 taky jsem na scr nešla nalacno , ani na krev na scr
@ii-ivuska dekuju ze pises , mamca mela moznost ale prej uz to neni takovy kouzlo, mam mamku jako nejlepsi kamaradku ale na jednu stranu bych si to prala vedet jenze ma zas pravdu v tom ze pak budu cekat pul roku jen nez ze me „vyleze“ nebude to takovy
je to strasny dilena ![]()
@sasaberike porodnici? Jsi z Prahy? Jinak se běžně nikde takto dopředu nezaregistruje. Pediatra Bud i taky řešit nejdřív po novém roce
@Luciee97 Ja to taky zvazovala, zdasi nechat rict. Meli jsme vymodlene mimco po 5ti letech, ale nakonec to bylo hrozne nepraktické ohledne vybavicky, atd. Kdyz jsem chtela kupovat neutrální barvy, tak výběr teda nic moc, pokud neholdujes zlute, zelene a bílé. A bylo to i takove neosobni. Kdyz jsem vedela, ze to je chlapecek, uz jsme s nim mluvili v muzskem rode a tak nějak se tesili na konkrétní osubku. ![]()
Je to fakt na tobe,ty budes maminka a rodič, je to takovy dobry start se odpoutat a řídit se uz vlastnim nazorem a pocity. A jak to chce tatínek?
@ii-ivuska tatinek by to vedet chtel i me kolikrat premlouval ted uz teda ne
ale i pres to vzdycky rikal ze tohle rozhodnuti jd prece jen na me ze to nosim, rodim ja
je strasne chapavy a v takovych vecech me nechava rozhodovat se sama ceho si vazim ale no ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Veeerousek zatím neplaš
já jsem se nikdy do nemocnice neregistrovala, poprvé, když jsem rodila, tak jsem šla do nemocnice až když mě tam poslala gynekoložka na ty poslední kontroly. Co vím, tak se takhle registruje pouze v Praze.