Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@renata-l dá se to spočítat buď na těhotenské kalkulačce na netu, nebo podle kalendáře. Počítá se to od prvního dne poslední menstruace. Tak třeba už to bude víc
@Derin to jo, ale pro mě bylo vždycky hrozně dlouhé čekat měsíc na další kontrolu a být ten měsíc v nejistotě, zda je vše ok. hlavně tedy ze začátku, protože jsem žádné příznaky neměla
Ahoj holky, rada bych se přidala. // jsem objevila v pulce listopadu, 25.11. Jsem sla na kontrolu, nic jeste nebylo videt, tak me objednal na 4.12. 27.11. Jsem začala silne krvacet, tak jsem upalovala do nemocnice, kde na ultrazvuku viděl prcka odpovidajici 5+2,zatim bez srdicka, na krvácení mimjen rekli ze se to stava a ze bud se udrzi nebo ne. Čekání na čtvrteční kontrolu je nekonece. Jento moje první těhu
@bartkat
gratuluji a přeji ať to samozřejmě dobře dopadne, jinou variantu si člověk ani nesmí připouštět
i pro mě je to čekání na kontrolu nekonečný, tím spíš, když to člověk prožívá poprvé a vše je nové jako pro tebe.
@bartkat Držím pěsti, ať ve čtvrtek mimi je tam, kde má být i se
.
Děkuji hokky, chtela jsem se zeptat vás zkušenějších kdy mi mudr vypočítá termín porodu? Podle ms to vim, ale kvůli materske se to posle ms nebere, ne?
Zdravím holky taky jsem našla na testu dvě čárky k dr. jsem se ještě neobjednala ![]()
@bartkat No opravdu buď podle poslední MS a nebo pak podle ultrazvuku v 12-13tt. Mně se to lišilo jen asi o dva dny, takže nechal termín podle poslední MS.
@petrusak
taky gratuluju ![]()
@bartkat jak píše derin, i já měla v průkazce termín porodu už od začátku stejný, ikdyž v průběhu na to ultrazvuku ukázalo termín o cca 4 dny dříve. Doktor se řídil tím v průkazce, v porodnici se řídili termínem z ultrazvuku. ale tím, že je to jen pár dní rozdíl, tak je to asi jedno.
Díky holky k dr. budu volat v pátek tak jsem zvědavá na kdy mě objedná
@petrusak mně objedanli na dobu, kdy budu cca v půlce sedmého týdne. Dřív to prý nemá smysl, ale co doktor, to jiná praxe
@majdalka: tak to už bude něco vidět, když jsem čekala první tak to bylo taky tak nějak
Ahoj máte tu ještě místo
Těhotenství jsem zjistila minulý týden nedostala jsem MS o antiko pauzu, tak jsem šla k dr. kde mi pogratuloval a já málem dostala infarkt, protože doma máme teprve skoro 5m holčičku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat