Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak se k Vám můžu konečně připojit. Celou domu jsem četla Vaše příspěvky. Dneska jsem oznámila své těhu v práci a tak se přidávám do diskuze. Zatím mé těhu probíhá bez problému, jen ta utahanost. Jsem teď v přípravách na svatbu, kterou máme 27.8. Už se těším a hlavně se těším na dovolenou, kterou plánujeme v září.
Přeji všem hodně energie a elánu.
Fialka
10+2
Majdi - ty jsi dobrá, žádná námaha = nevyspání+sport+stěhování a natírání!!!!! To je přesně ono! Já se taky chtěla chovat normálně, ne jako bebíčko, ale bohužel - musíš na sebe dávat pozor už od začátku, i když se Ti to může zdát brzy a není to na Tobě vidět - v Tvém těle se odehrává strašně moc věcí a mimísek je nejvíc ohrožen......
Hlavně nic nenatírej! Ty výpary jsou nebezpečné!
Majdi, Fialko - kdy máte TP? Aby vás Berun mohla zapsat do seznámku.
Abych, pravdu řekla tak termín porodu mi nikdo nepočítal. Mám sice těhotenskou průkazku, ale termín porodu tam chybí. Tak snad mi ho tam 17.8. doktor napíše. Podle MS jsem dnes 10+2 a podle ultrazvuku je mimisek o týden starší 11+2.
Jak jste na tom s cvičením? Já jsem byla včera cvičit v Kolíně pro těhotné a nebylo to vůbec špatný. Pěkné protažení, povídání o stravování....... Jsem přesvědčená, že budu chodit. Snad by měla přispívat i zdravotní pojišťovna, musím se na to podívat.
A co kočárek? Máte nějaké typy. Mám ráda hodně pohybu a sportu. Tak přemýšlím o kočárku do terénu (louky, hory…) Poradíte někdo?
Fialka
Já ještě žádný termín porodu nemám
. Ani těhotenskou průkazku, samozřejmě. Můj soukromý výpočet je 25.3.2006. Jsem z HK.
No, pro mě je normální být pořád v pohybu:-) Jen ta návštěva byla asi moc, musela jsem se o ně o všechny starat a okolo nich běhat a před a po gruntovat celej byt, protože jak se tam ti cizí lidi potí…Samozřejmě, přítel mi pomohl, ale stejně to bylo z větší části na mně. Doufám, že aspoň teď mě bude nosit na rukou:-)
S výpary jsem v pohodě, dělám v chemické firmě a okolo jsou další chemičky a každou chíli tady něco „voní“ ve vzduchu…
Fialko, prosím, dej mi nějaké tipy na svatbu, jak jste uvažovali, jak dlouho sháněli místo a tak, tedy jestli Ti to nevadí a jestli to není tajné:-) I když mě ještě nikdo o ruku nepožádal:-)!
SHRINE: Gratulace k ukázkovému těhu…taky to po včerejšku nechávám minimálně KING KONGOVI protože jinak bych byla zbytečně naštvaná. Prý jsem tabulková, tak mám taky co nejmíň vyšetření
Jsem ale samozřejmě ráda…
MAJDINA: Přesně jak říká VIKI na sportík na chvilinku zapomenout, maximálně zaplavat si… až překonáš první rizikové týdny, určitě budeš moct dělat, co budeš chtít, ale jestli dneska nešpiníš, tak to vypadá moc dobře!!!
FIALKA7: Vítám tě tu mezi námi, podle PM ti do seznámku zatím napíšu TP 28.2. já jsem 10+3 takže proto ten rychlý výpočet:)))
WERINKA: Taky jsem svatební botky sehnala v půjčovně šatů, konkrétně v Andělském svatebním studiu (dají se i objednat přes net), šaty jsem měla z Pronuptie www.pronuptia.cz mám to i na našich stránkách:
http://rodina.cz/radim-veru fotky ze svatby bohužel zatím jenom rozmazené (a to už jsou to dva roky) ale o dovolené máme v plánu scannovat a konečně to tam hodit…ale jsou tam aspoň ty šatičky ![]()
Připojuju seznámek:
Střapule-TP 9.2.2006
Monina-1976/Ostrava/TP 13.2.2006 UTZ 9.8.
Bramborka-TP 16.2.2006
Jarka-1979/Domažlice/TP 16.2.2006
Werinka-TP 18.2.2006
Marketkaa-1984/Praha/TP 19.2.2006
Evah-1978/Praha/TP 22.2.2006
Viki25-1979/Klatovy/TP 24.2.2006
Petunka-TP 25.2.2006
Berun-1981/Praha/TP 27.2.2006 KO 30.8.
Baboo-1975/Praha/TP 28.2.2006
Fialka7-TP 28.2.2006
Ryšavka-TP 3.3.2006
Kopeček-1977/Trutnov/TP 4.3.2006
Zuzzi-1976/Plzeň/TP 4.3.2006
Polarka-1978/TP 5.3.2006
Kocca-1978/Kroměříž/TP 6.3.2006
Ola-1979/Veselí nad Moravou/TP 7.3.2006
SHrine-1974/Praha/TP 11.3.2006
Lucka-TP 13.3.2006
Evulkaa-TP 13.3.2006
Kvetule25-Praha/TP 16.3.2006 UTZ 10.8.
Gabka-TP 18.3.2006
Panenka
Moninda
Majdina-Hradec Králové/TP 25.3.2006
Jo svatba… Chtěla jsem svatbu někde kde se mi to líbí a kam se vejde hodně lidí a nakonec jsme vybrali Vlašský dvůr v Kutné Hoře. Je to pěkné místo , reprezentativní a jsou nádherné fotky v okolí Barbory. Jinak jelikož se jedná od termín v srpnu (hodně svateb), tak jsme to tam zamlouvali už (pro mě) v lednu a stejně na ten den co jsme chtěli měli pouze 2 místa. Jinak když máš místo a představu o svatbě se dá všechno hodně rychle zařídit.
Podle mě termín porodu tak 28.2. 2006
Fialka
Ta Kutná Hora je teď asi dost populární, kamarád se tam taky nedávko ženil…My pomýšleli na Hrádek u Nechanic. Ale asi nebude nic, přítel mě právě naštval, tak já budu doma ležet a on místo aby okolo mě běhal, tak si klidně přijde z práce později:-( A o ruku mě taky nepožádal:-)
Docela mám dneska takovou plačtivou náladu, což nemívám, ne, že bych měla strach, ale je mi nějak všechno líto. Bože, ty hormony, to je asi věc…
Hrádek u Nechanic si někdo z mých kamarádů taky chválil. Jen ta hlavě děravá, kdo. Jinak nálady v prvních měsících těhotenství, jsou něco. Kolikrát jsem přítele litovala co se mnou musí vydržet. Hlavně jsem vybuchla a za chvíli jsem toho litovala a měla slzy v očích. Ale snad bude lépe.
Bavili jste se už o svatbě? Jestli se budete brát a nebo zvolíte modernější variantu dnešního života a nebude se brát?
Fialka
My se původně asi nechtěli brát nikdy. Teda jo, říkali jsme si - až spolu budem bydlet, pak kvůli hypotéce, kvůli úvěrům, kvůli bytu…Bydleli jsme 2 roky v pronájmu, teď už máme 2 roky byt, úvěry společné a všechno ostatní společné a svatba nikde:-) Já až doteď kategoricky prohlašovala, že se vdávat nechci, měla jsem strach, že se to tím může pokazit. Taky, abych řekla pravdu, je mi 29 a neuměla jsem si představit , jak někde šaškuju v princeznovských bílých šatech…A tu rodinu a měnit jméno na dlouhé a všechny doklady…Ale teď se nás automaticky každý ptá, jestli se teda vezmeme, i přítel říkal, že jsme si to tak snad domluvili…ale nepožádal:-) Teda jo, někdy v minulosti možná jo, ale vždycky v polosrandě. Už se teda ptal našich, jestli je nemusí žádat (asi by to bylo trochu legrační, po tolika letech spolu) a už máme i lidi, které bychom pozvali. Přítel tedy už má i termín, ale on si myslí, že přijde na úřad v pátek odpoledne a řekne - zítra ve 12 nás oddejte a oni hned nastoupí s plnou parádou:-) Takže nevím, jak to dopadně, když to půjde a stihnem to do půlky října, tak bych do toho šla, jinak až s miminkem. Ale generálně - je mi úplně jedno, jestli budu svobodná matka, nebo ne, já bych to stejně nakonec brala jako přednost:-)
A co Vy? Jste dobří, že si dokážete svatbu takhle dlouho plánovat, já bych si to za ten půlrok asi 100krát rozmyslela:-)
RYŠAVKO: výběr celkem je i v obchodech, ale mám děsně blbý číslo bot vel. 36 a navíc hrozně úzkou nohu, takže mi některé 36 padají z nohy a když už jsou v poho, tak mají vysoký úzký podpatek na kterýnejsem zvyklá a chodím jak kačena. Sice každý říká že mám trénovat a že si zvyknu, ale za měsíc těžko když jsem do teď chodila v teniskách a botech bez podpatků. Nejsem z těch, které si výškový komplex (158 cm) vyrovnávají podpatkama a to mám přítele 194 cm
Zítra jedeme s ROmčou ještě prolézt křížem krážem Ostravu, tak snad seženeme něco tam. Ve svatebních salonech u nas nic moc!!!
BERUN: jak už píšu výše Ryšavce, moje velikost nohy je probém a objednání přes net RISK!
No uvidím co zítra!
To nás je ale těhu!!! Joj to nás bude z jara tlačit kočárek!!! ![]()
Holky bééééééééééééééééééééé mě bolí osmička au au
to snad nééééééééééééé!!!! Včera jsem si asi při jídle ublížila a rýpla jsem si do toho dasna a teď mi to oteklo. No jestli ji budu muset jít řezat bez oblbováků, tak nevím nevím. Mojí mamči se to stalo a málem o mě přišla!!!Snažím se to dasno potírat tea tree olejem a chladit, trošku to pomohlo ale nevím nevím. Mám strach!!! A navíc máme dneska velkou párty s kámošema a já tam přece nebudu chodit s nateklou pusou a sislat! ACH JO!
![]()
Werinko to je mi líto. Zuby jsou prevít. Já byla u zubaře ve středu - s tím, že mě pobolívá zub, se kterým jsem měla tak před půl rokem velké trápení a dost dlouho to trvalo než se zánět zahojil a mohl se zoubek zase zavřít. Ale váček tam zůstal pořád. Tak jsem naklusala k zubařce a ona, že to může být jen reakce na ty horka a že váček se pomalu ztrácí. No asi měla pravdu, protože teď už je to zase OK. Ale měla jsem hrůzu z toho, že to začne bolet jako mě to bolívalo a já si nebudu moct vzít prášek.
Jestli tě bolí jen dáseň, z toho jak si se rýpla tak by se to mohlo uklidnit. pořádně leduj a dobrá je zubní pasta Lacalut activ která má hodně stahující účinky.
Holky hezký víkend. Já jsem dnes končím desátý týden. Tak hurá do jedenáctého.
Ryšavka
Hezký pátek ![]()
Werinko - tak mě dokonce zub moudrosti roste! Teď se to tedy trochu uklidnilo, ale minulý týden jsem dost trpěla
...... . On mi totiž roste v etapách - vždy tak týden roste (a bolí), pak je 14 dní klídek a tak dokola … Jen doufám, že roste tak jak má a nebudu muset na vyřezávání jako manžel (rostl mu vodorovně s dásnem a tlačil na ostatní zuby dopředu - aúúúúú).
Ryšavko - vzhůru do 11tt, já dnes začínám 12tt
- to to letí!
Jé WERINKO svatba. My budeme mít v neděli první výročí. A jak píše Berun také si na ni moc dobře pamatuju. Já byla z bot taky nešťastná a nakonec jsem je kupovala v půjčovně kde jsem si půjčovala šaty. Byla to Adina a měli tam docela výběr s podpadky i bez. Tak na boty vyraz spíš po těch půjčovnách. V normálních obchodech v létě moc bot vhodných na svatbu nemívají. Jé jak já ti to závidím!
Majdi - neboj určo to nebude nic vážného. Buď hlavně co možná nejvíc v klidu a hodně odpočívej.
Ryšavka 9tt+6