Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky po ránu.
Kdepak jsou všichni ![]()
MONINO dík za metřík, ale já myslela, že mi ho udělal manža. Tak to jsme museli teda dělat ve stejnou dobu jako ty, protože jen co to vložil k tomu podpisu a potvrdil, tak se tam ukázal. Ale my jsme dali právě to miminko a včera tam bylo a dneska je tam konvička. Takže nám to asi teda šlo a ty jsi potom aniž bys to věděla udělala nový. NO nevadí my to zkusíme znova.
Ale přesto díky.
Dneska nám přijede Tomíno domů z prázdinek tak zas bude veselo. ![]()
Mějte se.
Ahojky děvčata,
jak se dneska máte, já mám dneska šílenou depku, nic mě nebaví.
Včera jsem byla u toho doktora jak jsem psala a dokonce jsem zase viděla mimíska, už je to macík a rozvaluje se tam, chtěla bych být na jeho místě, abych se nemusela starat o výbavičku a tak podobně. Začínáte už taky něco nakupovat? Já už jo, zdá se mi toho strašně moc a mám strach, že na konci by nestačily finance. Mě se zdá, že po těch dvou dětech nic nemám. Kromě postýlky. I kočárek jsme teď kupovali, ale není úplně nový.
Jenom se mi protáčejí panenky. Jsem zvědavá kolik mi to hodí celkem.
jak jste na tom Vy?
Haňula
Ahoj,
tak nakupování mě ještě neposedlo, ale tak nějak se rozhlížím s tím, že bych chtěla začít s nějakým větším nakupování v září/říjnu (páč pak už by se mi nemuselo chtít)…
Naštěstí toho spoustu dostanu od švagrové, která teď má 8mi měsíční holčičku, takže podědíme autosedačku skořepinu a nějaké hodně malé oblečení (mám si ho k nim jít vybrat).
Na postýlky jsem se dívala a jak jsem už psala, jejich ceny mě poněkud zaskočili
Ale naštěstí jsem objevila i za normální ceny kolem 3 tis. + matrace, což už v pohodě rozdejchám (těch 12 tis. jsem rozdejchávala dost blbě). Už mám vybraný kočárek, ale ještě nekupuji.
Vlastně kupuji pořád pro neteřinku a pro sebe nic ![]()
HANULI - co jste kupovali za kočárek?
Lasconka a pidižvík (co už trošku míň zlobí)
Ahoj Holky,
Tak zas po několika dnech…Špinění se neztratilo, sice je minimální, ale pořád tam je. Už užívám ascorutin týden. Byla jsem 2 dny doma, ale po ležení to snad bylo ještě horší, a tak jsem se vrátila do práce. Taky jsem konzultovala s jiným doktorem, který má ale dovču, a řekl mi, že to nic nemusí být a že mě klidně vezme hned příští pondělí. Divil se, proč můj dr. tak otálí s ultrazvukem. No, dneska jsem volala stávajícímu Dr., co s tím, že se to nemění. Vynadal mi, že nejsem doma, a pak mi řekl, ať teda přijdu na UTZ…ale řekl to tak, jako by ho to obtěžovalo…Kde jsme, ve středověku? A o co jde, klidně si to zaplatím…
No, nic, držte mi pěsti, odpoledne uvidím. Obávám se, že od tohoto doktora každou špatnou zprávu přijmu ještě 100krát hůře…
Takže teď je mi momentálně strašně, i od žaludku špatně, no nervíky…
Už jsem rozhodnutá, že ať to dopadne jak chce, příští týden měním doktora a na toho mého nemluvu koktu kašlu. Už jenom proto, že ten druhý dr. je ve fakultce, má tam k ruce veškeré přístroje, nemá problém mi udělat jakékoliv vyšetření a taky, kdyby to dobře dopadlo, by mě i odrodil. Tak mi fanděte, dám vám vědět…
Majdina
ahojky,
tak ja s nakupovanim to mam docela dobry,mam jeste veci po malym,ale pockam,jestli mi reknou,ze to bude holka,tak jdu hned nakupovat:-))na ty holky maj uzasny veci!
postylku jsem kupavala asi za 1500,– + matrace + povleceni a investovala jsem do mantinelu okolo postylky.je to fakt dobry,dudlik nespadne na zem a mimco se neotlouka:-)
kocar jsem kupovala -teda spis svagrova-kdyz jsem byla v porodnici,malej se narodil necekane o 4 tydny driv,takze jsem jenom rekla,ze mam vybranej Deltim hluboky a baervnou kombinaci a bylo to:-)
a vybrala hezkej:-)
ted malyho vozim od Peg Perega ve sportaku
ted je ale moda ta trojkolka,ktera me ani pred dvema lety nezaujala-hlavne malou korbickou.
co se libi vam ted za kocarky?
tady u nas v Kralupech jezdi samy Quinny,Tako,Icco, a taky hodne Inglesiny.
No já uvažuju že budu od září kupovat každý měsíc něco a kočárek až na konec.Ale s oblečením nebudu spěchat,protože stejně každý nějaký ty dupačky donese jako dárek a úplně mini oblečení stejně je asi jen na chvilku ne?
Autosedačku budu mít asi 0,5 roku starou po malinké holčičce (modrou s bílýma puntíkama). A dostanu po ní i pytel oblečků a zimní rychlozavinovačku.
Postýlku mám dřevěnou ještě po mě a bráchovi, jen ji osmirgluju a znova přelakuju, matraci mám po bratranci (jako nová) zdravotní, akorát nemůžu nikde sehnat samostatně držák na nebesa.(povlečení,nebesa a mantinely mi v práci ušijou kolegyně jako svatební dar
) No a krmící židličku mám taky - dřevěnou a ohrádku taky. Chci si jen pořídit přenosnou postýlku takovou tu rozkládací látkovou ( k babičkám na přespání
)
Jinak typ kočárku který se mi líbí? No chtěla bych s nafukovacími koly a větším košíkem vespod,hlavně aby byl pohodlný a aby v něm piškotkovi bylo teploučko.Jinak vyhraněnou značku nemám. Sice se mi líbí trojkolky, ale mají malinkou korbu, tudíž je to jen na chviličku.Takže omrkáváme s budoucím manžou nějaký jiný kombinovaný kočárek.
NEVÍ NĚKDO KDE SE DÁ SEHNAT ZVLÁŠŤ DRŽÁK NA NEBESA PŘES INTERNET?
MAJDI: držím mooooc pěsti = štěstí, aby vše dobře dopadlo a mooooc ti fandím a toho doktora určitě změň!!!!!! ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak v noci spíte??? Dobře nebo blbě??? Já už měla před těhu tak blbý spaní a teď je to ještě horší.Jestli když začne prcek kopat a nedá pokoj v noci,tak mě trefí šlak!
Jinak mi teď moje drahá maminka půjčila z knihovny o těhotenství, dětech apod. tolik knížek, že se opravdu nebudu nudit!!!
![]()
Holky,
jak já Vám závidím, že toho toliko dostanete. Já co si nekoupím, to nemám. Teda moji rodiče mi sem tam něco koupí, ale jsou oba v důchodě a šetří se blbě na věci pro vnoučata. Zvlášť, když teď už budou mít 3. Naši měli jenom mě a byli zvyklí, že jedno dítě stačí, mamka nechápe, že chci děti 3, když prý je dneska všechno tak drahé. Když jsem čekala Stázi, tak se mi zdá, že brblala víc, asi už si zvykla, že máme s Tomšejkem svou hlavu.
Zato moje tchýně, ta teda perlí. Kdyby jste ji znali, tak ji zavraždíte. Je děsně škudlivá a prachů má, že neví co s nima. S tchánem dají dokupy 40 tisíc, ale pořád nemají. Nás živí od doby co jsme spolu jenom manžel a oni, teda hlavně tchán se diví, že prý, „JAK TO, ŽE NEMÁŠ NIC UŠETŘENO?“
Někdy fakt nevím, jestli si ze mě dělá prdel nebo ne, ale spíš ne. On mě nesnáší, ale já jeho taky miluju, jako trn v.........
Tím si nechci stěžovat, mě to aspoň víc těší, že to koupím z našich peněz a nikdo mi nemůže vyčítat, že mi něco dal.
Někdy si už připadám jak kvočna, já pro to třetí schraňuju a obstarávám jako pro první. Nějak moc to prožívám.
Co se táče kočárku, tak je to nějaký polský, ať nekecám ale jmenuje se myslím Myksík, nebo tak nějak a je dva roky starý, je tam na něm ještě datum výroby.
Je to sporťák, ale dá se použít už od narození, protože má návlek na nožky. Není nijak moc krásný, ale myslím, že bude stačit. Holky já bydlím v díře, kde lišky dávají dobrou noc, takže podle mě se s kočárkem neřiďtě.
Je to ten novější typ červeno modrý, materiál je taky novější, ale trochu lituju, asi jsme se unáhlili. Utěšuje mě jen to, že s ním budu jezdit akorát tak do lesa. Nic jiného tu nemáme a do města pojedu se sedačkou, ta je dobrá.
Ale včera jsem viděla kočárek!!!!!!!!!!!!! Byl NÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDHERNÝ!!!!!!!
A stál 5 800,–. Vínově bílý, nevím značku, raději jsem se nedívala. Ale chodila jsem kolem něj jako mlsný kocour. Řekla jsem Tomovi, že si ho koupím z porodného, spíš teda ve srandě, ale on to vzal vážně, bohužel ví čeho jsem schopná a tak jsme se rafli, že se mi chtělo až brečet. Pak jsem se mu ztratila ve městě, schválně, nakonec mě našel v lékárně, jak utrácím. Potom byl jak med, asi se fakt lekl, chichi. Dobře mu tak!!!
Taky máte takové problémy?!
Haňula
Werinko:
s tim spanim-kdyz jsem byla tehotna s Ondrasem,tak jsem spala docela dobre,ale ty sny!!!hrozne krvavy sny,porad nejaky vrazdy.no hruza.pak kdyz uz kopal,nemohla jsem spat na jednom boku,protoze me tam stouchal nozickou.oni vsude pisou,ze se nema spat s brichem na zadech,ale ja jinak spat nemohla.
a dneska se mi zdalo o tom,ze krvacim a potracim.no nevim,jestli se smat nebo brecet:-))
Trojkolky mají maličkou korbičku? Tak holky nevím - já mám vybranou trojkolku Quinny Freestyle 3XL Comfort - teď v ní švagrová vozí neteřinku a je to fakt dost velký a v pohodě. Do města i do lesa, dobře se ovládá, dá se sklopit do úplné roviny a korbička se dá otáčet po směru nebo protisměru jízdy. Neteřinka je v listopadu a celou zimu jí vozili v tomhle kočárku se zimním fusakem a bylo to v pohodě. Já jí dost často vozím a musím říct, že jsem maximálně spokojená, měla jsem „v ruce“ i Inglesinu čtyřkolku a iCoo a přišly mi příšerně špatně ovladatelné a dost těžké.
Jaké s nimi máte zkušenosti - zkušené maminy?
Jedinou nevýhodu u tříkolky shledávám v cestování MHD a po takových těch nájezdech na schodech - to je fakt příšerné, protože všude musím couvat (ale už mám docela slušnou praxi
. Na druhou stranu mám vlastní auto, takže MHD hrozí fakt jenom v nejnutnějších případech.
Ke kočárku si budu ještě pořizovat šátek.
ad ŠÁTEK - budete si pořizovat? Jestli ano, jaký?
Lasc
SPANÍ - já spím docela dobře a strašně moc. Ale mám problém s usínáním - usínám už v půl desáté
Spím na boku a strašně se těším na kojící polštář, protože zatím spím na takové molitanové hračce a ta mě trošku tlačí, ale bez ní spát nemůžu ![]()
Horší jsou rána - probouzím se totiž s břichabolem a hrozným hladem. A hlavně vůbec nemám pocit, že jsem vyspaná do růžova.
Co se týče snů, tak se mi taky zdají samé absurdnosti…naposledy jsem šla na jednání v práci v saténové noční košilce a s obrovským pupkem a na hlavě jsem měla vyčesaný drdol (mám úplně krátké vlasy) a celé jednání bylo nějaké nesmyslné…
Jinak vraždy, úrazy a jiné katastrofy se mi zdají teď taky mnohem víc, než před tím… Asi to budou ty změny na mozku hahahaha
L.
Majdi,
ještě se chci zeptat, co to maš za zvěrolékaře. Mě dělá doktor teď ultrazvuk skoro každou návštěvu. Byla jsem tam vlastně od začátku těhu asi 5× a z toho mi nedělal UTZ jenom jednou. Vážně běž co nejdříve pryč, hlavně se nestresuj a nepřeháněj to z prací, raději se šetři, mysli hlavně na mimíska, aby byl v pořádku.
Ten tvůj doktor mi připomíná doktorku od manžela.
Já jsem si na radu mého doktora měla koupit tlakoměr, protože jsem v prvním těhu měla vysoký tlak a náhodou jsme zjistili, že já mám sice tlak nižší, ale manža mívá 150/95 úplně běžně. Což se mi v jeho 29 letech zdá až moc, nemáte s tím někdo zkušenosti? Šel teda k doktorce a ta mu řekla, že má 120/85 a máme blbý tlakoměr, samozřejmě, že již byla na odchodu domů. A jaký prý to tllakoměr je, tak říkal že digitál na zápěstí a bylo to jasné, ty jsou PRÝ nejhorší a měří jen špatně, protože jsou na baterky.
Ale všem ostatním z rodiny naměřil dobře, tak nevím. já tu jeho semetriku nesnáším, na všechno píše penicilin, je jí už aspoň 70 a pořád se tu v ordinaci drží.
No mám já to pořád trápení!!!
Ahoj holčiny,
dopoledne jsem měla tu čest s „hoooodně“ ochotnou paní na sociálce
Potřebovala jsem jen nějakou informaci… Pak jsme byly na návštěvě u kamarádky se třema dětma. No děti se kvalitně vyřádily a teď to moje sluníčko chrupká…
Spaní - já spím dobře, jen jak se ráno probudím tak mě bolí celé břicho jak mám plný močák…
Kočárek - já mám po Hanile Inglesinu Magnun a už se těším, až ji zase vytáhnu. Byla jsem s ní maximálně spokojená…
Nákupy - mě zatím netáhnou. Hodně věcí mám, tak budu dokupovat jen maličkosti a na to je ještě čas…
Zatím pa M.
NO MĚ SE ZATÍM ŽÁDNÉ HRŮZNÉ SNY NEZDAJÍ - NAŠTĚSTÍ!!! ALE USÍNÁM BLBĚ, NEMŮŽU NAJÍT VHODNOU POLOHU,ALE NEJ JE TO S PEŘINOU MEZI NOHAMA. NA CO JE DOBRÝ TEN KOJÍCÍ POLŠTÁŘ PŘI SPANÍ???JINAK JÁ CHODÍM SPÁT UŽ V 21 HOD, PROTOŽE RÁNO VSTÁVÁM V 5 DO PRÁCE, JE TO MOR!PAK JDU „ŘVÁT“ NA VECKO. JEŽÍÍÍŠ JÁ UŽ SE TĚŠÍM AŽ TO PŘEJDE, AŽ MI BUDE FAJN. I DOKTOR ŘÍKAL,ŽE TEĎ V 2. TRIMESTRU BY MI MĚLO BÝT DOBŘE, ALE ZATÍM KROMĚ TOHO ŽE MI UŽ TOLIK VĚCÍ NESMRDÍ, TAK JE MI BLBĚ.NEMÁM NA NIC CHUŤ, TAK SE MUSÍM DO JÍDLA NUTIT,ABY MI OD HLADU NEBYLO ZLE.ACH JO ![]()
TROJKOLKA JE MOC PĚKNÁ A TY CO JSME DO TEĎ MĚLA MOŽNOST VIDĚT MI PŘIPADALY HROZNĚ MALÉ, MOŽNÁ JSOU I VĚTŠÍ???!!!! ALE JESTLI JE S NÍ SLOŽITÁ PŘEPRAVA V MHD, TAK TO JÍ NEHCI UŽ TÍM TUPLEM,PROTOŽE JEZDÍM PŘEVÁŽNĚ TROLEJÁKEM NEBO BUSEM.A NENÍ DELŠÍ NEŽ NORMÁLNÍ ČTYŘKOLKA? ABY SE VLEZLA DO KUFRU OD AUTA!
Božínku, já jsem dneska ale upovídaná, jsem nemožná.
K tomu spaní - spím úplně nemožně, jsem brzy unavená, ale usnout někdy nemůžu vůbec nebo usnu hned, ale ve 2 jsem vzhůriu a usínám až ráno okolo 6 nebo taky vůbec ne.
Sny mám celkem dobré, hlavně erotické, ty se mi zdají strašně často, ale jen v těhotenství.
I když s tím sexováním jsem teď nějak na štíru, chudáček Tomík, mě je totiž vždycky nejvíce blbě večer, asi únavou.
Jednu dobu jsem měla chuť pořád, tak jsme si to užili zřejmě všechno dopředu nebo co já vím. Doufám jen, že se to zlepší, protože miliskování v těhu je to nejlepší co znám!!!
A co se týče šátku, teď už zase nevím, kdo o tom psal, takže navíc jak vidím mě trápí skleróza, tak s tím nemám zkušenost, ale já si koupila klokanku, připadala mi fajn, šátek mi připadá předražený, ale je to jen můj názor.
No, samozřejmě, že jsem klokanku koupila v mimibazárku za 450,–, je nová, protože ti, od kterých jsem ji koupila měli dvě, ale i tak, včera v tom dětském jsem zmerčila nádhernou červenou, samozřejmě dalekohezčí a to za 500,–.
Já mám hold děsnou smůlu. Ale uvažuju, že tu co mám prodám a koupím si tu červenou.
No už Vás nebudu unavovat svými problémy a zatím páčko, beztak Vás za chvíli zase skouknu a hned mě napadne něco co Vám napsat.
Haňula