Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Berun.
Vítej z dovolené…doufám, že sis náležitě vychutnala romantiku s manželem
.
Koukám na ten seznámek…docela se rozšiřuje…a koukám ještě jednou…nějak jsem vypadla…neva
takže se připomínám
Bramborka/30let/Praha, Kladno/TP 16.2. 2006
Díky Bramborko za připomenutí a připomínejte se v hojném počtu ![]()
Ryšavko: Já tedy taky zatím jen teoretizuju, mám jen pár věciček, které jsem si koupila pro radost, jinak zatím nevím co a jak. Ještě máme nějakou chvilku čas.
Dneska říkali, že bude nejchladnější den z léta a docela se to plní, je pěkně hnusně, tak na sebe dávejte pozor ať se nemusíte s mimi léčit!!!
pa pa Berun
Přeju vám příjemné, i když zamračené pondělní ráno,
my si to počasí vůbec nepřipouštíme, nám je pěkně a sladce uvnitř, že jo?:-)
Díky, že jste mně tu tak srdečně přivítaly, bude se mi tady určitě moc líbit!
Holčiny, nevím, zda jste to tady už neprobíraly. Chtěla bych se zeptat, jestli jste už přemýšlely, jakým plenám dáte přednost, zda bavlněným nebo jednorázovým. Z mého okolí vím, že maminky se teď více přiklánějí k papírovým, je to pro ně jednodušší. Já,k ani nevím proč, se tak nějak více přikláním k bavlněným, možná je to tradicí, a taky jsem četla, že pomáhají zdravému vývoji kyčelních kloubů novorozenců Na webu www.promi.cz jsem objevila tyto pleny za docela slušnou cenu - 17,90 kč/ks, mimochodem, i ostatní věci tam mají docela výhodné. Zkuste kouknout.
Tak co vy, budoucí maminky, a plínky?
Absolvovaly jste už některá NT screening nebo jak se to vyšetření kolem 12-13tt jmenuje?
Monina - jéé, další krajanka, to je fajn:-) Chystáš se na nějaké cvičení pro těhulky v Ostravě?
Berun: Můžeš mi dopsát ročník 1979. Postupku s termíny kontrol, poradny atd. si tu nepíšete?
Illka
Ahojky mamky.
Zdraví vás Slavičín, upršený a zamračený jo a taky hodně studený.
Je to fakt síla
takové počasí v SRPNU!!! No děs
Jěště že můžu být pod dekou pěkně na gauči a u telky, no to se asi za pár měsíců ani neunesu. ![]()
Vítám tě ILLko a myslím, že jsi tak trošku potěšila nebo spíš uklidnila Majdu, myslím to špinění a krvácení, že i přesto je mimis v pořádku.
Majdi neboj bude to dobré.
NO jinak byla tu debata-kočárky atd.
Máme hluboký kočárek ještě po Tomovi a jelikož ho používal asi 8m, tak je ještě zachovalý a je hezký.Je prostorný a dobře se vozí, protože je hlavně lehký.Barva je tam žluto-černo-šedá, kombinace kostky a bouda je myslím celá šedá.Ani už nevím.Ještě máme sporťák ABC desing, ale to byl omyl.Ten už nechci a koupím si nový třeba TAKO.
Věciček mám habaděj, švagrová má klučinu 5m tak i po něm něco.
Zítra jdu na kontrolu, na UTZ a odběry a už bych měla dostat i průkazku.Doufám že mimis pěkně roste. Zatím jsem v pohodě, ale řeknu vám, že obhlédám každý papír kterým se utřu a na kalhotky se taky vždycky podívám
Mám prostě trošičku strach aby to nedopadlo jak minule.
Jo ještě něco, dělala jsem si tu babskou předpověď a vyšla mi holčička.
To bych byla moc ráda.
Už končím, nebo to tu zahltím.Tak pište, pište ať se nenudíme.
Ahojda Anika
Teda náš seznámek už se hodně rozrostl ![]()
Illko - mrkni na http://home.tiscali.cz/studiomadi/ , docela o tom uvažuju… Jde to buď samostatně - plavání, cvičení, besedy, nebo vše dohromady… Jestli máš nějaký jiný tip, tak mi ho prosím dej…
Ještě jsem našla http://www.emitex.cz/showpage.php?… ale to jsou břišní tance a já bych raději cvíčo na balonech atd..
Jinak já jdu určitě znovu do papírových plen. Stejně když se balí na široko, tak přidáváš 1-3 bavlněné pleny na papírovou… A je to opravdu úspora času a je to mnohem jednodušší.
M.
Anika: A co se vlastně stalo Majdině? Už toho tady máte dost napovídáno, nechce se mi to hledat. Možná by jí pomohlo, kdybych jí popsala, co jsem měla za problémy já, a že je vše OK. Naše miminka jsou silná, a jen tak něco je neskolí!!!
Taky jsem zkoušela předpověď pohlaví na emiminu, a vyšel mi chlapeček:-) No u nás v rodině jsou samí kluci, ani nic jiného neočekávám:-) Manžel by taky moc chlapečka chtěl. Máme vybrané jméno Adámek. Pro holčičku bych měla v rukávu celou řadu jmen - Linda, Lucie, Aneta, Andrea, Hana, ani bych nevěděla, co vybrat:-)
Monina: Tak o CAMu jsem taky slyšela. Ale více mě zaujalo to cvičení s MADI - to by bylo něco podle mých představ! Nevíš o tom více informací - myslím tím konkrétní den a čas, kdy to probíhá, cena, atd.? Vyhovuje mi, že je to v centru, to je fajn. Jen se musím zeptat doktorky, zda mi cvičení povolí vzhledem k tomu krvácení a špinění, kterým jsem prošla. Jinak vím, že se ještě cvičí naproti DK Vítkovice, v Městských lázních ve Vítkovicích, ale nemám k tomu další info.
ILLKO-Majdinka také špinila a krvácela a doktor (mimochodem choval se k ní strašně), jí řekl, že je v 7tt+2 a mimi měří jen 2mm.
Nevím jak to dopadlo, už pár dní se neozvala.
Tak strašně bych si přála aby to dopadlo dobře, protože já to zažila loni v listopadu a nikomu to samozřejmě nepřeju.
Majdi když tak se ozvi.Myslím na tebe.
Anika: To je mi Majdinky ale líto, chudinka:-( Doufám, že nám brzy poreferuje, že už je vše, jak má být! I když, ale na 8tt je 2 mm nějak málo, ne?:-( Aby to nebylo zamklé těhu, uf to je škaredé slovo…:-( Nebylo to 2cm?
Illko - já asi půjdu do MaDi… Vše je napsané na tom vebu. Je to tuším odpoledne a celý ten blok v jeden den… Já bych chtěla chodit na to cvíčo a možná i ty přednášky… Za 14 dní tam budu volat o více info…
M.
Monina: Tak to se tam asi potkáme:-) Jak budeš vědět více, dej vědět. A co těhu oblečení, nevíš kde v Ostravě se dá sehnat? Já vím jen o C&A, ale tam toho nic moc není, La Halle je zrušeno, tak nevím, kam se jít podívat. Ty už jsi zkušená mamina:-)
ILLKA: Postupku jsem psala, ale jednak, holkám se moc často nechce informovat, abych to mohla aktualizovat a teď jsem zase na týden měla dovolenou a lehce jsem z toho vypadla. Já mám další KO 30.8. teď jsem volala na výsledky stěru a krve, všechno je prý v naprostém pořádku, tak jsem ráda. Kdy půjdu na svůj druhý UTZ těžko říct…můj Dr. se v nich nějak nevyžívá a já bych to svoje mimi tak ráda viděla!!! Každopádně na KO jdu na začátku 15.týdne a to by mi mohl taky ráčit brzy udělat UTZ, abych dřív neporodila ![]()
PLENKY: Já jsem toho hodně načetla a informovala se u ED, která má velké zkušenosti a jsem pro bavlněné speciální plínky. Tady je mají na trhu www.bambinomio.cz nebo Poppolini, ale chtěla bych si z Ameriky nechat dovézt Mother ease. Perou se ve speciálním prášku ale i tak je ta úspora, nejen ekologická, ale i finanční dost zřetelná. Já se jednorázovkám vyhýbat nebudu, ale chci je použít jen na cesty a popřípadě v noci. Mám 10 plenek obyčejných bavlněných, do porodnice a pod hlavu se vždycky hodí. Zbytek koupím ty speciální bavlněné.
MAJDINCE držím moc palce a doufám, že je jenom kratší dobu těhotná a vše bude v pořádku!!!
Můžeme se domluvit a chodit spolu ![]()
Těhu oblečení je v Ově na štíru. Opravdu jen C&A, něco málo mají v Prioru v 1. patře v dětském, ale jinak vůbec nevím. Objednávala jsem si rifle z netu, a laclové rifle mám z minulého těhu…
Teda to je dnes ale hnusne počasí. To bych zakázala. Vždyť je půlka srpna! A tohle počasí vypadá jako by byl říjen.
Vítám novou těhulku.
A holky obdivuju, že už vybíráte kočárky a ostatní věci. Mě to zatím nějak vůbec nebere, že bych nějak intenzivně hledala a vybírala. No snad mě to v pravý čas chytne. Kolem sebe mám nových maminek hodně tak se jich pak poptám. A osobně jsem spíš pro samostatný hluboký kočárek a až bude potřeba tak koupíme sporťák.
Mějte s krásně a teple se dnes oblečte. Já to dnes nějak podcenila, ale doufám, že nenastydnu.
Ryšavka