Těším se, až vysadím HA :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
30.4.11 13:53

No to já jsem právě zvědavá, co se mnou vysazen HA udělá..Doufám, že se to zlepší, protože jinak chudák přítel :lol: Ale už si docela zvykl, že to prostě není tak často…
Jo bydlení bych měla taky radši vlastní, my bydlíme v podnájmu ve 2+kk, ale jsme tu moc spokojeni, tak to zatím neřešíme, s dítětem se tu určitě nějaký čas bydlet v pohodě dá.
Ty peníze mě hrozně štvou, že člověk kvůli nim musí přemýšlet, jestli si může dovolit mít dítě. :cert: No já doberu prášky na konci května a pokud budeme mít splacený co potřebujeme, tak začneme se snažit hned, ale vidím to spíš až od července…My s přítelem jsme oba z takovýho oboru, kde si moc nevyděláme - já učitelka ve školce a přítel pečovatel ve stacionáři… :oops:
Prosím tě co je to ta HANDEL terapie? Něco s psychologií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
30.4.11 14:10

HANDLE terapie se používá u dětí s autismem, hyperaktivitou, dysporuchami apod. Já totiž pracuju s dětmi se zdravptním psotižením ve věku od narození do 7 let. A tak se zajímám o různé terapie a nové informace. A HANDLE terapie mě moc zaujala. Je to takové dívání se „za zrcadlo“, líbí se mi na něm zásada že „méně je více a pomaleji je rychleji“. Je to celostní přístup, který vychází z neurologie, odhaluje oslabené systémy a snaží se je posilovat jednoduchými aktivitami. tzn. nesnaží se eliminovat „problémové“ chování, ale snaží se odhalit jejich příčinu. U nás tuto terapii dělají zatím jen jendi manželé Jana a Paul Baptie (www.rozvijejse.cz), ale jinak v ostatních státech Evropy a v Americe je tento přístup poměrně dost rozšířený. Nejedná se o žádné šarlatánství, ani prodej super zázračných výrobků…vše je postavené na logických zákadech vycházejících z anatomie…Pro děti s neurovývojovými poruchami je tento přístup velkým přínosem..i pro jejich rodiče, protože mají šanci pochopit, proč se jejich dítě chová tak jak se chová.

Nějak jsem se rozepsala, snad to nevadí. :oops:
ofiko stránky jsou www.handle.org

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
30.4.11 15:04
Zandula píše:
No to já jsem právě zvědavá, co se mnou vysazen HA udělá..Doufám, že se to zlepší, protože jinak chudák přítel :lol: Ale už si docela zvykl, že to prostě není tak často…
Jo bydlení bych měla taky radši vlastní, my bydlíme v podnájmu ve 2+kk, ale jsme tu moc spokojeni, tak to zatím neřešíme, s dítětem se tu určitě nějaký čas bydlet v pohodě dá.
Ty peníze mě hrozně štvou, že člověk kvůli nim musí přemýšlet, jestli si může dovolit mít dítě. :cert: No já doberu prášky na konci května a pokud budeme mít splacený co potřebujeme, tak začneme se snažit hned, ale vidím to spíš až od července…My s přítelem jsme oba z takovýho oboru, kde si moc nevyděláme - já učitelka ve školce a přítel pečovatel ve stacionáři… :oops:
Prosím tě co je to ta HANDEL terapie? Něco s psychologií?

Přítel musí být určitě moc hodnej, když se dal na takovou práci. Dva roky jsem pracovala ve stacionáři a měla jsem tu práci ráda. Bohužel jsem byla jen záskok za MD. Ráda na klienty vzpomínám. Užila jsem si s nima teda spoustu nervů ale taky legrace. S jakými klienty pracuje Tvůj přítel?
Ale myslím, že být učitelkou v MŠ je někdy asi taky dost na bednu :)To bych asi nezvládla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.4.11 15:29
zolycka píše:
HANDLE terapie se používá u dětí s autismem, hyperaktivitou, dysporuchami apod. Já totiž pracuju s dětmi se zdravptním psotižením ve věku od narození do 7 let. A tak se zajímám o různé terapie a nové informace. A HANDLE terapie mě moc zaujala. Je to takové dívání se „za zrcadlo“, líbí se mi na něm zásada že „méně je více a pomaleji je rychleji“. Je to celostní přístup, který vychází z neurologie, odhaluje oslabené systémy a snaží se je posilovat jednoduchými aktivitami. tzn. nesnaží se eliminovat „problémové“ chování, ale snaží se odhalit jejich příčinu. U nás tuto terapii dělají zatím jen jendi manželé Jana a Paul Baptie (www.rozvijejse.cz), ale jinak v ostatních státech Evropy a v Americe je tento přístup poměrně dost rozšířený. Nejedná se o žádné šarlatánství, ani prodej super zázračných výrobků…vše je postavené na logických zákadech vycházejících z anatomie…Pro děti s neurovývojovými poruchami je tento přístup velkým přínosem..i pro jejich rodiče, protože mají šanci pochopit, proč se jejich dítě chová tak jak se chová.Nějak jsem se rozepsala, snad to nevadí. :oops:
ofiko stránky jsou www.handle.org

To zní dost zajímavě! Mě takový věci zajímaji. Taky pracuju s postiženýma dětma. Dělám pro Středisko pomoci ohroženým dětem a tam se staráme o děti, když rodiče maj terapeutickou skupinu a taky s nima jezdíme na různé pobyty. Hrozně mě ta práce baví, a je to pro mě takový oddech.
Ve školce je to taky super, i když musím přiznat, že někdy trochu na bednu to je :pankac: Ale jsou to zlatíčka :huban:
Jo přítel je hrozně obětavý, má postiženou sestru, tak to tak trochu bere jako že musí pomáhat. Má tam dospělé klienty s postižením (mentální retardace, DMO, Downův syndrom, epilepsie atd.) a ještě chodil několik let se mnou do toho střediska, tak by taky už chtěl změnu, je to dost náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
30.4.11 15:39

tomu rozumím. Já pracuju ve Střediku rané péče a jezdím do rodin s dětmi neodnošenými, s DMO, s Downovým syndromem, s autismem, hyperaktivitou… Individuální práce s dětmi a jejich rodiči mě moc baví. Ale už bych to chtělo taky změnu…ne změnu práce jako takové, ale spíš nějakou delší dovolenou..třeba tu mateřskou :wink: V oblasti sociáních služeb číhá syndrom vyhoření za každým rohem…myslím, že když člověk cítí, že je čas na změnu, tak ji má udělat… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.4.11 15:44

Ahoj holky, tak se dívám že jsme na tom podobně s tím zaměstnání:) Já dělám pečovatelku v domově důchodců a před tím jsem dělala s dětmi s autismem. No a teda můžu vám říct, že s těma dětma to bylo hodně náročné, fakt na bednu. Bylo mě fakt líto těch rodičů, děti s autismem jsou hodně naroční:( Tak jsem ráda, že jsem u těch starých lidí, i když mají demenci, a člověk musí mít taky dost trpělivosti. Jinak se holky držte, musíme si užívat poslední období v pracovním procesu, :lol: porotože pak na pár let bude naším středem vesmíru miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.4.11 15:51

To jsme se tady pěkně sešly :lol:
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.4.11 16:01
Zandula píše:
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce… :mrgreen:

Já myslím, že je to tak správně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
30.4.11 17:13
Zandula píše:
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce… :mrgreen:
:lol: :lol:
já doufám, že konečně najdu svou životní roli a budeme mít dětí jako smetí :wink: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.4.11 19:51
zolycka píše:
Zandula píše:
:lol: :lol:
já doufám, že konečně najdu svou životní roli a budeme mít dětí jako smetí :wink: :mrgreen:

A kolik bys chtěla? :-) Já bych chtěla 3, ale přítel 2. Asi by sme 3 děti neutáhli finančně. Ale myslím, že 2 nebo 3, to už není zas až tak velkej rozdíl. Spíš aby byl dostatek prostoru, a neumačkali se v bytě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.4.11 20:00

Já bych si moc přála 3 děti, dvě nějak po sobě, třeba po třech letech a pak až budou velké třeba 10 - 15 let, tak kdyby to šlo, tak jedno adoptovat, případně si pořídit vlastní…Ale ty peníze :evil: My budeme teď ráda, když uživíme to jedno miminko…no ale uvidíme jak to pak půjde, třeba to nebude tak hrozné nebo si přítel najde lepší práci… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
30.4.11 20:03

chtěla bych určitě nejméně dvě…sama jsem jedináček a nechci aby si moje dítě nemělo s kým hrát a povídat… a třeba zvládnem i to třetí :-) to je všechno ve hvězdách. Partner chce také dvě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
15.5.11 20:02

Ahoj holky! Tak jak se máte? Jak vám jde to těšení na snažení po HA :-) ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
16.5.11 10:58

Ahoj, čekám, čekám, čekám :mrgreen: ještě měsíc, ale to uz snad uteče rychle 8-) GS Mamavit už mám koupenej a od přítele Velkou knihu o matce a dítěti, tak študuju tady i v knížce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.5.11 13:26

No já se těším neuvěřitelně, dobírám poslední prášky (přítel si ze mě dělá srandu, že to mám jako adventní kalendář :mrgreen: ) Ale pořád nám do toho něco leze, teda konkrétně finanční výdaje - ořád něco na auto a teď jsme se rozhodli, že pojedeme na první a poslední svobodnou zahraniční dovolenou, s čímž jsme nepočítali, takže další výdaje… :oops: :roll: Ale na dovču se moc těším, ale na miminko víc…
Já už dostala 6 knih o miminku, porodech, těhotenství a tak…Tři od přítele a tři od kamarádky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí