Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to já jsem právě zvědavá, co se mnou vysazen HA udělá..Doufám, že se to zlepší, protože jinak chudák přítel
Ale už si docela zvykl, že to prostě není tak často…
Jo bydlení bych měla taky radši vlastní, my bydlíme v podnájmu ve 2+kk, ale jsme tu moc spokojeni, tak to zatím neřešíme, s dítětem se tu určitě nějaký čas bydlet v pohodě dá.
Ty peníze mě hrozně štvou, že člověk kvůli nim musí přemýšlet, jestli si může dovolit mít dítě.
No já doberu prášky na konci května a pokud budeme mít splacený co potřebujeme, tak začneme se snažit hned, ale vidím to spíš až od července…My s přítelem jsme oba z takovýho oboru, kde si moc nevyděláme - já učitelka ve školce a přítel pečovatel ve stacionáři… ![]()
Prosím tě co je to ta HANDEL terapie? Něco s psychologií?
HANDLE terapie se používá u dětí s autismem, hyperaktivitou, dysporuchami apod. Já totiž pracuju s dětmi se zdravptním psotižením ve věku od narození do 7 let. A tak se zajímám o různé terapie a nové informace. A HANDLE terapie mě moc zaujala. Je to takové dívání se „za zrcadlo“, líbí se mi na něm zásada že „méně je více a pomaleji je rychleji“. Je to celostní přístup, který vychází z neurologie, odhaluje oslabené systémy a snaží se je posilovat jednoduchými aktivitami. tzn. nesnaží se eliminovat „problémové“ chování, ale snaží se odhalit jejich příčinu. U nás tuto terapii dělají zatím jen jendi manželé Jana a Paul Baptie (www.rozvijejse.cz), ale jinak v ostatních státech Evropy a v Americe je tento přístup poměrně dost rozšířený. Nejedná se o žádné šarlatánství, ani prodej super zázračných výrobků…vše je postavené na logických zákadech vycházejících z anatomie…Pro děti s neurovývojovými poruchami je tento přístup velkým přínosem..i pro jejich rodiče, protože mají šanci pochopit, proč se jejich dítě chová tak jak se chová.
Nějak jsem se rozepsala, snad to nevadí. ![]()
ofiko stránky jsou www.handle.org
Zandula píše:
No to já jsem právě zvědavá, co se mnou vysazen HA udělá..Doufám, že se to zlepší, protože jinak chudák přítelAle už si docela zvykl, že to prostě není tak často…
Jo bydlení bych měla taky radši vlastní, my bydlíme v podnájmu ve 2+kk, ale jsme tu moc spokojeni, tak to zatím neřešíme, s dítětem se tu určitě nějaký čas bydlet v pohodě dá.
Ty peníze mě hrozně štvou, že člověk kvůli nim musí přemýšlet, jestli si může dovolit mít dítě.No já doberu prášky na konci května a pokud budeme mít splacený co potřebujeme, tak začneme se snažit hned, ale vidím to spíš až od července…My s přítelem jsme oba z takovýho oboru, kde si moc nevyděláme - já učitelka ve školce a přítel pečovatel ve stacionáři…
Prosím tě co je to ta HANDEL terapie? Něco s psychologií?
Přítel musí být určitě moc hodnej, když se dal na takovou práci. Dva roky jsem pracovala ve stacionáři a měla jsem tu práci ráda. Bohužel jsem byla jen záskok za MD. Ráda na klienty vzpomínám. Užila jsem si s nima teda spoustu nervů ale taky legrace. S jakými klienty pracuje Tvůj přítel?
Ale myslím, že být učitelkou v MŠ je někdy asi taky dost na bednu
To bych asi nezvládla ![]()
zolycka píše:
HANDLE terapie se používá u dětí s autismem, hyperaktivitou, dysporuchami apod. Já totiž pracuju s dětmi se zdravptním psotižením ve věku od narození do 7 let. A tak se zajímám o různé terapie a nové informace. A HANDLE terapie mě moc zaujala. Je to takové dívání se „za zrcadlo“, líbí se mi na něm zásada že „méně je více a pomaleji je rychleji“. Je to celostní přístup, který vychází z neurologie, odhaluje oslabené systémy a snaží se je posilovat jednoduchými aktivitami. tzn. nesnaží se eliminovat „problémové“ chování, ale snaží se odhalit jejich příčinu. U nás tuto terapii dělají zatím jen jendi manželé Jana a Paul Baptie (www.rozvijejse.cz), ale jinak v ostatních státech Evropy a v Americe je tento přístup poměrně dost rozšířený. Nejedná se o žádné šarlatánství, ani prodej super zázračných výrobků…vše je postavené na logických zákadech vycházejících z anatomie…Pro děti s neurovývojovými poruchami je tento přístup velkým přínosem..i pro jejich rodiče, protože mají šanci pochopit, proč se jejich dítě chová tak jak se chová.Nějak jsem se rozepsala, snad to nevadí.
ofiko stránky jsou www.handle.org
To zní dost zajímavě! Mě takový věci zajímaji. Taky pracuju s postiženýma dětma. Dělám pro Středisko pomoci ohroženým dětem a tam se staráme o děti, když rodiče maj terapeutickou skupinu a taky s nima jezdíme na různé pobyty. Hrozně mě ta práce baví, a je to pro mě takový oddech.
Ve školce je to taky super, i když musím přiznat, že někdy trochu na bednu to je
Ale jsou to zlatíčka ![]()
Jo přítel je hrozně obětavý, má postiženou sestru, tak to tak trochu bere jako že musí pomáhat. Má tam dospělé klienty s postižením (mentální retardace, DMO, Downův syndrom, epilepsie atd.) a ještě chodil několik let se mnou do toho střediska, tak by taky už chtěl změnu, je to dost náročný.
tomu rozumím. Já pracuju ve Střediku rané péče a jezdím do rodin s dětmi neodnošenými, s DMO, s Downovým syndromem, s autismem, hyperaktivitou… Individuální práce s dětmi a jejich rodiči mě moc baví. Ale už bych to chtělo taky změnu…ne změnu práce jako takové, ale spíš nějakou delší dovolenou..třeba tu mateřskou
V oblasti sociáních služeb číhá syndrom vyhoření za každým rohem…myslím, že když člověk cítí, že je čas na změnu, tak ji má udělat… ![]()
Ahoj holky, tak se dívám že jsme na tom podobně s tím zaměstnání:) Já dělám pečovatelku v domově důchodců a před tím jsem dělala s dětmi s autismem. No a teda můžu vám říct, že s těma dětma to bylo hodně náročné, fakt na bednu. Bylo mě fakt líto těch rodičů, děti s autismem jsou hodně naroční:( Tak jsem ráda, že jsem u těch starých lidí, i když mají demenci, a člověk musí mít taky dost trpělivosti. Jinak se holky držte, musíme si užívat poslední období v pracovním procesu,
porotože pak na pár let bude naším středem vesmíru miminko ![]()
To jsme se tady pěkně sešly ![]()
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce… ![]()
Zandula píše:
To jsme se tady pěkně sešly
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce…
Já myslím, že je to tak správně ![]()
Zandula píše:
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce…
zolycka píše:Zandula píše:
Já se na matřeskou strašně těším, ale je mi jasný, že až budu na mateřský, tak zase za nějakou dobu budu chtít jít do práce…![]()
já doufám, že konečně najdu svou životní roli a budeme mít dětí jako smetí![]()
A kolik bys chtěla?
Já bych chtěla 3, ale přítel 2. Asi by sme 3 děti neutáhli finančně. Ale myslím, že 2 nebo 3, to už není zas až tak velkej rozdíl. Spíš aby byl dostatek prostoru, a neumačkali se v bytě ![]()
Já bych si moc přála 3 děti, dvě nějak po sobě, třeba po třech letech a pak až budou velké třeba 10 - 15 let, tak kdyby to šlo, tak jedno adoptovat, případně si pořídit vlastní…Ale ty peníze
My budeme teď ráda, když uživíme to jedno miminko…no ale uvidíme jak to pak půjde, třeba to nebude tak hrozné nebo si přítel najde lepší práci… ![]()
chtěla bych určitě nejméně dvě…sama jsem jedináček a nechci aby si moje dítě nemělo s kým hrát a povídat… a třeba zvládnem i to třetí
to je všechno ve hvězdách. Partner chce také dvě ![]()
Ahoj holky! Tak jak se máte? Jak vám jde to těšení na snažení po HA
?
Ahoj, čekám, čekám, čekám
ještě měsíc, ale to uz snad uteče rychle
GS Mamavit už mám koupenej a od přítele Velkou knihu o matce a dítěti, tak študuju tady i v knížce ![]()
No já se těším neuvěřitelně, dobírám poslední prášky (přítel si ze mě dělá srandu, že to mám jako adventní kalendář
) Ale pořád nám do toho něco leze, teda konkrétně finanční výdaje - ořád něco na auto a teď jsme se rozhodli, že pojedeme na první a poslední svobodnou zahraniční dovolenou, s čímž jsme nepočítali, takže další výdaje…
Ale na dovču se moc těším, ale na miminko víc…
Já už dostala 6 knih o miminku, porodech, těhotenství a tak…Tři od přítele a tři od kamarádky ![]()