Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
jj, je mi ji lito
tolik bolesti naprosto naprosto zbytecne
a to malicke… no… chjo
@maminaAJ píše: Více
za mě je chlap blbec…měl si udělat test tajně a byl by klid…takto sklidí, co zasel. A bohužel, bité na tom bude zas nejvíc to dítko…
@Josef_t píše: Více„Mít vyřešenou minulost“ ovšem nutně neznamená mít razítko z rozvodu. Někdo ho nemá a přitom má vyřešeno, a někdo ho má a přesto vyřešeno nemá. Takže bych se úplně na rozvodové papíry neupínal.
@Keyllah píše: Více
Mám ranní věštecké kafe, ale už je odpoledne ![]()
A protože to odpoledne už nefunguje, tak jsem se ptal tj. byl tam otazníček.?
Jinak v čistě teoretické rovině.
Zloba a nenávist je v první fázi normální. Do úplného vyrovnání se z rozchodem je ještě hodně daleko.
@padesátník píše: Více
A máš pocit, že majetek, péče o dítě včetně alimentů má tulipán vyřešené.
Nějak mi uniklo, že by pro rozvod od stolu a od lože udělala nějaký konkrétní krok. ![]()
@Josef_t píše: Více
To, že někomu trvá vyrovnání se s rozpadem vztahu několik měsíců, či dokonce let, neznamená, že to tak musí mít každý.
Manžel zakladatelku prudil s DNA testem už měsíc a půl před tím, než založila diskuzi. Potom ještě nějakou dobu, než si ten test opravdu udělal. Tedy měla dostatek času, promyslet si, jak se zachová. On ji svou nedůvěrou a tím rozmazáváním 💩, opravdu hodně ranil. To on to podělal. Kdyby si udělal test tajně, bylo by vše ok. Možná by bylo ok i to, kdyby po vyřčení nedůvěry, se bez dalšího babrání v tom, sebral a ten test si udělal a potom si pořádně „vysypal popel na hlavu“, zakladatelce se omluvil, jaký byl idiot a něčím jí to vykompenzoval. Ne, místo toho on jí tím pořád dával najevo svou nedůvěru. Chtěl ji tím deptat. Byl si sám sebou nejistej, ale chtěl, aby se cítila špatně i ona. Chtěl to „hodit“ na ni. Může si za rozpad vztahu sám.
Na druhou stranu ještě není „všem dnům konec“ a zakladatelka si to třeba ještě může rozmyslet, až od toho všeho bude mít delší odstup. A když ne, tak ne. Má na to právo. Ona není ta, co to podělala.
Mám především pocit, že o majetek ani péči o dítě v případném dalším randění nejde. Jde o to, zda se rozhodla odejít či nikoliv. Tahanice o majetek může trvat klidně roky, dohoda o péči o dítě klidně rok.
@PaníBovaryová píše: Více
Nemyslím, že by se tím něco konkrétního vyřešilo. ![]()
Zkusil? Aha, a před tím byl na ní nepříjemnej, neřekl důvod, proč si to myslí, prostě nic. Jen že chce mít jistotu. A to znamená co? Že jí prostě nevěří. Proto potřebuje test, aby věřit mohl? To jako vážně? Proto už ho má plný zuby a vůbec se jí nedivím. Má co chtěl. A jo, lekci dostal, a pořádně velkou. Stálo mu to za to? Co by mělo podle tebe přijít jiného?
Zakladatelka psala, že žádný problém mezi nimi nebyl, tak nehledej co není.
@Prelesta píše: Více
A co když to bylo trochu jinak.
Tady se v posledních příspěvcích projevovala dost agresivně, něco jako, že ti to bude pamatovat na věky, že si má potvrzení zarámovat, že bude platit alimenty. Co když to nebylo poprvé, co když vztah skřípal už dlouho, jen nám to tulipánka skromně neuváděla.
Takže nejspíš to bude někde uprostřed. Vzájemné naschvály a hledání záminky proč vztah ukončit.
@padesátník píše: Více
Záleží koho a co hledáš.
Jestli hledá milence nebo „převozníka“, tak je to určitě jedno.
Jestli nový vztah, tak je potřeba všechny tyto věci mít pořešené.
@arinecka píše: Více
Zase z ní nedělej světici.
Kdyby tam skutečně žádný problém nebyl, tak se hned nestěhuje.
A jestli má co chtěl. ![]()
Možná ano, myslím, že s tímto vývojem musel počítat, když do toho šel.
Tvrdil jsi, že nedělá žádné konkrétní kroky k rozvodu. Tak ti píši, že se odstěhovala. To je krok k rozvodu celkem jasný.
Skoro bych řekl, že bude hledat chlapa, když je ženská. Zbytek jsou jen kecy.