Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Představ si, že jsme se brali z lásky, milovala jsem ho, myslím, že i on mě, dokud mu asi někdo nedal brouka do hlavy. Chodili jsme spolu asi 5,5 roku a potom jsme se brali.
Anonymní a jak dopadl ten váš včerejší sraz? Nesnažil se Ti to vysvětlit? ![]()
@Kralikcek píše: Více
Noo, nakonec jsem souhlasila, procházeli jsme si povídali, koupil mi nějaký přívěsek, jako dárek ke smíru, snažil se ale já ho už beru jinak, něco se ve mně zlomilo. Neboť jak beru, že se „snaží“ něco udělat, ale nějaký přívěsek to nevyřeší.
Vpodstatě to bylo o tom, že mě prosí, abych se vrátila, že to překonáme, vždyt nic tak hrozného se nestalo, jen chtěl mít (ano zase)jistotu. A proč to tak prožívám, že bych ho měla jako chlapa pochopit, ale kdo pochopí mě jako ženu??? ![]()
@padesátník píše: Více
Vymyslel, abychom šli na dovolenou k moři is dcerou.
Já Teda nevím, ale máte dítě a už to je důvod k tomu manželství zachránit. V životě se stane leccos…někdo ti ublíží atp. ale jak se k tomu postavis ty, to taky hodně udělá. Můžeš se v tom nadosmrti plácat a porad opakovat ale on mi ublížil bla bla bla…ale někdy je to vážně nechtěně, nedomyslene, někdy i ta nedůvěra…ale kdyby se kazdej otacel na principech a tak, tak je rozvedený každý manželství. Někdy je opravdu potřeba odpustit. I když je to těžké, nefér…ale pokud nebudeš velkorysa ty, ostatní k tobě taky nebudou. A věř, že se stane něco a pak budeš i ty třeba ráda, že ti někdo odpustí. Pokud byste mezi sebou měli nesmiritelne rozdíly, tak neřeknu. Ale takhle? Ani nezkusit vztah zachránit a rovnou jít dál a plánovat jak za pár týdnů možná někoho najdeš? A teď si představ, že ti ublíží tvoje dítě. A že se to stává a opakovaně a hodně. Tomu taky neodpustis, žádná druhá šance a jdeš dal? To asi ne. Tak popremyslej, jestli i ten manžel a ten vztah, který máte by za to nestal. ![]()
Najednou, jo? To k tomu potřebuje hrozbu rozvodem, aby něco takového vymyslel? Fakt partner k pohledání, toto.
@píďalka0484 píše: Více
Já nemůžu být s někým kdo mi nevěří, takový vztah už není vztah. A rodinu rozbil on, svým tupým chováním. Něco ve mně zlomil a už si neumím představit být s ním dál, odpuštění nemá nic společného s tím, že se k němu vrátím. Možná to nebudu mít lehké, ale jsem ještě mladá, sotva 30, mám ještě čas si najít někoho kdo si mě bude vážit, bude mi věřit. A ON (ještě manžel) se musí naučit nést zodpovědnost za své činy, věděl, že se to může stát, že odejdu ale stejně to udělal (DNA test) = rodinu rozbil ON, ne já.
Jinak moc by mě zajímalo, že jestli by si to samé psala i kdyby ho podvedu a dítě nebude jeho, že ať mi odpustí, že jedna chyba, je třeba zachraňovat rodinu…
@padesátník píše: Více
Nemyslím si, že by to jinak neudělal, protože už jsme párkrát takhle zajeli na výlet. Ale chápu jak to myslíš.
Představ si že mě podvedl a vztah s ni mel několik měsíců. Já si tenkrát nedokázala představit, že spolu ještě můžeme normálně mluvit natož žít ve spokojenem vztahu. Teď je to cca 14 let zpětně. Máme další dítě a jsme spolu rádi. Šťastní, že jsme to překonali. Ono je strašně jednoduché říct že vztah rozbil on. Nikdy to není tak jednostranne a můžeš se vztekat jak chceš. Je mi jasný, že si to uděláš podle svého, ale ze zkušenosti ti můžu říct, že jebto vlastně kravina, to co udelal.. Duvera se da obnovit, akorát se oba musí snažit. Musí se chtít. Ty evidentně nechceš, máš na to právo. Ale pak si musíš přiznat, že za to oba nesete svůj díl viny. On k tobě asi měl nedůvěru o jejím důvodu se můžeme dohadovat. Ale ty nejsi ochotná zkusit nic k tomu, aby to bylo jinak. Kdybyste byli sami dva, tak se rozetřete a je to. Bohužel to odnese to dítě. Ale to pocítíte až časem.
@píďalka0484 píše: Více
Vinu nese jen on. Já jsem mu nikdy žádný důvod nedala, toto se neodpouští jen tak a ani nevěra. Důvěra se už obnovit nedá, z mé strany to nikdy nešlo, i když jsem se o to pokusila vždy to bylo jinak - je to jak se říká, že pokrč papír, ale nikdy nebude jako dřív. Já nebudu s někým kdo mi nevěří, nemá to smysl.
Jeden přívěsek/výlet nic nevyřeší. Musí nést zodpovědnost za své činy. Jednou mu to asi odpustím, ale to není to samé jako se vřítit k tomu člověku = odpuštění časem hej, ale pokračovat ve vztahu ne, z mé strany to už nejde.
@píďalka0484 Tak já nevidím důvod proč bych měla něco dělat, problém je on, tak ať to řeší. Já jsem nic špatného neudělala. On musí delat první krok, ne ja…
A jaky ma udelat krok? Vzdyt se snazi usmirit…
Ja teda naprosto souhlasim s Pidalkou. Rozbijes diteti rodinu kvuli sve urazene jesitnosti.
@veria píše: Více
Nesnaží se usmířit. Snaží se ji jen uplatit a přitom je stále přesvědčen, jak byl v právu a udělal to správně, a co ta ženská blbne. Vždyť to z toho úplně čiší.
No tak, aby se incel Josef neobjevil… Nikde jsem nepsala, že si hned hledám nový vztah, psala jsem, že si dám chvalku přestávku (alespoň pár týdnů/mesicu), a pak… vždyť nebudu celý život už sama. A ano velmi mi tím ublížil, zkrátka vztah byl v pořádku až do tohoto momentu, ale tím jeho terorem se ve mně něco zlomilo, a už ho neberu jako dřív.