Testy DNA - potvrzení otcovství, manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5893
4.3.25 09:09
@Steve718 píše: Více

Logicky jich je daleko míň, když se na to hlásí jen ti, co mají podezření. Většina je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
4.3.25 09:21
@Ruxas píše: Více

V podstatě ti dám za pravdu. Alespoň částečně.

Výzkum přes všechny sociální skupiny neuděláš, protože některé nebudou spolupracovat. Ženy, které nemají čisté svědomí také udělají vše, aby se vyhnuly výzkumu. Páry co to vědí to s ohledem na děti taky nebudou nikam vytrubovat. Takže statistiku ti to bude tlačit dolů.
Dánský výzkum to počítal z otcovské DNA, ale v podstatě jen střední třídu, lidi schopné dohledat předky, pochopit cíl výzkumu. 1-2 % jsou zřejmě spodní hranicí.

A poslední poznámka 1% 4% vypadají jako malý rozdíl, ale je to 4 násobek. Na eliminaci „rozptylu“ musíš mít specifické statistické postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
4.3.25 09:42
@Prelesta píše: Více

Ano, uznávám, podezřívá ji z nevěry :)

Jen myslím, že si to její manžel uvědomuje a zvolil tuto formu právě proto.
Kdyby to udělal tajně, měl by čas si rozmyslet co dál.
Když to udělal takto tak musel mít plán co dělat, když by to vyšlo negativně. Asi rozvod a soud o určení otcovství.

Takže myslím, že mu to dochází.
Jak moc je jejich vztah narušený, jak moc je její odstěhování výsledkem emocí nebo nějaké delší krize, kterou si nechtěla připustit. Opravdu netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
4.3.25 10:34
@Sandra277 píše: Více

Hlavně, na testy DNA nechodí jen otcové z manželství a dlouhodobých partnerství, ale také Ti, kteří v tom opravdu jasno nemají - z jednorázovky, kamarádi s výhodami, z mileneckých vztahů (vše ženy singl), rozejití, Klopotkovic family :mrgreen: a podobní z volných vztahů, tam, kde se manželka/partnerka k cizoložství sama přiznala…, takže tvrdit, že všechny děti, kde se nepotvrdí otcovství jsou „kukačky“, je taky naprosto mimo.

Jen by mě zajímalo, když tu pánové hází takovými čísly, zda nepomysleli i na to, jak to mají doma. Jestli náhodou zrovna oni nejsou ten každý čtvrtý, šestý nebo kolikátý… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 10:54
@Anonymní píše: Více

No vidis a ta láska mezi vami se najednou lusknutím prstu vytratila? jenom proto, že on si chtel nechat udělat testy DNA? To dost dobře nejde, když někoho miluju, tak ten cit nejde prostě z razu zapudit… některým lidem trva cele měsíce než někoho přestanou milovat a bývají z toho zničení… dle tvého chování už ho ale nemiluješ dlouho a je ti všechno jedno :nevim: Častý důvod pro rozvod je nevěra. Přitom u vas se fakticky žádná nevěra nestala, jen se vytratila důvěra a na tom by se dalo pracovat :think: ale spis je ta důvěra pro tebe jen záminka, protože láska tě opustila dávno…

Jinak Nevím proc tolik řešíte tu biolog. stránku. V dnešní době, kdy se neplodnost stala velkým problémem mi přijde úsměvné to argumentování tim, že matka je vždy jista. Dneska uz taky nemusi byt. Když nějaká žena nebo muž nemůže mit děti, tak jdou do darovaných buňek a jsou radi, že mají aspoň nějaké dítě mají. Třeba my čekáme dítě z DV a moc se na nej těšíme.
Zrovna včera jsem manželovi říkala o této diskusi a říkala jsem mu, jestli si pak nemam udělat testy mateřství, abych mela jistotu a ze jestli mi nevyjdou, tak ze me asi podvedl :lol: fakt jsme se zasmáli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.25 11:02

Představ si, že je možné jednou větou, jedním činem, všechno zlomit a zkrátka láska z většiny zanikla. Ale víš co je zajímavé, že kdyby ho podvedu tak mi tady budeš nadávat a pochybuji, že bys mi psala, že ať mi ON odpysti

• Citovat
  • Upravit
2085
4.3.25 11:07

Tak hlavně, že jste se nad zakladatelky trápením pobavili. :potlesk: Pro někoho je ta biologie důležitá, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13968
4.3.25 11:33
Nepřijde ti, že mícháš jablka a hrušky? Hlavně že jste se pobavili.

Edit: Sami jste se rozhodli, že dítě nebude biologicky tvoje. Předpokládám, že nejspíš kvůli věkem či zdravotnímu problému. Nicméně, kdybys věděla na 100 %, že jsi manžela nepodvedla, a on do tebe hučel několik týdnů, že chce testy, byla bys šťastná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21834
4.3.25 11:50

Ale to je snad něco jiného, vám to normálně nejde, tak jste se DOHODLI, že berete jakékoliv dítě a jakýmkoliv genetickym vybavením. Proto testy DNA u vás nehrozí.

Tady u zakladatelky nebyl důvod k tomu, aby byly geny jiné a otec by neměl být biologicky daný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148576
4.3.25 12:40
@Pidulka1991 píše: Více

Taky pochybuju že by se v zakladatelčině případě nad tím tak zachechtala a jelo by se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
4.3.25 13:10

Diskuzi jsem četla i dřív a teď dočítám. To, že se tu vyskytnou dva tábory, jeden fandí zakl. a druhý je v podstatě proti ni, je normální. Ale tento tvůj příspěvek mi přijde nejhorší. Zakladatelka neřeší situaci ani s darováním vajíček, ani darováním spermií, ale normální oplodnění při styku. A uprimne, kdyby manžel do mě hučel dva měsíce, že chce test otcovství, tak budu také reagovat jak zakladatelka. Lidé, kteří mají dítě z darovaných vajíček či spermí, nebudou snad řešit test DNA. Tak hlavně, že jste se s manželem pobavili. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
4.3.25 13:13

Jo a láska se může vytratit z hodiny na hodinu, úplně stejně, jako bude trvat, že se člověk bude v dané situaci plácat dny či měsíce. Hodně záleží na tom, jaká ta situace je a také na povaze daného člověka. Každý máme své hranice toho, co ještě sneseme a co už ne a jak na to reagujeme jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 13:57

@Prelesta hmm tak biologie je důležitá? Ale, co se týče našeho právního systemu, tak je nadřazený zákon. Pokud se nejedna vcas samozrejme, tak zakon nad biologii vzdycky vyhraje. Rozhoduje tedy co je napsano v RL ditete, dite tam muze mit zapsáno kohokoliv a tito lide budou oficiálně rodice podle prava. Jestli jsou z hlediska biologie rodice nikdo zjistovat nebude. Pro stat je důležité, že dite v RL nejake rodice ma, kteri se o nej postarají.
Takže biologie je sice krásná vec, ale nad zakony a pravem nevyhraje. Navic nekdo se po soudech tahat ani nechce :nevim:

@Pidulka1991 předpokládat si muzes co chceš a představ si, že jsou zeny, kterym by to nevadilo, kdyby je manzel/partner pozadal o testy DNA, to čumíš co :lol: takze tu otázku jsi akorát položila spatne, o tom jestli bych byla šťastná se mluvit neda, ale nevadilo by mi to a brala bych to normalne… mam s testováním DNA zkušenosti a nahodou me to bavilo odebírat vzorky a pak si precist ty vysledky, podivat se, jak vypadaji…vy v tom hledáte zbytečně „temnotu“, ale udelat testy DNA neni konec sveta, neni to nic zleho a strašného vy útlocitné citlivé dušicky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
148576
4.3.25 14:16

Aspoň to nepisou anonymně, ty neútlocitná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
4.3.25 14:22
@elen-ka píše: Více

Asi tak, zvlášť když jsme v nejzranitelnějším období, což narození prvního potomka a šestinedělí prostě je. Člověk řeší miminko, kojení, poporodní hojení, hormonální nálož a sžívání se s novým členem rodiny a do toho řešit nějaké hučení o otcovství a jistotě. Ja bych ho ještě majzla něčím po hlavě, aby se mu rozsvítilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí