Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadkaCh píše:
Tak jsi asi uplne blba, kdyz to takhle tahnesPromin
Ono to je tezky…kdyz nejsi v ty situaci tak to vidis s nadhledem. Ja to takhle drzela pet let nez mi opravdu seplo ale potrebovala jsem to cerny na bilym abych dostala kopacku. Pak to slo raz na raz
Píšeš, že kvůli němu nemáš peníze pro sebe a svou dceru. NE…kvůli sobě nemáš peníze pro sebe a svou dceru! On ti je očividně doma nebo z účtu nekrade. TY mu je dáváš.
Taky jsem si začala vztah s někým takovým. Jenže NAŠTĚSTÍ s ním nemám dítě. Chápu, že máš asi strach se s ním rozejít, znám to, i ty lži a pohádky o tom, jak už bude líp. Ale nebude!!! Nejlépe bys byla na tom, kdybys měla podepsané to, že jsi mu půjčila (ve skutečnosti věnovala) hromadu peněz. Myslím, že už si uvědomuješ, že takhle to dál nejde, že tě vysává psychicky a finančně jsi DÍKY NĚMU na dně. Přestaň ho finančně dotovat, rozejdi se s ním!! Očividně s tebou dítě nechtěl, nebo jen proto, aby jsi k němu měla závazek a měl „jistotu“ ve tvé peněžence. Pokud je napsaný v rodném listě jako otec, tak by měl platit i na vaši malou a když nebude, může být stíhán.
Mě trvalo jen rok, než jsem tohle pochopila, byla jsem psychicky vyšťavená a peníze jsem už neviděla. Ale i když teď máš možná strach, neboj, bude líp, ale BEZ NĚJ!! Věř mi, vím, o čem píšu ![]()
Vyhodit ze života, nechat určit alimenty a jeho pustit k vodě. Časem najdeš někoho kdo tě bude mít rád a nebude tě jen vysávat a zneužívat! Jsi mladá, neztrácej čas s takovým *****.
„… že se třeba dočkám jednoho dne chvíle, kdy nebudu muset žebrat jak pes o jeho pozornost a pohlazení.“
Nedočkáš se. Musíš vydržet, nebo se řídit výše uvedenými radami. Jiná cesta není.
Hlava mi ale nebere (kromě faktu, že žebráš jako pes o jeho pozornost a pohlazení, což vypovídá o velmi nízkém sebevědomí), že jsi schopná ho sponzorovat a obírat o peníze vlastní dítě. Normální matka před takovým hovadem dítě upřednostní.
Pises, ze jsi chtela jedno jedine- mit rodinu. No, pokud by jsi napsala, ze to jedine je mit dite, tak bych to chapala. Ale opravdu jsi chtela mit rodinu a myslela jsi, ze ji s timto muzem vytvoris? Stesti, ze mas mamku, ktera te podrzi. Najsi silu vztah ukoncit.
Tiché zoufalství sis vytvořila sama. Co ten chlap ještě musí udělat, aby jsi pochopila, že on není ten pravý. Co tě nutí tak trpět. Nic ti neplatí, je hnusný, o malou se nestará, čas s tebou netráví. Nechci být zlá, ale já to opravdu nechápu, proč jseš s ním.
Prosím tě, přestaň se trápit a odejdi od něj!!! Hlavně mu už žádné peníze nedávej, znám to a uvidíš, že jakmile ho odstřihneš od svých peněz, bude jako vyměněný - ještě zlejší. Když uvidí naději, že ještě něco z toho kápne, bude zase slibovat a mazat med kolem pusy, ale skutečnost zůstane tam, kde byla. Nevím, co přesně musíš slyšet, aby ses odhodlala k činu, ale jsi mladá a takhle žít nemůžeš. Je tu hodně žen, které to nechápou a nepochopí, protože v té situaci nebyly a myslí si, že si za to můžeš sama. Nemůžeš, může za to prázdnota a lhář, který ti dal naději, že s ním budeš šťastná, i když tě nevědomky využívá a vysává z tebe energii. Ukonči to co nejdřív, soudně si vymáhej alimenty a co bude s ním - to už není tvoje starost. Do svých problémů se dostal sám, i když ti třeba tvrdí, že ne!! Může si za to a je to neschopný člověk, co umí jen lhát a slibovat. Pokud chceš, napiš soukromou zprávu a můžeme to spolu probrat, veřejně nic psát nechci.
Přiznám se ani jsem nedočítala tentokrát celé, první dva odstavce mi bohatě stačily k tomu abych ti holka zlatá řekla takový život tě baví, takové chování od partnera, bůhví kolik vás takhle má, nech si určit alimenty a šupej od něj, ikdyž pochybuju, že ti se svýma dluhama něco bude platit
myslím, že bys určitě vedle sebe chtěla pořádného muže a ne někoho kdo tě vysává všemi směry
Nechápu, proč s ním jsi a proč sem píšeš, vždyť ti musí být jasné co ti každý napíše. Pošli ho do pr…,toto nemá budoucnost.Jsi nemocná, tak by ses měla léčit a ne myslet na takového grázla, který tě jenom využívá.
Zakladatelko, prostě mu sbal kartáček a vyho´d ho ze svého života. Je ti k ničemu.. jak jsi psala, je ti 26. Jsi mladá a musíš žít a nejen čekat na nějakýho pitomce. nedává nic ani tobě ani tvé dceři. Přeju ti hodně sil ![]()
A jseš si jistá, že jsi jeho oficiální partnerka? Mě přijde, že má na tom druhém konci republiky svůj život, za váma si 1×-2× měsíčně zajede, tebe obrat o peníze, asi si trochu vyklepat pytel a zase jede domů… Jseš si jístá, že exmanželka je doopravdy exmanželka? ![]()
Nechápu, že mu vůbec nějaké finance dáváš, mě ex provedl po vztahové stránce ošklivé věci a já odpouštěla, ale jakmile se zadlužil tak, že očekával, že ho budu z rodičáku živit na úkor dětí, tak letěl jak namydlenej blesk, nejdřív jsou moje děti a jejich základní potřeby.
Takže mě osobně napadá impertinentní otázka: Co jsi to za mámu?
Ano souhlasím.. taky jsem si prošla peklem, a stále to trvá… rozvod, tři malé děti atd atd..
Ale hlavně… na prvním místě, vždycky a JENOM jejich potřeby, na kterých by se nemělo parazitovat někým dalším, děti jsou dar, chtěli jsme je, nikdo nám je nevnutil, rozhodnutí bylo na nás, tak ted je na nás se o ně postarat, a myslet především a jenom na ně. Pak na sebe… a to teď udělej Ty.. postarej se o svou dcerku a o sebe, bude Vám líp.