Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Veru1987 tak na jídlo mame týdne 4.000 to se mi zda dost. Těch 15.000 je proste jen na jídlo. Jinak platíme hypotéku mobily spoření 2 auta obědy dětem ve škole oblečení kosmetika atd.
4000 na jídlo, kolik vás je???
No já nevím zakladatelko, pokud z těch 18 tis měsíčně usetris ještě 15 (!!) tak opravdu nevím co poradit jak ještě víc ušetřit. To snad ani nejde utratit min než 3 tis měsíčně za ty věci co píšeš.
Hele nekupovat hovadiny no…žádný kafe a dorty venku…myslím že ušetříte dost. Já jsem happy jak dva grepy že utáhnu provoz auta a nezbyde mi ani ň ![]()
@veria ona, ale nepíše kolik dají za dopravu jídlo atd… Jen, že po odečtení toho všeho ji zbyde 18 000 a z toho zaplatí kadeřnici, servis auta, oblečení, drogerku to dělá ty cca 3000 mesicne
@Pidulka1991 je nás celkem 5. Takze ty 4.000 jen na jídlo týdne dáme.
@Pidulka1991 no však Jo. Tyhle věci prece musí stát o dost víc než 36 tis ročně. Aspoň teda nás. ![]()
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 je nás celkem 5. Takze ty 4.000 jen na jídlo týdne dáme.
Ufff jsem se lekla, že 4000 na měsíc
…
@Pidulka1991 píše:
4000 na jídlo, kolik vás je???
Je jich pět.
@Pidulka1991 noooo ty blaho. To si nedovedu predtstavit ze by měl někdo opravdu jen 4.000 na měsíc. Musí to být strašne ![]()
@veria jsou dva, tak si myslím, že ani nemusí…
drogerku pro dva lidi stojí nula nula prd.. My dost dostávali na vánoce kazety to vydrželo dlouho. Kadeřnice taky záleží… Provoz auta, když se nevy.ere neco velkyho, tak to taky není moc peněz (olej tak 2000, výměna kol do 2000 2× ročně). Oblečení psala, že kupuje po sekacich
@veria píše:
No já nevím zakladatelko, pokud z těch 18 tis měsíčně usetris ještě 15 (!!) tak opravdu nevím co poradit jak ještě víc ušetřit. To snad ani nejde utratit min než 3 tis měsíčně za ty věci co píšeš.
Já jsem si to musela spočítat, protože to je fakt divný. Zakladatelko, neupsala ses? Pokud ušetříte 15000 z 18000, tak si musíte teda fakt hodně škrtit opasky. Skoro bych řekla, že víc to nejde. Tři tisíce se za měsíc utratí, ani se neotočíš.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 noooo ty blaho. To si nedovedu predtstavit ze by měl někdo opravdu jen 4.000 na měsíc. Musí to být strašne
Sama si furt říkám, že to musím někdy pořádně spocitat, ale počítám tak v průměru 8000 (+obědy manžela v práci) pro 3, ale přes leto máme zeleninu od rodicu a celoročně vajíčka. Taky mě vždy zaráží, když tu někdo napíše, že jim na jídlo stačí 4000, ale jedí kvalitně.
@Pidulka1991 nevím no, jak píše prede mnou, 3 tis se utratí dneska hned, a na měsíc na oblečení drogerku kadernici a kromě toho nekoupí vůbec nic? Boty taky v sekaci? Jdeš do kina dneska a petikilo v tahu, nemluvim o dražší kultuře… nebo cvičit když se chodí. Podle mne se musí hodně krotit aby tyto výdaje opravdu nepresahly tuhle castku a převážně jen sedět doma.
Příspěvek upraven 19.11.19 v 13:05
@Anonymní píše:
Ahoj, díky za reakce. Do běžných výdajů počítám všechny pravidelné náklady ohledně bydlení, jídla, benzínu apod…prostě to, co každý měsíc platíme stejně. Po odečtení toho nám zbyde těch 18tis, ale z toho vždy tak 2-3 tis jdou ještě vždy na něco navíc, z drogérky, kadeřnice, nějaká kultura, výlet, případně něco na sebe…abych byla přesná, min. rok jsme ušetřili 175tis, a nějaké drobné, takže ne celých 180tis, to jsem zaokrouhlila. Na dovolenou jsme jeli jenom po ČR, takže nás stála do 10tis. Nekupovali jsme tenhle rok nic dražšého, jako nábytek, elektro, nebo dražší servis auta, krom běžné údržby. Tedy předpokládám, že rozhodně víc neušetříme a spíše míň, kdybychom třeba potřebovali nový PC, nebo novou skříň, nebo cokoliv…Ale je to přesně, jak píše @Pvln34. To bydlení je strašně drahé, chtěli bychom domeček za Prahou, podmínka - aby byl na vlaku. Jsme zatím 2, ale čekáme miminko a já jsem na rizikovém, takže na neschopnosti (ale pracovala jsem před tím jenom na poloviční úvazek a k tomu dodělávala školu). Peníze šetříme v podstatě z manželova platu, předpokládám, že to bude s mimčem podobné. Příjmy se nám nějak výrazně nepohnou, ale samozřejmě už bude složitější získat hypotéku, protože s dětmi je tohle vždy horší. Nevím, jestli se mi povede něco víc z mateřské ušetřit, spíš ne… Ono je dobrý nápad mít ten spořící účet a dávat si tam vyšší sumu, jenže potom bych měla peníze navíc v podstatě na nule… možná by šlo ještě zauvažovat, jak levněji vyřešit auto, nebo kde ušetřit na jídle. Možná si kosmetiku nějak vyrábět včetně pracího prášku apod - zkusím něco vymyslet.
Ušetřit 175k ročně je super. Pokud bys chtěla šetřit ještě víc, tak už by se to pak mohlo promítnout do kvality života. Můžete třeba šetřit na vodě, elektřině apod. ale co z toho, že se nebudeš týden mýt? Budeš mít pak vůbec z těch peněz radost? Výroba kosmetiky je fajn nápad, ale nemyslím si, že to vyjde levněji než nějaká základní z řetězce. Nepíšeš kolik vám je, ale při tomhle šetření máte za 5 let přes 800k to není špatné. Pokud bys chtěla ještě víc, tak pak buď změnit práci nebo si najít ještě brigádu.
@Pidulka1991 píše:
Sama si furt říkám, že to musím někdy pořádně spocitat, ale počítám tak v průměru 8000 (+obědy manžela v práci) pro 3, ale přes leto máme zeleninu od rodicu a celoročně vajíčka. Taky mě vždy zaráží, když tu někdo napíše, že jim na jídlo stačí 4000, ale jedí kvalitně.
Věřím, že s jídlem do 4000,– se vejít dá, ale většinou ty lidi už nenapísou, že mají vlastní zeleninu, ovoce, maso apod. To se pak šetří na jídle jedna radost.