Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kuliočka píše:
@brumi Já svého času nejvíce nakupovala na www.aliexpress.com … akorát to dodání není hned noJinak jsem tam kupovala i bižu a při dobrém skladování vydržela dlouho, i třeba dva, tři roky
proč občasně nenosit, když to člověku nedělá problém. Někdo na to alergický je, jiný ne. Já s tím také problém neměla. A o tom, co člověk dostává nebo nedostává do těla by se dalo diskutovat o všem, nejen u toho, z jakého je bižu materiálu, ale například i jídlo, které si koupíme v supermarketu, pití, pracího prášku, nádobí, no zkrátka ze všeho… asi nikdo tady si myslím nežije 100% bio co si sám vypěstuje a po domácku udělá
![]()
Přesně jak píšeš, každý by se měl zamýšlet nejen nad tím, jakou nosí bižuterii, ale i nad tím co pije, jí, co si patlá na tělo… ![]()
Napsala jsem to sem proto, že v té bižuterii mohou být některé složky vyloženě zdraví nebezpečné. Tuším, že jde hlavně o kadmium.
Rozhodně nejde říci, že kvalita závisí jen na ceně, když srovnáte syntetickou kabelku, která ale nosí značku za 6 tisíc a nebo „no name“ ale koženou za necelé 2 tisíce, tak pro mě je třeba výběr jasný a tak je to vlastně se vším. Také nepatřím k těm, co mají peněz na nějaké veliké rozhazování, ale jak píšete o botách, tam jsem přišla na to, že je to vlastně úplně jednoduché, stačí nakupovat mimosezónově. ![]()
Jestli jste šikovné, tak tam je to pak super, háčky ze stříbra- to bude přímo dotek s kůží a zbytek už může být z čehokoliv a máte nezávadné naušnice za pár kaček. ![]()