Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
catherine100 píše:
děvčata už jste sháněla dětského doktora? Já už jsem si teda zjistila reference a mám nějakej žebříček a přemýšlím, že to budu od Novýho roka obvolávat. Vím, že je docela brzo, ale co kdyby se malej narodil dřív a pak vše shánět na poslední chvíli se mi nechce…doufám, že budou příjímat…
už to taky pomalu řeším, mám nějaké tipy od známých, ale tak uvidíme
po novém roce bych se chtěla někde registrovat…Myslím, si že je na to čas akorát ![]()
Ahoj, já už vím, kam půjdu, jenom doufám, že mě nebude přemlouvat doktorka, kterou jsem já měla jako dětskou :-/. Ta byla strašná. Ale myslím, že si to nechám až tak na únor,… Nebo je to pozdě? ![]()
Dobrý den potřebuju poradit. 6 let jsem brala antikoncepci mercilon a teď jsem se rozhodla ji vysadit. 25. listopadu jsem si měla vzít první prášek z nového platíčka, který jsem si nevzala a 27. listopadu jsme měli s přítelem nechráněný sex. týden na to od neděle 4. prosince (což asi začala ovulace) mám hrozné bolesti v podbřišku hlavně u levého vaječníku (dneska mě to vzbudilo i v noci) Trvá to už 4 dny..navíc mám zvýšenou teplotu 37,5 (jinak mi nic není) a u dvou jídel mi připadlo že cítím chuť kovu. Myslíte, že můžu být těhotná? A kdy si můžu nejdříve udělat těhotenský test? Moc děkuju za odpověd.
anonymka: já bych to spíš viděla na ovulaci,ale nevím
já osobně jsem si dělala test až po vynechání MS, abych nebyla opět zklamaná..ale pokud je to první měsíc snažení,tak se klidně testni dřív ![]()
Toť otázka, můžeš i nemusíš…ale bolesti v podbřišku bych moc nepříčítala rannému těhotenstí. ale vážně nevím, já to poznala, když jsem začala zvracet, až pak jsem si udělala test, abych to nezakřikla ![]()
Ahoj holky,už jsem opět zase začala špinit.Nevím jestli to mám přičítat tomu,že bych v teď měla mít menzes.Ale ve 22 týdnu,to mi je nějaký divný
A navíc pořád po ránu zvracím.To už by snad taky mohlo přestat ne?Jak vystrčím nohu z postele,tak už běžím.No naštěstí to není celý den jak bejvávalo dřív ![]()
asunta: tak to zvracení po ránu mě taky ještě někdy trápí, vadí mi ten lačný žaludek… A to špinění, bych radši jela k doktorovi…můžeš mít třeba jen hodně nízko položenou placentu,nebo to není nic vážného,ale já bych radši jela,radši třikrát zbytečně, než něco zanedbat. dej vědět
ahoj, to zvracení může být, já třeba nemůžu vůbec žádný těhotenský vitamíny, po tom taky hned zvracím a nebo když se do půl hoďky po probuzení nenajím, tak taky běžím na záchod
. ale s tim špiněním souhlasím s vesper,jela bych raději k doktorovi, lepší se zeptat, než něco promeškat…
já zvracím po mamavitu
ten nemůžu ani cítit, je to smrad
ale teď mám femibion a ok ![]()
fííha holky, vy ještě zvracíte? No tak to musí být nepříjemný.
. špinění ve 22TT bych rozhodně nepodceňovala!!! šupky k doktorovy!!!
asunta: myslela jsem na tebe celý den, jak jsi dopadla? ![]()
nervík2: no, ještě mě to občas po ránu nalačno přepadne… ![]()
vesper: ahoj,jdu tam až zítra.Tak jsme zvědavá co mi řekne.A včera zase jako když utne.Já jsem stejně případ sám o sobě.Ono když se to tak veme,ani jsem neměla otěhotnět.Měla jsem se začít léčit hormonálně,protože jsem měla menzes 2 x do měsíce a pak jsem čekala po lécích (norethisteron) na další menzes,abych si odpočítala dny,kdy mám začít brát léky a čekala jsem marně ![]()
asunta: tak třeba to je s tím nějak spojené,tak hlavně že už je to zase dobrý ![]()
Asunti, těhotná být máš a určo to dobře dopadne. Držím moc pěsti ![]()