Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda,tak se jich zeptej..to by mě teda zajímalo.A nemáte cukrovku třeba v rodině,že tě poslali dvakrát?
andreuska píše:
Ahojda,tak se jich zeptej..to by mě teda zajímalo.A nemáte cukrovku třeba v rodině,že tě poslali dvakrát?
Řekla jsem, že jí má strejda a je s ní na invalidním důchodu. Ona (sestřička ) mi řekla, že to už není rodina, v průkazce to proškrtla a víc mi k tomu neřekla. Ale zeptám se, protože se mi to moc nelíbí ![]()
Simca02: Ahoj.Ty hele,já nevím,ale je to blbost chodit 2× na OGTT.Pokud Ti první vyšel dobře.Navíc jsem se dověděla,že to můžeš odmítnout.Že jen podepíšeš prohlášení.A další věc,pokaždé když jdeš do poradny,nosíš moč,kde to můžou zjistit.Jednak Ti měří PH v moči a jednak se tím dá zjistit i zvýšený cukr.Pokud Ti do teď nic neříkali,tak máš vše v pořádku.Tak se na to pořádně poptej.Ale podruhé by mě tam už nedostali.
asunta : Včera jsem to podstoupila po druhé. Mě potom nebývá nijak zle, ale včera jsem se cítila, jak kdybych měla čtyřicítky. poprvé jsem prý šla, protože to mám v rodině, ta sestřička fakt neví, co chce
. A ted jsem šla „povinně“. Minule jsem to měla o to největší minimum, který jde, zvýšený, ale to nic neznamená, tak uvidím v pondělí
simca02:Tak budu držet pěsti,aby to dopadlo dobře.V horším případě se proběhneš po interních lékařích a budeš muset držet dietu.Ale doufejme že snad ne
bože,no tak já se jim tam u toho pozvracím
Držím pěsti at máš výsledky v normě ![]()
No tak už mi to dělali jednou takže se ani nebojím, jak to dopadne. Nakonec se dozvím výsledky až zítra
. Tak vám dám vědět jak to dopadlo ![]()
ahoj holky, jsem v 15 tt . už tak 2 tydny mě hodně často bolí v podbříšku. někdy to je jak přicházející menstruace jindy tlak a jindy píchání. Na posledním ltrazvuku bylo vše v pořádku. Bolesti jsem měla na začátku těhoteství pak dlouho nic a tedka to zase začlo. Myslíte že je to až tak z toho zvětšování dělohy? Všude se většinou píše že to je hlavně na začátku… ale tedka se mi to zdá intezivnější jak v těch 1. týdnech. doktor říkal že někdo je na to bohužel víc citlivější. Prosím o vaše zkušenosti dík w.
Ahoj, řekla bych, že to bude to napínání vazů, zvětšování dělohy atd. Prcek si asi jen dělá místo
. Já jsem to měla v 16-19tt a ted to mám znovu ( 27tt)…
já to právě měla tak v 7 a 8 tt a tedka to mam zas. tak to bude asi ono.. i když ty intervaly jsou přibližně po měsíci až dvou. někdo to prý necítí vůbec..ale aspon v tom nejsem sama… hned to povzbudí ![]()
tak já jsem na konci 21tt a to píchání a tlaky jako u menses mám furt..někdy se to jeden den neozve,ale mám to pořád.Mám dost dráždivou dělohu,takže je to normal..proto to tak moc cítím.To mi řekla dr.
já jsem se na to dr ani neptala, stejně by mi řekl to, co tady ![]()
jen papkej asi to mimi potřebuje.Kolik jsi přibrala? Já měla na začátku 50.3kg a ted už mám 58kg a jsem ve 22tt.
andreuska : Mám úplně stejný váhový přírůstek jako ty
… A přišlo mi to hrozně moc, protože to bylo pět kilo během měsíce, ale už zase zůstávám na svém ![]()