Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Agnees píše:
Není to opravdu nějaká sranda?? Diskuze byla založena v cca 8:30 to by 15-ti letá holka měla být ve škole. No i když vlastně psala, že už tam asi nechodí.
No ale jestli je to pravda tak zakladatelko, neblbni, opravdu počkej pár let a hlavně si dodělej školu. Jednou bys toho mohla litovat. Na střední v prváku mi otěhotněla spolužačka, rodila v 16. Na mateřské místo ní byla její mamka. My jsme chodily na diskotéky a ona řešila, že po cestě ze školy musí koupit plíny a chleba. A později toho litovala, že si dítě nechala. ( Samozřejmě nevím jak je to teď.) střední nedodělala, odešla na učňák.
jo, ale tahle do školy nechodí, protože škola není to, co by chtěla dělat. Jednoznačně chyba rodičů, doživotně by jí měli živit místo soc dávek.
Ahoj, tak teda úplně jako první chci říct, že tvoje touhy chápu, taky jsem od 15ti milovala děti a chtěla jsem mít svoje, nemohla jsem se toho dočkat až ten čas nastane. ALE rozhodně jsem vychovaná v tom, že vzdělání je důležité, takže jsem dodělala střední školu a teď jsem na vysoké. Příští rok končím vejšku a taky rodím. Mám ale za sebou 2,5 letou praxi v oboru který studuju, takže jsem vydělávala. Mám skvělýho muže, máme příjmy, máme dům, už spolu nějakou dobu bydlíme, to je taky důležitý vyzkoušet si jak jste schopný spolu bydlet, oba pracujeme a já do toho ještě dodělávám tu školu. I když je mi 21 a to je poměrně málo, tak myslím, že už na to mimčo čas je, ale v 15? i když jsem v 15 po dítěti toužila, tak bych asi neměla odvahu to doopravdy udělat, protože v tu dobu jsem neměla nic, co by pro mimčo bylo dobrý, maximálně tak rodiče ![]()
takže moje rada, dodělej alespoň tu střední školu, vydělávej nějaké peníze, ono to mimčo zas tak levná záležitost není a pokud můžeš, zkus například s nějakou kamarádkou, známou co má mimčo trávit čas a vyzkoušet si, co to všechno obnáší ![]()
Tak ze v 15ti nechodis po diskotekach… Nemela bys chtit spis playstation? Aspon ten chlap ze ma rozum..trochu. Sama mas prdlajs, spolehas na ostatni ze se postaraji. Nejsi dospela a dite neni hracka
Příspěvek upraven 21.11.14 v 09:32
@terinka4444 píše:
jo, ale tahle do školy nechodí, protože škola není to, co by chtěla dělat. Jednoznačně chyba rodičů, doživotně by jí měli živit místo soc dávek.
No jo ale to těm rodičům nevadí, že odejde jen tak ze školy?
Že by ji nenahnali aspoň na učňák? To je fakt divné
Já tě chápu zakladatelko, taky jsem brzo toužila po rodině a dítěti, ale teď jsem ráda, že to přišlo až o mnoho let později. Vystudovala jsem, pracovala, užívala si( a to nemyslím jen diskotéky).
Jestli jsi pečovatelský typ, tak se poptej po okolí, jistě nějaká maminka uvítá hlídačku ![]()
A školu nějakou udělej, ono i s maturitou se dnes práce těžko shání, natož jen se základkou ![]()
@Agnees záleží kdy z té školy odešla..jestli hned na začátku, tak další přijímačky jsou až na jaře. Já jsem ten prvák dodělala, i když jsem pak už věděla že odejdu a po pololetí už jsem se rozhlížela po jiné škole a připravovala se na přijímačky a od dubna jsem věděla že od září nastupuju. Rodiče by mě zabili kdybych nechodila do školy a nedodělala ten rok. být doma by mi neprošlo ani náhodou.
Leda by byla šance zkusit jinou školu, zda nemají místo, na některé školy se přijímačky ani nedělají..ale to by muselo být hned zkraje, třeba v říjnu.
@Agnees píše:
No jo ale to těm rodičům nevadí, že odejde jen tak ze školy?Že by ji nenahnali aspoň na učňák? To je fakt divné
ano, to je divné. Pokud se mé 15leté dítě v listopadu fláká doma, nechodí někam do učení, jednoznačně má chyba, za kterou bych měla nést plnou odpovědnost.
Buď se to sranda vzhledem k tomu, že už se zakladatelka neozvala a nebo je to pro ni prostě jednodušší, když do školy chodit nechce a se základkou práci nesežene-néé nějako co by dělala 15ti letá holka
plno holek ale i žen tak teď přemýšlí
nemůžu najít práci(nechci pracovat) budu mít dítě ale tím jejich,,plány" končí a už nepřemýšlí co bude až…
Já jsem mladá máma ale stihla jsem si udělat školu(učňák+nástavba), chvíli hledat práci a pak asi 2 roky pracovat a malý se mi narodil v čerstvých 24 a to je akorát si myslím ![]()
Nečetla jsem všechny příspevky ale…jak už to určitě někdo psal, nejdřív si udělej školu, alespoň učňák, pak chvíli pracuj a třeba ve 20začni přemýšlet o miminku. Ono je sice fajn miminko v kočárku, na chvíli ho pohlídat, povozit v kočárku, ale je to hlavně starost. Miminko furt nespí, je to veliký závazek na celý život, nejde jentak odložit, když tě to přestane bavit.
@Adééé Doufam,ze jsi alespoň evidovana na UP, kdyt uz nechodí do skoly, aby ses pak nedivila, ze mas dluh na zdravotním pojisteni.Dite je závazek na cely život, nemuzes se zachovat jako se školou -přestala te bavit a tak jsi odešla..Holka, neodsuzuju Te, ale nejdříve dospej! Dodelej si školu, naber trochu rozumu a hlavne, najdi si praci -abys nepobírala jako mateřskou neco kolem 3.500Kc. Preju ti jen to dobre.
@Kry5t0fek já jsem to taky tak „vyřešila“ před 5 lety. Měla jsem po škole (VŠ), práce v oboru nic, celkově to bylo v té době hodně špatné, hned po krizi..bylo mi 26, manželovi přes 30, tak jsme to nechali osudu, co bude dřív, jestli nějaká práce nebo mimi. A bylo mimi. Během první RD jsem si dodělala nástavbu ještě, pak druhé dítko a teď ještě před koncem RD mám brigádu, aspoň něco. I tak s prací je to mazec, ale snad se podaří. Kdyby mi bylo o 10 let méně, tak jednoznačně volím školu a ne dítě.
@Adééé
Zbláznila ses?
Neber to špatně, ale sama jsi ještě dítě a máš hromadu času. Přítel má pravdu. Školu by sis měla udělat. Když tě nebaví, zatni zuby. Udělej si alespoň učňák, když nic jiného.
Co budeš dělat po mateřské a bez školy a praxe? Budeš umývat záchodky v Tesku. Mysli.
@andelka83 no jo, ale i kdyby odešla teď někdy ze školy, tak na učňák by ji třeba vzali někam hned ne? Protože podle toho co psala, že ji škola nebaví, tak se mi nezdá, že by chtěla dělat přijímačky.
Každopádně je divné, že se zakladatelka už neozvala. Třeba se teď někde směje s kamarádkama ve škole, jak si z ženských na emimi udělala srandu. A bylo by to teda lepší než mít v 15-ti dítě.
@Agnees já myslím že jo, že pokud by hned obvolali školy, tak někde by se ještě dalo nastoupit. Ale je listopad, nejvyšší čas, za chvíli jsou vánoce a pololetí.
Jo, to jo. Aspoň zjistí jaká je realita, jiná než představy 15 letých holek.
Jinak já jsem přijímačky dělat musela, jednak jsem na to že jsem se trochu sekla přišla až během několika měsíců, druhak jsem šla z průmyslovky na gymnázium. Kdybych se nedostala na gympl, tak bych tu střední dodělala i tak, jen by to bylo dost náročné a prospěch hlavně v praxi asi nic moc.Ale nemít střední, ani náhodou, to je sebevražda.