Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adééé píše:
Toužím po miminku, je mi 15 a půl a po miminku toužím už od 14 let ale to jsem ještě nemohla. Teď mám přítele se kterým se znám už 3 roky ale až teď jsme spolu začali choditLetos v září jsem šla na Střední ale nelíbilo se mi tam a na jinou školu mě nepříjmuli tak jsem to ukončila. Nešlo to! Příteli je 24 a podniká takže strach nemám ale on miminko nechce, prý si mám nejdříve udělat školu ale tu bych si dělala dálkově po studiu. Přítel má dům takže by jsme měli i kde bydlet. Jen nevím jak ho k tomu přemluvit. Jsem spíše rodinný tip, nechodím na diskotéky ani ven jsem radči doma a uklízím nebo si hraju s bráchou. Myslela jsem si že by to bylo děsný a tak jsem začla hledat po internetu a narazila jsem na tyto stránky a zjistila jsem že je tu poměrně dost takto mladých a těhotných. Jen by mě zajímal Váš názor. Předem děkuji.
Co blbnes???Na mimco mas dost času, zkus to ještě s tou školou a zatím si treba vem té pejska s útulku
Ale teď jsi ještě dost mladá užívej si volnosti a přítele který je rozumny ![]()
@terinka4444 píše:
Pane bože, takže jsi nicka se základním vzděláním, která když to dobře doadne, tak se jednou uplatní jako pomocná dělnice, tím nechci říct, že jsou pomocné dělnice nicky, a vydělá někde minimální mzdu. Přítel se na tebe může ze dne na den vykašlat a ty zůstaneš s dítětem sama, s minimální mzdou a nějakýma alimentama. Takže v 15 místo aby ses snažila alespoň vyučit, stává se z tebe člověk závisý na soc dávkách i s případným dítětem, kterému budeš jistě vzorem. Zaplať bůh, že přítel má dost rozumu za vás oba. Najdi si školu, učiliště a vzdělávej se a vyříď svým rodičům, ať ti nalískají, ať se probereš.
spíš tobě by měli rodiče naliskat, když nemáš základy vychování a nadáváš do nicek ![]()
Myslím si, že tvůj přítel by tě časem opustil i s dítětem a dřela bys bídu a nebyla schopná se o dítě postarat. věř tomu, jsi mladá a život máš teprve před sebou
Jsi mladá, holka užívej života..Je ti teprve 15,to že nechodiš na disco atd tak fajn, ale prostě by sis měla užévat mládí. Bavit se s kámoškama, řešit kluky..A hlavně studovat..
A ne mít ted dítě..Škola je duležitá a mladí taky..
Mužete jezdit na koncerty, festivaly..Dovolený pod stanem s partou..Mužete dělat takových krásných věcí, na dítě je ještě čas..jednou ho mít budeš, ale ted je vážně hodně brzo..
Co ty vlastně chceš??Píšeš, přítel tohle přítel tohle, ale co ty??Představ si situaci, že bys na to byla uplně sama, pokud by jsi to sama zvládla tak na to máš..
Přece se nechceš prosit o peníze atd..
Hlavně nedělej nějaké blbosti jako, že nebudeš brát prášky atd, aniž by to přítel věděl..
@terinka4444 píše:
Jak by mohla v patnácti podnikat? Těžko.
Soudni zplnoletneni je mozne prave z duvodu podnikani. Jen technicka ![]()
A ty zakladatelko neblbni. Bez se alespon vyucit a pak se uvidi. Jestli rikas, ze jsi prestla chodit na stredni skolu, prostpze to proste neslo (a uvazme, ze jsi nastoupila v zari, ted je listopad a tys na to uz hodila bobek, to je jako kdybys to nezkusila vubec), co potom bides delat, kdyz budes na palici z ditete? Taky se na to vykasles, protoze to proste neslo? ![]()
@Pavla0 píše:
spíš tobě by měli rodiče naliskat, když nemáš základy vychování a nadáváš do nicek
@sissi79 píše:
Konecne nekdo komu hrabe dneska vic jak me![]()
![]()
@andelka83
Tak tvůj případ je jinej, spíš jsem to myslela právě na takovéhle mladé holky které nechtějí chodit do školy, pracovat a myslí si že dítětem se to vyřeší ale tomuhle se utéct nedá, jednou to řešit bude muset a je lepší mít školu, což ty jsi vše měla a nebylo ti 15 ![]()
I když teď jsem si tak vzpomněla, že jsem taky tak trochu přemýšlela
měla mi končit smlouva v práci a dělala jsem si srandu že otěhotním než skončím a ono to tak dopadlo ač néé úplně plánovaně ale nebránili jsme se tomu
… Když jsem hledala práci po škole tak už v mých 21-22letech mi říkali abych jim brzo neutekla na mateřskou, tak jsem si říkala co by mi říkali ve 24 a řekla jsem si že nemá cenu hledat novou práci a za chvíli jim utéct, když jsem dítě dřív nebo později chtěla ![]()
Příspěvek upraven 21.11.14 v 10:56
@Adééé Mám dceru, které je 15 jako Tobě. Momentálně sedí ve třídě a učí se, je na gymnáziu. Po obědě hned jede ke koním, v pátek mají krátkou školu, takže do jezdeckého oddílu dorazí zhruba ve 14 hodin. Vykydá tam stáj, doveze seno, nakrmí koně, pak má hodinu ježdění s instruktorem. Domů dorazí večer. Zítra ráno vyráží na celodenní soustředění skupiny břišních tanečnic, kam chodí už několiik let, teď se jim blíží soutěž a musí pilovat choreografii. Včera mi donesla přihlášku na zájezd do Anglie, kam se školou pojedou v březnu na 2 týdny, tam se opravdu těší. Po neděli budeme vyplňovat přihlášku do tanečních. K Vánocům chce aspoň troje šaty do tanečních - abychom to prý už začali dávat dohromady a nemuseli pak na podzim najednou shánět dvacatery šaty. A její vztah k dětem? Miluje je a umí to s nimi, má tři mladší sourozence a na Velikonoce jí přibyde čtvrtý. Ale vždycky je moc ráda vrátí, když je má hlídat.
Proč to píšu? Takhle nějak podle mě má fungovat patnáctiletá slečna - učit se, poznávat, bavit se (ne na diskotékách, ale při zálibách s partou lidí se stejnými zájmy) a klidně i se realizovat s dětmi, ale samozřejmě zatím ne vlastními.
@Netrpělivá píše:
@Adééé Mám dceru, které je 15 jako Tobě. Momentálně sedí ve třídě a učí se, je na gymnáziu. Po obědě hned jede ke koním, v pátek mají krátkou školu, takže do jezdeckého oddílu dorazí zhruba ve 14 hodin. Vykydá tam stáj, doveze seno, nakrmí koně, pak má hodinu ježdění s instruktorem. Domů dorazí večer. Zítra ráno vyráží na celodenní soustředění skupiny břišních tanečnic, kam chodí už několiik let, teď se jim blíží soutěž a musí pilovat choreografii. Včera mi donesla přihlášku na zájezd do Anglie, kam se školou pojedou v březnu na 2 týdny, tam se opravdu těší. Po neděli budeme vyplňovat přihlášku do tanečních. K Vánocům chce aspoň troje šaty do tanečních - abychom to prý už začali dávat dohromady a nemuseli pak na podzim najednou shánět dvacatery šaty. A její vztah k dětem? Miluje je a umí to s nimi, má tři mladší sourozence a na Velikonoce jí přibyde čtvrtý. Ale vždycky je moc ráda vrátí, když je má hlídat.
Proč to píšu? Takhle nějak podle mě má fungovat patnáctiletá slečna - učit se, poznávat, bavit se (ne na diskotékách, ale při zálibách s partou lidí se stejnými zájmy) a klidně i se realizovat s dětmi, ale samozřejmě zatím ne vlastními.
Přesně tak
![]()
@Kry5t0fek brala jsem to podobně. Teď už mám „splněno“ a v práci bych ráda vydržela co nejdéle, konečně se věnovala i profesnímu životu. Kdybych náhodou ještě chtěla mimčo, tak až za 5 let, a chtěla bych se brzo vrátit zpátky.
Byly jsme v jiné situaci, ale taky jsme měly na výběr..práci nebo už otěhotnět. Jenže jsme byly mnohem lépe zajištěné a hlavně zletilé, že. A teda já dneska lituju že tehdy byla taková situace kdy se těžko hledala práce. Radši bych samozřejmě šla na MD z práce, než z pracáku.
@Netrpělivá to je super
Bohužel, zakladatelka nemá takové zázemí a doma jí zřejmě k ničemu nevedli. Je mi jí líto. Když žije už v 15ti s přítelem, tak na ní rodiče pečou a možná by pro ní bylo lepší žít v dětském domově ![]()
@Liz píše:
@Netrpělivá to je superBohužel, zakladatelka nemá takové zázemí a doma jí zřejmě k ničemu nevedli. Je mi jí líto. Když žije už v 15ti s přítelem, tak na ní rodiče pečou a možná by pro ní bylo lepší žít v dětském domově
Lepší žít v dětském domově? No tak to snad né..
@Leniczka23 myslím si, že by jí tam třeba naučili trochu zodpovědnosti. Když bydlí dítě v patnácti mimo domov a nechodí do školy, tak mi to připadá od rodičů jako zanedbání péče.
@sallineccka píše:![]()
![]()
omlouvám se, ale tato reakce mě velmi pobavila