Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adééé píše:Řeknu ti to takhle, otěhotněla jsem neplánovaně v 17ti a můžu ti říct, žádný med to nebyl. V těhotentství jsem byla často v nemocnici, kvůli hypotrofii malé a odlučování placenty. Porod byl šíleně bolestivej vyvolávanej-myslela jsem, že opravdu umřu. Šestinedělí-zánět v prsu, neustálé gynekologické potíže po nástřihu. Nevyspání se! Hele, možná ti to teď všechno připadá hrozně ňuňu, ale není to med. Sice jsme s přítelem všechno zvládli a já si teď dálkově dělám školu a i jsem chvíli ještě chodila na gympl, ale sranda to není. Můžu být ráda, že jsem vždy bez úsilí měla pěkné známky, jinak bych školu nedávala! Opravdu to není jen tak-hlídání, péče, starost o domácnost…Neříkej mi, že jsi v 15ti připravená! Neblbni…
Toužím po miminku, je mi 15 a půl a po miminku toužím už od 14 let ale to jsem ještě nemohla. Teď mám přítele se kterým se znám už 3 roky ale až teď jsme spolu začali choditLetos v září jsem šla na Střední ale nelíbilo se mi tam a na jinou školu mě nepříjmuli tak jsem to ukončila. Nešlo to! Příteli je 24 a podniká takže strach nemám ale on miminko nechce, prý si mám nejdříve udělat školu ale tu bych si dělala dálkově po studiu. Přítel má dům takže by jsme měli i kde bydlet. Jen nevím jak ho k tomu přemluvit. Jsem spíše rodinný tip, nechodím na diskotéky ani ven jsem radči doma a uklízím nebo si hraju s bráchou. Myslela jsem si že by to bylo děsný a tak jsem začla hledat po internetu a narazila jsem na tyto stránky a zjistila jsem že je tu poměrně dost takto mladých a těhotných. Jen by mě zajímal Váš názor. Předem děkuji.
@andelka83 Ona je taky otázka jestli její rodiče vědí, že do školy nechodí.
@Adééé to je vtip ne? Jestli ne, tak mi je tě opravdu líto. Jinak podle mě hodně mladá těhotná je i v třiadvaceti.
Příspěvek upraven 21.11.14 v 09:56
@andelka83 No právě v dnešní době je maturita základ. Jednou ji bude mrzet, že si školu nedodělala. Až bude umývat ty záchodky, jak tady někdo psal.
Takovou jsem měla spolužačku v prváku na střední- plánovaně otěhotněla, protože ji nebavila škola. Když my jsme maturovali a šli na VŠ, nebo do práce, tak ona s dvěma dětma obíhala s mastnými vlasy a uřícená sociální úřady…
Dodělej si školu, udělej si nějakou praxi a potom uvažuj o rodině. Teď si pořiď třeba kočku, psa, želvu…
@Liz píše:
@Adééé to je vtip ne? Jestli ne, tak mi je tě opravdu líto. Jinak podle mě hodně mladá těhotná je i v třiadvaceti.Příspěvek upraven 21.11.14 v 09:56
Tak to já měla už půlroční dítě
, ale měla jsem po maturitě, pracovala jsem, měla stálého přítele, v tu dobu už manžela ![]()
@Agnees nebo hodně dobrej učňák. Ale prostě aspoň nějaké vzdělání, profesní. Dneska to není žádná sranda. Přítel má pravdu, je vidět že je starší a ví že život není peříčko. Doufám že se nenechá ukecat. I tak je 15 na vážnější vztah dost málo. a tak celkově myslím že je blbost mít dítě před 18. Já jako matka bych chtěla být aspoň plnoletá.
@Anael jo někdo to tak má. Mě to připadá hodně málo. Já když si představím sebe ve 23, tak si řikám, jak by to dítě asi dopadlo
Já jsem ještě o dva roky déle začla cestovat. Vrátila jsem se do Čech porodit až ve třiceti ![]()
@andelka83 píše:
@Agnees nebo hodně dobrej učňák. Ale prostě aspoň nějaké vzdělání, profesní. Dneska to není žádná sranda. Přítel má pravdu, je vidět že je starší a ví že život není peříčko. Doufám že se nenechá ukecat. I tak je 15 na vážnější vztah dost málo. a tak celkově myslím že je blbost mít dítě před 18. Já jako matka bych chtěla být aspoň plnoletá.
Naprostý souhlas ![]()
Necetla jsem celou diskusi jsem na mob.tak se omlouvam jestli uz to tu padlo.
Nebylo by reseni zatim si najit brigadu hlidani deti?
Udelej si aspon nejaky ucnak bez skoly to budes mit tezke. Jednou si nejakou udelat budes muset a cim budes starsi tim hur se ti bude chtit do skoly vratit.
Hedte si moc mlada uzivej si zivot.
@Liz @Anael pro mě jsou mladé maminky tak od 18 do 24. Pak od 25 do 35 je standard a od 35 už jakože starší. Ale to má každý jinak, to vnímání.
Já se v 24 vdávala, a kdybych nechodila do školy, ale měla už práci, asi by pak bylo dítko už. V těch 26 jsem si přišla úplně akorát.
Hele, radši si dodělej alespoň nějakou střední školu, chvíli pracuj a pak si pořizuj dítě. Kvůli sobě samotné.
Zatím si s přítelem kupte psa ![]()
Mazec. Chtěla bys dítě, kašleš na školu a myslíš si, že jsi zajištěná, neboť tvůj o 9 let starší přítel má dům, podniká. Asi jsi docela vyžírka, ne? Co teď děláš? Sedíš doma a uklízíš, nebo jsi na ÚP a hledáš práci? Nezapomněla jsi na pojištění? A co na to rodiče? I když co to může být za rodiče, když jim nevadí, že dcera kašle na školu a místo toho je s přítelem o tolik let starším ![]()
Taky jsem tu touhu mela.Ale vydrzela jsem do 18ti.Ja teda mela nejake penize nasetrene a aspon ten rok v praci odpracovany.Ted cekame druhe a vazne to neni zadna legrace.Tady nejde spolehat na zabezpeceneho pritele.Co kdyz vas pak opusti. Takze za sebe radim VYDRZ.