Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, s dovolenim se pridam. Termin bych mela mit 30.3. 2020 a k doktorce budu teprve volat v pondeli. Az zitra bych mela dostat menstruaci, ale jiz od stredy mam pozitivni test Tak snad bude vse v poradku. Zatim bych porad jedla, chodila na zachod a spala. Hned ze zacatkem si to budu komplikovat negativnim rh faktorem. ![]()
@kendyll píše:
Ahoj, s dovolenim se pridam. Termin bych mela mit 30.3. 2020 a k doktorce budu teprve volat v pondeli. Az zitra bych mela dostat menstruaci, ale jiz od stredy mam pozitivni test Tak snad bude vse v poradku. Zatim bych porad jedla, chodila na zachod a spala. Hned ze zacatkem si to budu komplikovat negativnim rh faktorem.
Ahojky, gratuluji.
Ale jak jsem povídala, já jsem šla k Dr.kdyz jsem měla 10 dní zpoždění, ale kvůli posunute ovulaci skoro nic neviděl a řekl mi, že pozitivni test mohl být klidně před ocekavanou MS a dutinka co mám v břiše se taky může udělat před MS. Jako jo, cítila jsem se jinak. Ale rozhodně už bych takhle brzy nikam nešla. Ja byla asi zhruba 3 týdny od oplodnění a bylo docela nepříjemný když mi řekl, že žádný těhotenství nevidí..Já to nevěděla, tak nevím jestli máš první miminko a třeba tě objedná později.. Teď bude mít dr 3 týdny dovolenou a jdu až 12.tého, takže jsem nedočkavá. Těším se i bojím aby bylo vše v pořádku.
Tak schválně sem pak napiš kdy tě vezme a co třeba bylo na UZ vidět. Já si pořád něco čtu jak teď mímo vypadá, Ale stejně teda pořádně nevím v kolikátém jsem když 10 dní zpoždění ještě nic neviděl
Pak z krve mi řekli, že to je mírně zvýšené a je to úplný počátek těhotenství.. Ale čekala jsem na to dva dny. Měla jsem jít radši do nemocnice a věděla bych to za 2 hodiny. ![]()
V těhotenství vadí negativní Rh faktor? To snad vadí až když se něco děje ne?
@skorotehotna je to komplikovanější. Přečti si treba tohle https://m.maminka.cz/…ete-se-divit#…
Příspěvek upraven 21.07.19 v 08:24
@skorotehotna píše:
V těhotenství vadí negativní Rh faktor? To snad vadí až když se něco děje ne?
Jojo vadi, musis na injekci
taky jsem 0-…
Znama je tehotna a prave pry kvuli tomu chodi casteji na vysetreni protilatek…
@EsterkaJesterka píše:
Ahojky, gratuluji.Ale jak jsem povídala, já jsem šla k Dr.kdyz jsem měla 10 dní zpoždění, ale kvůli posunute ovulaci skoro nic neviděl a řekl mi, že pozitivni test mohl být klidně před ocekavanou MS a dutinka co mám v břiše se taky může udělat před MS. Jako jo, cítila jsem se jinak. Ale rozhodně už bych takhle brzy nikam nešla. Ja byla asi zhruba 3 týdny od oplodnění a bylo docela nepříjemný když mi řekl, že žádný těhotenství nevidí..Já to nevěděla, tak nevím jestli máš první miminko a třeba tě objedná později.. Teď bude mít dr 3 týdny dovolenou a jdu až 12.tého, takže jsem nedočkavá. Těším se i bojím aby bylo vše v pořádku.
Tak schválně sem pak napiš kdy tě vezme a co třeba bylo na UZ vidět. Já si pořád něco čtu jak teď mímo vypadá, Ale stejně teda pořádně nevím v kolikátém jsem když 10 dní zpoždění ještě nic neviděl
Pak z krve mi řekli, že to je mírně zvýšené a je to úplný počátek těhotenství.. Ale čekala jsem na to dva dny. Měla jsem jít radši do nemocnice a věděla bych to za 2 hodiny.
Ja jsem sla na kontrolu ve 4+3, z duvodu predesleho mimodelozniho.. jako jo, je pravda, ze kdyz jdes pozdeji, vidis srdicko atd, ale podle me je docela dulezity vyloucit to mimodelozni, ja jit na kontrolu tehdy treba v 8. tydnu, jak nektere holky chodi, tak buh vi, jak to dopadlo… ted si me pozvali takto brzy, na utz byla videt v deloze mala tecka, ale hlavne prohlidla i vejcovod… v 5+3 uz byla videt 1 cm dutinka a ted pujdu az v 7+3 na potvrzeni srdicka… kazdej na to ma jinej nazor, kdy jit na kontrolu, tak si to udelej podle sebe
![]()
@kendyll @v-erunk-a no však tak píšou, ze pokud je těhotenství normální tak to ničemu nevadí?
Mne bylo receno ze 0- nevadi, minimalne u prvniho tehu. U dalsich to uz muze byt jinak, prej to nemam resit, kdyz cekam prvni. Mama ma taky 0- a ja s brachou jsme v poradku.
@skorotehotna ano, neni to buh vi jak velky problem, rozhodne existuji o dost zavaznejsi, oproti kterym je tohle prkotina. Ale pro me uz je komplikace to, ze je mozne, ze budu chodit casteji na krev na odebirani protilatek, ze dostanu 1-2 injekce, ktere lide s rh+ nedostanou a novorozenec ma vetsi pravdepodobnost novorozenecke zloutenky. To je vse. Nechtela jsem se nikoho dotknout nebo to rozvirit takovou diskuzi.
@Petka07 Ahojky, js měla poslední menstruaci taky 25.5
ale u dr jsem byla už minuly týden v pondělí kvůli spineni a dr nic neviděla
ve čtvrtek jsem začala už silněji krvácet a jeli jsme na pohotovost byl to sileny týden.. ale na pohotovosti doktor konečně viděl vacek z náznakem embrya a vypočítal ze jsem teprve 6+1 tt napsal mi ascorutin a klidový režim.. v pondělí mě taky čeká kontrola u mé doktorky a doufám ze bude vše v pořádku 🙂
@kendyll no podle mě to taková prkotina není, zejména pokud žena už rodila nebo dřív potratila a nedostala tu injekci. Ale to bylo spis dřív, ze se to tolik nehlidalo a častokrát se dlouho nedokázalo vysvětlit, proč žena potrácí. V dnešní době to je už známější, takže celkem hlídáne
Ahoj holky, můžu se přidat? Jsem po IVF, takže vím přesně, kolikátý jsem. Na ultrazvuku jsem byla ve 4+4tt a byl vidět jen váček. Objednaná jsem na pátek, to budu přesně 6tt, prý bude vidět srdíčko. Jak to ale všude čtu, připadá mi to nějak brzo, jsem z toho jelen.
Jinak vám všem přeju, aby bylo všechno, jak má, teď že začátku je to docela stres ![]()
@Zazia Není to brzo, u prvního těhotenství u mě bylo vidět blikat srdeční akci už 5+6. ![]()
Já jsem taky Rh minus, po porodu jsem. dostala injekci, žloutenku malá neměla, vše bez problému…tak snad to tak bude i teď…