Termín porodu březen 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
406
17.9.19 17:58
@Elbaba píše:
Screening už mám také za sebou, vše v pořádku, ale mimino nechtělo vůbec spolupracovat, doktorka se trochu zapotila a vše trvalo hrozně dlouho. Musela mi dělat i vnitřní utz což mi nevadilo. Příští týden již registrace do porodnice. Byl jste někdo už u VZP žádat o proplacení částky za screening?

Dnes jsem byla na VZP, na přepážce sem to vyřídila za 10min, žádný formuláře Chtěli občánku kartičku pojištěnce i těhotenskou průkazku a číslo účtu a ten doklad o zaplacení vyšetření. Do 14dni to prý dojde a ještě mě upozornila že dávají dva tisíce takže si ještě 500 mam :mavam: ještě vybrat a klidně až po novém roce, dentální hygiena, cvičení jóga, predporodni kurz pořádány ale porodnicí, odsávácka mléka a věci k tomu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.9.19 18:35
@Megden píše:
Dnes jsem byla na VZP, na přepážce sem to vyřídila za 10min, žádný formuláře Chtěli občánku kartičku pojištěnce i těhotenskou průkazku a číslo účtu a ten doklad o zaplacení vyšetření. Do 14dni to prý dojde a ještě mě upozornila že dávají dva tisíce takže si ještě 500 mam :mavam: ještě vybrat a klidně až po novém roce, dentální hygiena, cvičení jóga, predporodni kurz pořádány ale porodnicí, odsávácka mléka a věci k tomu atd.

Super, děkuji za info. Příští týden se tam stavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
17.9.19 21:08

@Megden a co máš prosím za pojišťovnu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
17.9.19 23:16
@Hakrajta píše:
@Adi5 A 5,1 je moc?

Není. Limit je 5. Poslední měření bylo 5,4 což bohužel už znamená těhotenská cukrovka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
18.9.19 01:17
@pantomima píše:
@Megden a co máš prosím za pojišťovnu? :)

Já VZP, ale myslím že toto platí všechny pojišťovny, možná ne úplně celou částku, ale je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
18.9.19 06:53

@Adi5 Aha, já mám v průkazce napsanou glykemii na lačno 5,3. A nikdo mi k tomu neřekl ani slovo. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.9.19 06:59

@Hakrajta Je-li glykémie nalačno v žilní krvi 5,1 mmol/l a vyšší, vyšetření by se mělo následující den zopakovat. Je-li také druhá glykémie 5,1 mmol/l a vyšší, je potvrzena diagnóza těhotenské cukrovky a žena má být poslána na diabetologii. Je-li druhá glykémie v normě, žena by měla absolvovat test na cukrovku OGTT (nejlépe tentýž den), jehož výsledek rozhodne.
Osobně bych pro jistotu omezila sladké a bílé pečivo a na příští kontrole se na to zeptej. Mohla to být náhoda a mohla si den předem mít více sladkého, ale pro jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
18.9.19 07:09

@Adi5 Ach jo, to mám teda radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
18.9.19 07:32

@Hakrajta to já tě nechci strašit, třeba to fakt mohla být náhoda. Můžeš kouknout sem, je tam vše hezky popsané https://www.tehotenskacukrovka.cz
Popřípadě si dojít k ptaktickému lékaři jestli gynekolog není ochotný, ale asi bych to řešila, děláš to hlavně pro mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
18.9.19 08:16

@Megden každá pojišťovna dává právě jinou částku na příspěvek :) tak jsem zvědavá kolik dají nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
18.9.19 08:20

Holky nemívate některá teď v těhotenství bušení srdce? Já to teď mívám a nevím zda řešit s Dr. Začíná to být docela nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
18.9.19 08:25

@Lola001 já to mívám, rozbusi se mi srdce, zvedne se mi tepovka, na hrudníku mám hroznej tlak, jak kdybych na sobě měla x tun neviditelný hmoty a blbě se mi dýchá… :lol: Paní doktorka říkala, že se to stává, ale že si to mám hlídat, kdyby se to extra zhoršilo mám okamžitě do nemocnice. Ale mám si to zapisovat při jakých situacích se mi to děje :lol: a jak dlouho to trvá.. a na další návštěvě to budeme konzultovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
18.9.19 08:45

Holky tak aby toho nebylo málo tak mám zánět spojivek dostala jsem kapky tobrex na očním a kdyby to nepomohlo tak za tyden na kontrolu ale já doufám že pomůže už mám všeho plné zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
18.9.19 08:49

@pantomima mě se to stává třeba když se koukám na telku, večer než usnu.. trvá to chvíli ale je to hodně nepříjný, nechápu, stres nemám :-( příští týden jdu k obvoďákovi tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5833
18.9.19 09:35

Ahojky holky, náhodou jsem narazila na vaší skupinku, termín mám na 20. března, tak mě napadlo, že bych se k vám připojila :andel:

Jinak jsem si dovolila přečíst od @Lola001 příspěvek a mohu k tomu jen říct, že se mi to stává také. I jsem to řešila s Mudr. Dělal mi EKG, bylo čisté, ale v momentě měření mě to zrovna nezastihlo, takže ani nic vidět nemohl. Každopádně mě ujistil, že se to v těhotenství může stávat, byť jsem v prvním těhotenství nic takového nepocitovala. Tak to jen pro info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí