Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andrea.Tom píše:
Osobně nevím, co tam máte vy všechnyale řekla bych, že velikost celého váčku když už
ALE S JISTOTOU BY TO ŘEKL DOKTOR, TAK PAK JEDINĚ SE HO ZEPTAT
Ok, to mě taky napadlo, že je celý váček
Dyť je to vlastně jedno ![]()
@Misa84 ak je to prve, tak to este nebude na Tebe vidiet. Teda, nie pre ‚cudzich‘. Na mne druhe nepoznali do siesteho mesiaca, stacili zimne svetre
U tretieho mam pupok vyvaleny od 7+0.
A anonym, este som sa nerozhodla, ci sa na emiminu verejne priznam, ze sa nam postastilo ![]()
Už jste někdo byli na prvotrimestrálním screeningu? Na genetice? Co od toho čekat?
Prvotrimestralny screening je odber krvi, kde Ti porovnaju hodnotu hormonov a enzymov s tabulkami, a podla toho rozhodnu, ci bude dieta postihnute, alebo nie. Vysledky potom prilozia k vekovym tabulkam, a rozhodnu sa, ze dieta bude postihnute ![]()
Po odbere krvi pojdes na podrobny ultrazvuk. Ten je dolezitejsi nez vysledky z krvi. Budu kontrolovat ci dieta nebude ‚mongolca‘, ci su vnutorne organy vnutri, ci funguju spravne… mozu Ti povedat ci to bude holka alebo kluk, mne u druhej povedali uz tam.
Genetika z mojho pohladu strata casu. Bola som tam bez manzela, o otcovej rodine toho moc neviem, pretoze zomrel nez som sla do skoly… geneticke to bolo aj tak jedno, ona sa len triasla na plodovku, doslova jej kapali sliny z kutika, keby mohla, tak ma natiahne na lavicu a tu plodovku zo mna pumpne sama… ale mozno som mala len ‚stastie‘ na doktorku ![]()
Ahoj holky jsem ted 9tt.. termín máme 24.6 je tu někdo se stejnym termínem? ![]()
Mám otázku. MS jsem měla 16.10. den před očekávanou další menstruací tj. 13.11. jsem měla pozitivní těhotenský test a to je i do dnešního dne. Dneska večer jsem začala mít hodně slabou růžovou „krev“ nebo jak to napsat. O proti klasické menstruaci je to hodně světlé a málo - skoro nic. Může se jednat o uhnízdění vajíčka nebo je to nedej bože mimoděložní? Já jdu na potvrzení těhotenství až zítra a docela jsem se lekla aby to nebylo něco horšího. První porod akutní císař. Jinak mě přes den bolelo levé tříslo a prý jsem podle manžela bílá ve tváři ale bolesti nemám, špatně mě není. Co vy na to?
@prdolkaprdolka Ja si myslim, ze pokud nemas vylozene bolesti a krece, tak to nic zlyho neznamena. Ja jsem po vynechani taky lehce spinila i po sexu a vse bylo v poradku ![]()
Zitra to urcite dobre dopadne, pak dej vedet ![]()
@prdolkaprdolka ja som spinila u druhej 40 dni. Ale bola to tmava krv. Ked je ruzova, ‚cerstva‘, asi by som za dr skocila ![]()
Aj ked je pravda, ze asi mesiac pred porodom som spinila na ruzovo/cerveno, cerstvo, po prehliadke, ze som bola podrazdena.
@prdolkaprdolka ahojky. Myslím, že se nemusíš bát. Kamarádka měla na začátku kdy mela dostat na také slabounce růžovou krev.. teď je již v sedmém. mesici a vše v pořádku.
Mimoděložní těhotenství jsem prodělala letost v srpnu.. nejdříve jsem měla týden zpoždění a po týdnu jsem. zacala špinit a do toho mě bolelo na pravé straně.. jela jsem na pohotovost kde nebylo na utz nic viděl a měla. jsem vysoké hcg.. mimoděložní tehu se bohužel potvrdilo..sla jsem na sal kde mi brali pravy vejcovod… takže pokud tě nic nebolí a nešpinís myslím, že se nemas čeho bát. Držím palce
@MaťulkaH aaa paráda. To jsem zvědavá zda nám termíny vyjdou ![]()
@Natael Já bych brala klidně i toho 24.6.
23.6. budeme mít výročí 10 let a 25.6. první výročí svatby, tak by mimčo mělo narozky pěkně uprostřed ![]()
Holky u mimoděložního křeče býr vůbec nemusí. Ani špinění. Já jsem neměla ani jedno, necítila jsem nic, cítila jsem se dobře. Ale spíš bych to tipla na to uhnizďování ![]()
@MaťulkaH hmm tak to by byla paráda
u nás je to tak že 24.6 má narozeniny.muj bratr, kteremu se minulý rok narodila dcera přesně na den 24.6 a ted mám tak termín i já. Kdo nás trumfne a největší anomálií?? ![]()