TP červen 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
1.1.17 21:00

Nováček

Ahoj holky :mavam: mohu se k vám přidat? :nevim: já jsem s prďolkou v 16tt, tp vychází podle screeningu na 21.6 :) ještě nevíme, kdo se uvnitř schovává, 3.1 jdu na kontrolu, tak snad se dozvím, abych věděla jaké věci nakupovat :potlesk: :oops: já osobně si myslím, že tam je holka a i okolí. Akorát nemám absolutně žádné břicho a zatím ještě žádný přírustek na váze :nevim: ale vše je podle pana doktora v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.1.17 21:02

Nováček

@lalalaaa píše:
Ahoj holky muzu se k vam pridat? Vcera jsem byla na prvnim screeningu, 12+6, brisko pomalilinku roste ale pod volnym trickem se da jeste schovat ;) kdy jste oznamili novinku rodine a ostatnim?

@lalalaaa
Mojí mamině s taťkou jsme to řekli 11.tt, je to velika podpora a ostatním - sourozencům a rodině od muže po 1. Screeningu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.1.17 21:30

@Siissi jasny, diky moc za info, pockam az se osobne uvidime a taky to asi uz rekneme, 28. jsem byla na screeningu, jen me prave dr. znejistil ze velky vysetreni na vrozene vady je ve 20. tydnu jakoze druuhy screening tak mi prijde blbost to oznamovat az v pulce tehotenstvi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
1.1.17 21:50

@lalalaaa my oznamovali teď na Vánoce…jsem v 17tt, termín 17.6…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
2.1.17 07:33

My to rekli na zacatku. Bydlime na velmi male vesnici a prodavacka v pekarne na me vybafla, ze jsem tehotna. Nemohli jsme riskovat, ze to bude zvanit po cele vsi.
Dnes jsem 15+0 a tamtamy jsou fakt mocné :)
Kamarádka co je o týden míň než já to hlásila už v 5tt všude. V bývalé práci, kamarádům, rodině apod.
Je to individuální. Já se bála, že to špatně dopadne, když jsme to řekli dřív, ale všechny nástrahy jsme překonali a snad vybrali do konce všechno zlé a čeká nás jen dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
2.1.17 08:38

@Cristyna a to jste cekali na vanoce nebo prpc zrovna v 17? a nebylo to na tobe videt? ja bych radeji driv rekla nez aby nabyly podezreni :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.1.17 09:36

Nováček :-D

@lalalaaa a ty jsi nebyla na 1. Screeningu? Můj doktor říkal, že buď jdeš na screening v 1. Trimestru, ten nehradí pojisťovna - na ty vady a když je negativní tak je pak lepší jít až v 3. Trimestru. Pokud je pozitivní, tak si tě pozvou oni na odběr plodový vody a absolvuješ ještě ten ve 20. Týdnu.. no a nebo některý holky nejdou na ten v 1. Trimestru a pak jdou automaticky protože to hradí pojišťovna na ten ve 20.tt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
2.1.17 09:52

@lalalaaa vzhledem k tomu ze jsme přes ivf tak oboje rodiče to věděli od začátku. Pribuzni až na vánoce. Teď jsem 15+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.1.17 09:55

@lalalaaa teď jsem si to pořádně přečetla, doktora neposlouchej :D :D na tom papírku ze screeningu máš, že to dokáže z 95% detekovat ty vrozený vady a že je citlivější než screening ve 2.trimestru :) takže se vůbec neboj :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
2.1.17 12:49

@lalalaaa koukam ze se mi prispevek neulozil…neresili jsme v kolik tt budu, ale chteli jsme to rict na Vanoce, kdyz uz to tak pekne vyslo :) jinak cekam treti a kdyz vis ze jsem tehotna, tak to poznas, brisko trochu mam, ale kdyz to nevis, tak nepoznas… @Siissi na velky ultrazvuk ve 20tt se chodi automaticky vzdy…tam se kontroluji organy, tedy vady spojene s organy, ktere se ve 12tt jeste nepoznaji, tam se kontroluji urcite mentalni vady jako napr.DS. Muj prvni syn ma VVV ledvin a take se na to prislo az ve 20tt, kdy se to prave kontroluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
2.1.17 12:55

@Siissi ono nikdy nevis..dite ti muze umrit i pred nebo po porodu…nektere vady nemusi zachytit ani ultrazvuk. Nektere vady se zjisti stejne az kolem 30tt, kdy uz je vse lepe videt…ve 20tt se zjistuji ruzne organove vady, srdce, ledvin…nektere mohou byt i neslucitelne se zivotem…a stejne se na to prijde proste az dele a neovlivnis to…mam ve svem okoli bohuzel dost pripadu, kdy tehitenstvi bylo ukonceno nebo nevyslo i v pokrocilem stadiu..clovek by to nemohl rict nikdy…musime verit, ze zrovna my budem mit to stesti a mit zdrave dite :kytka: protoze jak si hodne lidi neuvedomuje, neni to bohuzel samozrejmost :(
Promin to melo byt pro lalalaaa jsem se preklikla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.1.17 13:10

@Cristyna jo taakhle, pockej a ten ve 20.tt na nej nekam chodis nebo to je u sveho gynekologa v ordinaci? :) musime verit, ze vsechno dobre dopadne a my budeme ty stastne mamy, protoze nic neni tedka dulezitejsi, nez mit zdrave miminko :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
2.1.17 14:16

@Siissi jak asi kdo..s prvním synem mi ho dělali u nás, ale teď mě vzhledem k jeho vadě, posílaji s dalšími těhotenstvími do lepších nemocnic, kde maji ultrazvuk lepší, pro jistotu…ale většinou to dělá vlastní gynekolog :-) jak kde :-)ja už jsem objednaná zas do gennetu ve 20tt. Snad ano, lepší se tim nezabývat a věřit, že bude vše ok :kytka:
jinak mně právě v gennetu, ve 13tt kdy jsem byla na tom screeningu i řekla, že nepozná, jestli moje další dítě bude mit tu samou vadu jako prvni syn, že se to ještě poznat nedá, až právě v těch 20tt…ono se to teprv vše ještě vyvíjí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
2.1.17 14:38
@Siissi píše:
Ahoj holky :mavam: mohu se k vám přidat? :nevim: já jsem s prďolkou v 16tt, tp vychází podle screeningu na 21.6 :) ještě nevíme, kdo se uvnitř schovává, 3.1 jdu na kontrolu, tak snad se dozvím, abych věděla jaké věci nakupovat :potlesk: :oops: já osobně si myslím, že tam je holka a i okolí. Akorát nemám absolutně žádné břicho a zatím ještě žádný přírustek na váze :nevim: ale vše je podle pana doktora v pořádku :)

Ahój :mavam: Já jsem v 18tt, termín 10.6. a jsem mínus jedno kilo :dance: Zatím dobrý. A to nemám kdejakou velkou váhu - 52 kilo… Bříško mám taky malinké, když se ráno vzbudím, ještě ho v klidu schovám, ale večer už je to horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
2.1.17 14:39
@Siissi píše:
@lalalaaa a ty jsi nebyla na 1. Screeningu? Můj doktor říkal, že buď jdeš na screening v 1. Trimestru, ten nehradí pojisťovna - na ty vady a když je negativní tak je pak lepší jít až v 3. Trimestru. Pokud je pozitivní, tak si tě pozvou oni na odběr plodový vody a absolvuješ ještě ten ve 20. Týdnu.. no a nebo některý holky nejdou na ten v 1. Trimestru a pak jdou automaticky protože to hradí pojišťovna na ten ve 20.tt :kytka:

Já jsem třeba byla ve 13. týdnu na prvotrimestrálním screeningu, kde mě hned objednali na druhý srceening na 20. týden znovu… :nevim: To mají asi všude jinak. A to mi vyšlo všechno úplně nejvíc nejlepší, jak mohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí