Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla. Nejak mam pocit, ze nestiham nic. Navic mobil pred dcerou nemuzu vzit do ruky, jinak ho chce a jede na you tube nejakou opici v obleceni a pak cocomelon 🤦♀️ 😂
Mam dotaz - mozna nektera zkusenejsi, vic v obraze
pred Matou jsem byla na rodicaku, ted materska, pak zas rodicak. Je narok na proplaceni dovoleny u zamestnavatele? Ted si vubec nejsem jista, jestli se to nemenilo. Mam pocit, ze co se deje ve svete a v CR nestiham vnimat. Dekuji a at se vsem dari.
Ženy, drží už nějaké mimčo samo hlavičku? Já prvka pořád nosím nalézato nebo v klokánkovi, zvedám nabalením…do vertikály ho neberu, ale asi začnu lehce…nebo jak trénujete, aby drželi hlavičku? ☺️️
@AdeAda U nás ještě ne úplně, ale snaží se. Kromě cvičení na bříšku je občas nechávám válet se po mě, když jsem trochu v záklonu, nosim je hodně na tygra a občas jako helikoptéru (to už drží hlavu hezky, mají jenom ještě trochu problém se záklonem). A občas jim při klubíčku podložím hlavu níž, než je jim příjemný a tak jí trochu zvedají.
Jinak už válíme sudy (jen výjimečně, když opravdu chtějí. Velmi hlasitě to dva dny nacvičovali a kutáleli se po bytě. Pek zhodnotili, že to umí a už to nedělají), takže na břichu je neudržim, pokud nechtějí. A naopak se občas převalí sami, když chtějí cvičit. Líbí se jim ta nová perspektiva (zda se mi že lépe vidí)
A ještě fotečku.
Jura to má pořád trochu křivý, ale už se hodně zlepšil a občas to umí i rovně. ![]()
@AdeAda tak držení hlavičky nejlépe natrenuje na brisku, pak při nošení a třeba Terka rada čučí při tom do zrcadla🤣
@Ruxas zdravime stejne staré kluky🤗Terka se otáčí od úterý a je to mazec🙉furt sem, pak ji otočím a za minutu už je zase na břiše🙈Koukám, ze pánové už jsou v ohradce, už se po ni taky rozhlizim.
Já když jsem byla před třemi týdny na fyzio tj. když Rózka měla něco málo přes tři měsíce, tak nám fyzio říkala, ať už ji hlavičku moc nedržím, aby už pomalu posilovala k tomu potřebné svaly. No a teď, když je v houpátku, na klíně nebo v rukách na klokánka, tak se už zvedá do sedu.
@Michaelavavra Kluci se to právě asi dva týdny po jednom směru naučili i z bříška na záda. Tak to byl dva dny mazec, už jsem přemýšlela jak to tu honem zabezpečíme (zásuvky, kabely, atd.) a nakonec je to asi nebaví, když už to umí. ![]()
Ohrádku jsem koupila asi měsíc po porodu na Vinted za 2k. Přesně takovou jsem chtěla, ale nechtělo se mi za ní dávat deset tisíc. Je trochu větší, přes celý náš obývák, ale zatím jí mám rozloženou jenom tak napůl.
Já jsem blázen, už mám asi dva měsíce židle, autosedačky i pro velký děti, oblečení do velikosti 92
Pořád se připravuju dopředu a dopředu
Za chvíli abych kupovala sešity pro předškoláky ![]()
@Ruxas no to mi povidej🙈je na decce a točí se sem a tam a pak tlupě hlavou dolu, protože už ji to na břiše nebaví. A to je furt dokola.
Jak je velká? Ty ji mas větší, jasné, protože tam budeš mít dva roubíře a hromadu hraček🤣
Jídelní zidlicku už jsem taky koupila v jednom bazarku, super kup. Oblečení zatím nemám na zimu, tak nějak vyckavam, neodhadnu velikost🤷🏼♀️Teď mám 62!a něco 68.
@Michaelavavra Má to 8 cca 90cm dílů s kloubem.
My teď nosíme cca 74 (u těch trochu menších značek jako Sinsay, Reserved, F&F), je nám to trochu volný. Já vynechala 68, že to bylo akorát a dlouho by to neunosili. Na zimu kupuju 80. (Dneska přišli bundičky, předvádí model Samík
)
Mala hlavicku drzi, nosim ji bud v klubicku nebo ve svisle poloze. V poloze ne boku jako miminko uz se ji nelibi, jen pri uspavani a to je nekdy boj.
Holky stalo se vam nektere, ze vám deti nekakaly delsi dobu, mala uz tyden nekakala. Je fakt, ze je ted mnohem akčnější a u jídla vydrzi tak 5 minut a otaci se pryc. V noci se budi jen jednou a pak az nad ranem a usina okolo pul 9. Pres den ji cca po 3 hodinach a place jen kdyz nemuze usnout a nebo pak pred jidlem, jinak se smeje. Takže hlad asi nema, je mozne, ze veskere mleko spotrebuje? Nebo ji mam davat casteji jist? Doktorka mela tento tyden dovolenou, tak ji zkusim v pondeli. Ve středu jdeme na 4, měsíční kontrolu. Jsem z toho nervozni.
Co se tyce vybavy, obleceni dopredu moc nemam, jen ro co jsme podedily. Zidlicku mam po starsi na pude, budeme ji pomalu davat dolu, abych zjistila, zda se nam nejak neponicila. Ohradku kupovat nebudem, v obyvaku mame cestovní postylku, tak pak kdyz bude potreba, supnu ji tam a zavru 😁
@Tinka 11 Když jsem řešila, jestli je normální, že Jura kaka ob dva dny (na um). Tak jsem se dozvěděla, že u um je v pohodě týden a u kojených klidně i měsíc. Důležité je, jestli je nic nebolí, netlačí třeba a nejde to. A jestli když už, tak to má normální konzistenci.
@Ruxas dekuji za uklidneni. Hledala jsem na netu a pidou to tam taky tak, ale radsi bych byla, kdyby kakala normalne. 😒
@Tinka 11 já to kakání řešila po ocku, to bylo pak třeba až po 4 dnech a to už jsem byla na nervy🙈predtim normálně 1× denne, max 1,5 jakoby. Už jsem byla připravena dat 5 den glycerinovy čípek.
Ahoj holky, hlásím se po dovolené
koukám jako puk, máte šikovná mimča, že už se otáčejí. To Bertík se zatím otočí jen z bříška na záda a to jen jakoby se trochu nakloní na stranu a na ta záda spadne. Zase na druhou stranu má docela šikovné ručičky, vydrží si hrát sám s jednou hračkou, přetačí si ji, strká do pusy, zase si ji prětoči a zase strčí z jiné strany do pusy a takhle se docela zabaví a já u toho uvařím nebo uklidím. A je taky pěkně ukecanej, pořád si brouká a to klidně i ve dvě v noci. Jinak na dovolené jsem měla otravu z jídla a pár dní jsem nemohla nic sníst a ztratila jsem dost mlíka. Teď se snažím znovu to kojení rozjet, ale za den dám tak 400ml, předtím jsme měla skoro litr. Naštěstí mám půl mražáku mateřského mléka, takže teď doplňuji tím a občas sunarem. Kontrolu mám až 5.9., tak pak uvidí, jestli dobře přibírá. Zapisuju si do appky, kolik toho přes den vypije a zdá se mi, že se nějak zaseknul na 750ml/den. Nevím, jestli to není na jeho věk málo. Připravím mu 180ml a on stejně těch 30ml tam nechá. Kolik pijou vám?
@edika85
6× čtyři odměrky (120ml vody, takže asi 130-140 hotového) přesně, nechtěj víc ani míň
Že se trefí do pusinky závidím. Kluci mají ještě packy volšový a věčně se vztekají, že si tu věc ne a ne do pusinky nasměrovat. ![]()