Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda, omlouvam se, ze sem tak vpadavam, ale pokousim se najit nejaky informace…
@Michaela99 chtela sem se Te zeptat, co Ti radi, nebo doporucuji doktori. Ja sem ted 38+0, v pondeli, to sem byla 37+3 mi rekli, ze Nikolka vazi 4 kg, za tyden pribrala 500g. Pry je tam tolerance 400 g, ale na obe stany… Objednali me az na dalsi pondeli, na dalsi test na cukrovku, v tom prvnim sem ji nemela. No a v pondeli jdu taky do poradny na vyvolavani… jen mi prijde, ze maj na vse moc casu a mimco roste a roste…
Ahoj všem ![]()
Tady se teda dějí věci.. Ke všem novým miminkům moc gratuluji a přeju do života hodně štěstíčka. ![]()
K té tragedi ani nevím co napsat.
Je mi to moc líto a rodičům posílám hodně sil…
A nám všem ostatním, které to máme před sebou…přeju pokud možno ten nejhezčí zážitek z porodu a zdravá miminkap ![]()
@nada 17 Ahoj
Vím že dotaz nepatřil mě ale snad pomůžu..
V prvním těhotenství jsem měla úplně stejný problém. 14 dní před termínem porodu měla dcerka váhový odhad 4120g, test na cukrovku mi vůbec nikdo neopakoval(dělali mi jenom ten klasický cca v půlce těhotenství a byl negativní) a v podstatě tov Motole nikoho nezajímalo…taky mě to hrozně štvalo.
Malá se nakonec narodila s 3990g a 53centimetry. Délku trefila doktorka přesně ale ten odhad výhy jim nevyšel…tak se neboj, nejsou vševědi. ![]()
Navíc si myslím že podstatnější pro porod je velikost hlavičky než celkový váha dítěte. Proto to ve druhém těhotenství už moc neřešim…
@Maky.C Diky…, kez by byla chyba timhle smerem… delku mi spocitali na 54 a hlavicku na 38-obvod…, to bude asi presny, jak sem koukala na UTZ. Ja sem v Podoli, jestli se Nikolkou netrefime do tydne, kdy malujou, to mozna taky pojedu do Motola, jestli me vezmou… Ale sem prvorodicka, tak sem ze vseho vyjukana a hlavne me vydesilo, ze pribrala pul kila za ten posledni tyden…
@nada 17 Ahoj, u mýho kamaráda jim odhad taky nevyšel zhruba o půl kila - odhadovali porodní váhu 3,7 a nakonec byla asi 3,1. Navíc kdo ví, co na to má všechno vliv, ale třeba měla před týdnem Nikolka zrovna víc zmačklý bříško (byla vyčůraná nebo zrovna v nějaký „šikovný“ pozici) a teď ho měla víc plný vody a tak, plus ještě mohli měřit malinko jinak a rázem to udělalo v odhadu tak velký skok
Určitě všechno dobře dopadne ![]()
@Iškaa Diky, snad plasim zbytecne, snad to v pondeli dopadne vse OK ![]()
@nada 17 vaha urcena z utz ma toleranci +-500g, presne to urcit nejde.
Jinak ahoj všem ![]()
já od 4 nespala, malou mi včera na tech monitorech nějak rozhejbali a od tý doby se strašně vrtí a vlní. V noci mi nedala skoro pokoj ![]()
Já finišuju s balením, zítra je velký den, tipuju to tady tak ještě na 3-4 krabice, tak snad nejsem moc vedle
a nebude to víc. Zbývá jen kus kuchyně a pak takový ty kraviny, cos e tu všude povalujou a nikam nepatří…
Zítra v 9:30 by měl nastat TEN stěhovací okamžik, tak mi držte palce, ať to vše zvládneme, ať se nic nerozbije a hlavně, ať nezačnu předčasně rodit, to by byl průšvih jak vrata ![]()
v novém bytě nemáme ještě zavedený internet, takže se pak odmlčím a juknu sem jen minimálně přes mobil. Přeju Vám všem pohodový těhulení a hlavně klid, všechny všechno zvládneme! mějte se krááásněěě
![]()
@nada 17 Jojo, ty obvody byvaji dobre. Oni prave zmeri obvod hlavy, hrudnicku, brisko a delku stehenni kosti a ono jim to vypocita vahu. U nas se prej netrefili protoze mala ma hrozne dlouhe nozicky vuci telu tak jim to rozhodilo tabulky:-D. A ted to mam taky tak takze beru odhad s rezervou. Staci prej kdyz jeden z tech udaju trosku vybocuje a hned to muze byt nepresne.
V Motole jsou saly zavrene do dneska takze jsem taky rada ze nebudu muset jinam
@stephora Tak vidíš, jak to všechno krásně vyšlo. Přijedu tě pak na jaře navštívit, miluju to tam. ![]()
Asi jsem trochu blázen, včera jsem pověsila 2 záclony v ložnici, no, můj mě málem zabil, když to viděl.
Ale vše v pohodě, nedokážu jen tak ležet celý den.
Dnes u nác krásně svítí sluníčko, tak se možná půjdu projít. ![]()
@kamkakamka ahoj, určitě se přijeď podívat, budu ráda
to už tam budeme zabydlený a budu trochu znát okolí - vyrazíme s kočárkama na prochajdu ![]()
já už se prošla ráno, na poslední chvíli jsem šla samozřejmě na poštu zařídit na 2 měsíce dosílku, protože než se vše převede na novou adresu, strašně to trvá
bylo nádherně už ráno…chvíli jsem chytala bronz na balkoně, ale už mi zbejvý zabalit opravdu pár kousků, takže žádný prochajdy, pěkně to dodělám ![]()
@nada 17 37+3 dítě 4000g a vyvolávání??
ještě řekni že si prvorodička.
Nazdarek ![]()
tak muz mi umyl okna pekne a povesil ciste zaclony, sestavil postylku a ted uz je snad vse nachystane
ja tady vsude vysala, vecer nam dorazi navsteva. Jinak dneska byl k obidku cerstvy pstrouzek, dobrota. a tady je taky moc krasne, ale celkem chladno mi prislo ![]()
@stephora zitra teda budu drzet pesti at vse klapne na jednicku ![]()
… svicka nam hori doma, tady se „jen“ podivam z okna a zamavam Ti, Sarinko…
Jinak abych upresnila… V UT mi odesla zatka, ve ST v noci zacala odtekat voda od ST do PA jsem byla na kapackach, antibiotikach. Byla jsem bez kontrakci a zavrena. Pokud by se Lill do PA rana nenarodila, tak by me cekal jeste v PA behem dopoledne cisar. Nicmene ve CT rano mi soupla Dr. tabletu na vyvolani. Prvni kontrakce prisly az o 12hod. pozdeji a to hned po 4minutach. Kolem pulnoci uz jsem byla na 3cm otevrena, kontrakce po 2minutach… kolem 1hod.jsem sla na sal, kde uz jsem mela kontrakce po minute a pul a takovy, ze jsem se tam kacela k zemi. Zacal mi litat tlak, neco mi pichli…Potom jsem zacala silene krvacet, tak mi vrazily oxytocin na prodlouzeni kotntrakce - jsem myslela, ze to nedam. No, pak ve mne neco ruplo, neco vyteklo…tak PA volaly Dr.,ze silene krvacim…ale diky bohu uz slo o par minutek…potom jedno hooooodne velky zatlaceni a prdka byla venku.
Treti si jeste hooooooodne rozmyslim. Tenhle porod jsem fakt nedavala. Ale myslim, ze to bylo proto, ze mi ho vyvolavaly a oxytoc. nakonec-brrrrr…
Kazdopadne mame zdrave miminko a verime a fakt se modlime, aby tomu tak bylo naporad…
Toz se tu drzte a moc se opatrujte…zadny kaskaderstvi…