TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1026
19.10.13 09:34

Ahojda, omlouvam se, ze sem tak vpadavam, ale pokousim se najit nejaky informace…
@Michaela99 chtela sem se Te zeptat, co Ti radi, nebo doporucuji doktori. Ja sem ted 38+0, v pondeli, to sem byla 37+3 mi rekli, ze Nikolka vazi 4 kg, za tyden pribrala 500g. Pry je tam tolerance 400 g, ale na obe stany… Objednali me az na dalsi pondeli, na dalsi test na cukrovku, v tom prvnim sem ji nemela. No a v pondeli jdu taky do poradny na vyvolavani… jen mi prijde, ze maj na vse moc casu a mimco roste a roste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.13 09:36

Ahoj všem :kytka:
Tady se teda dějí věci.. Ke všem novým miminkům moc gratuluji a přeju do života hodně štěstíčka. :srdce:
K té tragedi ani nevím co napsat. :,( Je mi to moc líto a rodičům posílám hodně sil…
A nám všem ostatním, které to máme před sebou…přeju pokud možno ten nejhezčí zážitek z porodu a zdravá miminkap :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.13 09:45

@nada 17 Ahoj
Vím že dotaz nepatřil mě ale snad pomůžu..
V prvním těhotenství jsem měla úplně stejný problém. 14 dní před termínem porodu měla dcerka váhový odhad 4120g, test na cukrovku mi vůbec nikdo neopakoval(dělali mi jenom ten klasický cca v půlce těhotenství a byl negativní) a v podstatě tov Motole nikoho nezajímalo…taky mě to hrozně štvalo.
Malá se nakonec narodila s 3990g a 53centimetry. Délku trefila doktorka přesně ale ten odhad výhy jim nevyšel…tak se neboj, nejsou vševědi. :mavam:
Navíc si myslím že podstatnější pro porod je velikost hlavičky než celkový váha dítěte. Proto to ve druhém těhotenství už moc neřešim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.10.13 09:55

@Maky.C Diky…, kez by byla chyba timhle smerem… delku mi spocitali na 54 a hlavicku na 38-obvod…, to bude asi presny, jak sem koukala na UTZ. Ja sem v Podoli, jestli se Nikolkou netrefime do tydne, kdy malujou, to mozna taky pojedu do Motola, jestli me vezmou… Ale sem prvorodicka, tak sem ze vseho vyjukana a hlavne me vydesilo, ze pribrala pul kila za ten posledni tyden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
19.10.13 10:15

@nada 17 Ahoj, u mýho kamaráda jim odhad taky nevyšel zhruba o půl kila - odhadovali porodní váhu 3,7 a nakonec byla asi 3,1. Navíc kdo ví, co na to má všechno vliv, ale třeba měla před týdnem Nikolka zrovna víc zmačklý bříško (byla vyčůraná nebo zrovna v nějaký „šikovný“ pozici) a teď ho měla víc plný vody a tak, plus ještě mohli měřit malinko jinak a rázem to udělalo v odhadu tak velký skok ;) Určitě všechno dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.10.13 10:56

@Iškaa Diky, snad plasim zbytecne, snad to v pondeli dopadne vse OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.10.13 11:22

@Michaela99 vždyť já vím… jsou to blbi to doktoři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.10.13 11:33

@nada 17 vaha urcena z utz ma toleranci +-500g, presne to urcit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.10.13 11:46

Jinak ahoj všem :)

já od 4 nespala, malou mi včera na tech monitorech nějak rozhejbali a od tý doby se strašně vrtí a vlní. V noci mi nedala skoro pokoj :mrgreen:

Já finišuju s balením, zítra je velký den, tipuju to tady tak ještě na 3-4 krabice, tak snad nejsem moc vedle :zed: :mrgreen: a nebude to víc. Zbývá jen kus kuchyně a pak takový ty kraviny, cos e tu všude povalujou a nikam nepatří…

Zítra v 9:30 by měl nastat TEN stěhovací okamžik, tak mi držte palce, ať to vše zvládneme, ať se nic nerozbije a hlavně, ať nezačnu předčasně rodit, to by byl průšvih jak vrata :nevim:

v novém bytě nemáme ještě zavedený internet, takže se pak odmlčím a juknu sem jen minimálně přes mobil. Přeju Vám všem pohodový těhulení a hlavně klid, všechny všechno zvládneme! mějte se krááásněěě :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
19.10.13 12:04

@nada 17 Jojo, ty obvody byvaji dobre. Oni prave zmeri obvod hlavy, hrudnicku, brisko a delku stehenni kosti a ono jim to vypocita vahu. U nas se prej netrefili protoze mala ma hrozne dlouhe nozicky vuci telu tak jim to rozhodilo tabulky:-D. A ted to mam taky tak takze beru odhad s rezervou. Staci prej kdyz jeden z tech udaju trosku vybocuje a hned to muze byt nepresne.
V Motole jsou saly zavrene do dneska takze jsem taky rada ze nebudu muset jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
19.10.13 12:49

@stephora Tak vidíš, jak to všechno krásně vyšlo. Přijedu tě pak na jaře navštívit, miluju to tam. :mrgreen:

Asi jsem trochu blázen, včera jsem pověsila 2 záclony v ložnici, no, můj mě málem zabil, když to viděl. :mrgreen: Ale vše v pohodě, nedokážu jen tak ležet celý den.

Dnes u nác krásně svítí sluníčko, tak se možná půjdu projít. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.10.13 13:54

@kamkakamka ahoj, určitě se přijeď podívat, budu ráda :hug: to už tam budeme zabydlený a budu trochu znát okolí - vyrazíme s kočárkama na prochajdu :dance:

já už se prošla ráno, na poslední chvíli jsem šla samozřejmě na poštu zařídit na 2 měsíce dosílku, protože než se vše převede na novou adresu, strašně to trvá :nevim: bylo nádherně už ráno…chvíli jsem chytala bronz na balkoně, ale už mi zbejvý zabalit opravdu pár kousků, takže žádný prochajdy, pěkně to dodělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
19.10.13 14:04

@nada 17 37+3 dítě 4000g a vyvolávání?? 8o ještě řekni že si prvorodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.10.13 14:19

Nazdarek :)
tak muz mi umyl okna pekne a povesil ciste zaclony, sestavil postylku a ted uz je snad vse nachystane :) ja tady vsude vysala, vecer nam dorazi navsteva. Jinak dneska byl k obidku cerstvy pstrouzek, dobrota. a tady je taky moc krasne, ale celkem chladno mi prislo :)

@stephora zitra teda budu drzet pesti at vse klapne na jednicku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
19.10.13 15:32

… svicka nam hori doma, tady se „jen“ podivam z okna a zamavam Ti, Sarinko…

Jinak abych upresnila… V UT mi odesla zatka, ve ST v noci zacala odtekat voda od ST do PA jsem byla na kapackach, antibiotikach. Byla jsem bez kontrakci a zavrena. Pokud by se Lill do PA rana nenarodila, tak by me cekal jeste v PA behem dopoledne cisar. Nicmene ve CT rano mi soupla Dr. tabletu na vyvolani. Prvni kontrakce prisly az o 12hod. pozdeji a to hned po 4minutach. Kolem pulnoci uz jsem byla na 3cm otevrena, kontrakce po 2minutach… kolem 1hod.jsem sla na sal, kde uz jsem mela kontrakce po minute a pul a takovy, ze jsem se tam kacela k zemi. Zacal mi litat tlak, neco mi pichli…Potom jsem zacala silene krvacet, tak mi vrazily oxytocin na prodlouzeni kotntrakce - jsem myslela, ze to nedam. No, pak ve mne neco ruplo, neco vyteklo…tak PA volaly Dr.,ze silene krvacim…ale diky bohu uz slo o par minutek…potom jedno hooooodne velky zatlaceni a prdka byla venku.
Treti si jeste hooooooodne rozmyslim. Tenhle porod jsem fakt nedavala. Ale myslim, ze to bylo proto, ze mi ho vyvolavaly a oxytoc. nakonec-brrrrr…

Kazdopadne mame zdrave miminko a verime a fakt se modlime, aby tomu tak bylo naporad…

Toz se tu drzte a moc se opatrujte…zadny kaskaderstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí