Poradna duly
Jana Čurdová
@Schara nevolali mi prvně docela by mě zajímalo kdo pouští takové info
@Lejla91 to je zajimava otazka, kdo pousti tyhle informace… taky by me to zajimalo odkud to maji ![]()
@Lejla91 Já bych někomu takovému dala co proto to by asi nerozdýchal. Manžel ti určitě nakonec bude oporou, oni ač se tváří jako tvrďáci mají strašně citlivá srdíčka. Posílám alespoň na dálku všechnu sílu a oporu ![]()
Jinak holky já jsem taky ještě v celku a na porod to asi ani nevypadá. Dnes jsem byla na druhém monitoru a naštěstí vše v pořádku
. Co se týče toho chození na wc v noci tak to já už ani nepočítám a to takové 2 měsíce ![]()
Ahoj holky, takže dnešní kontrola byl docela šok… Naměřila sestra tlak 169/110
tak se doktor zděsil, protože jsem měla celé těhotenství tlak kolem 120/90 takže pohoda… tak říkal, že asi pojedu do nemocnice… po kontrole jsem šla znova na tlak a bylo změřeno 144/100 takže lepší, ale nadčený z toho nebyl… Nicméně já byla úplně v pohodě nic jsem necítila, tak nevím, přece s takovým tlakem to na sobě musíš cítit, že je něco jinak… no néé??? ale nevím já nikdy neměla problémy s tlakem…
Jinak jsem pořád otevřená na 3 prsty a jsme hlavičkou dolu… I když mám termín až 15.11 tak holky já tomu dávám tak 14 dní… do 15 si myslím, že budeme 3…
to bych se potom nasmála, kdybych přenášela… a hlavně si to ani nedovedu představit…
![]()
@belhana to je zajímavý s tím tlakem
hele, já si myslela, že taky porodím dřív,… a vypadá to že prdlačku
ale doufám, že na termín mi to vyvolá, ptže dál už to nedám
![]()
hlavně že je vše ok
![]()
@Mája B píše:
@belhana to je zajímavý s tím tlakemhele, já si myslela, že taky porodím dřív,… a vypadá to že prdlačku
ale doufám, že na termín mi to vyvolá, ptže dál už to nedám
![]()
![]()
![]()
hlavně že je vše ok![]()
![]()
![]()
nO.. právě že se moc ok už necítím a raději si balím tašku do porodnice… jsem prvorodička, takže nevím, co a jak, tak jsem z toho dost vykulená… ale doufám, že tlak bude ok a já pojedu normálně do nemocnice a nééé dřív…
Koukám, že miminku u tebe líbí… ![]()
Holky tak malé už má 3986g, udělaly mi toho hamiltona nebo jak se to píše.. no ten hmat a do čtvrtka se mám rozmyslet zda chci císaře nebo vyvolávanej porod. Pokud vyvolávanej tak ve čtvrtek nastupuji a pokud císař tak mi dají co nejdříve termín. Přijela jsem do nemocnice v 07:30 a odcházela jsem v 12:30.UZT,monitor, všelijaké vyšetřování -.. někdo radí vyvolat někdo císaře takl já nevím. ![]()
@belhana taky ten tlak máš dost rozlišný…mě měřili na monitoru ráno 90/60 a pak na gynekologii 127/80 taky mi to strašně lítá i když ho nemam tak vysoký
@Michaela99 máš prcka dobře živenýho ale kvůli jizvě bych si to asi nechala vyvolat…jenže to si stejně musíš rozmyslet sama ![]()
@Michaela99 ahojda, no tak ja nevim co je lepsi, ja bych mela strach asi rodit ditko s takovym odhadem a s tim, ze je to jen odhad a muze byt i vetsi. se divim, ze to proste nejak racionalne nerozhodnou lekari ![]()
@Schara u prvního porodu klučík 4010g 52cm ukončeno nástřihem a kleštěma nemohli ho ze mě dostat a ještě jsem ho ani nedostala jelikoš kvůli topmu měl komplikace i po porodu takže jsem se rozhodla že takovou váhu už ne.Budu žádat císaře a je mi to doporučováno z více stran.
@evickajurcikova Jizva je to poslední na co te´d asi myslím.. hlavně aby to bylo co nejlepší pro miminko.. ![]()
@Michaela99 ja si myslim, kor kdyz uz mas jednu takovou zkusenost. jizva je to posledni
tak drzim pesticky, at vse probehne naprosto hladce ![]()
Ahoj dievčatá! Pár z vás som slubovala že budem písať jak sa máme, tak to napíšem rovno sem…
Mareček je stále na plúcnej ventilácii. Skúsili ho dať na spapík a nad očakávania zvládol byť na ňom 36 hodín. Ale bohužial vypol všetko ostatné, sústredil sa len na to dýchanie. Neotváral očičká, nerobil grimasy, nehýbal sa…len dýchal.
Všetky testy čo robili i tie genetické, všetky vyšetrenia dopadli vporiadku alebo v rámci normy. Len jedno vyšetrenie dopadlo špatne, ale bohužial ďalšie navazujúce naň je len biopsia svalu (odobranie časti - v jeho prípade celého svalu, pretože je maličký). To ale robiť teraz nebudú…
Odsúďte ma, či nie…to je na každej z vás…
Od jeho narodenia vravíme s Dr o tom, že ho odpoja od prístrojov. Dnes nám mali povedať kedy. Ale na etickom konzíliu sa nezhodli. Takže Mareček tu bude stále s nami. Chudák, len leží (len na chrbátiku) iné polohy nemá rád, nevládze dýchať. Papá len sondičkou, pretože nepoliká (a asi ani nebude, choroba mu v tom bráni). Moc sa nehýbe. Len trošku prevráti ručku…sem-tam si ju dá z hrudníčka k pusinke.. Nožky sa ešte moc nerozpohybovali…ale už aj tam má velké pokroky. Dýchať bude len pomocou plúcnej ventilácie. Možno časom že by mu spravili dierku do krčku a dýchal by tak. Ale bohvie či by to fungovalo…
Tak sa pýtam seba sama. Aký život ho čaká? Prečo ho trápiť? Čakajú ho neustále infekcie (vraj normál keď je niekto dlho na ventilácii). Tak neviem. Už som unavená, naštvaná na seba, na Dr, na svet…vyčerpaná, nevyspalá… Mám toho fakt dosť. Mareček bude mať už 6 týždňov. 6 týždňov čakáme na to, čo vieme že príde..a furt nám vravia v pondelok sa rozhodne..čakáme na výsledky…výsledky negatívne…v piatok sa rozhodne…v pondelok sa rozhodne…atď. Už som fakt, fakt hotová… Čaká ho život v nemocnici? V ústave? Potrebuje péči 24hod/denne. To nedám aj keby som chcela…
Je mi s toho, zo mňa, a zo všeho čo sa okolo mňa deje špatne… Vobec neviem čo mám robiť… Či to čo robím je dobre, či špatne…či mám bojovať… ale zas za akú cenu… Je to zničujúce a únavné.
Dievčence moje!
Dúfam a pevne verím aby to žiadna, a to podotíkam: ŽIADNA z vás to nikdy nezažila!
Držte sa, dievčatá moje! Mám vás všetky moc rada. Ste moc fajn…
Příspěvek upraven 21.10.13 v 21:18