Poradna duly
Jana Čurdová
@Michaela99 jo to je pravda když je mimi tak veliké asi by byl lepší ten císař a asi si myslim i pro tebe protože rodit 4kg mimi musí být náročné ![]()
@Deeh také se na to moc těším až bude prcek s námi a bude ležet vedle nás a až budu tatínka učit koupat mrně a v noci vstávat jsou to starosti ale krásné starosti ![]()
@lilli.c ahoj věřím, že rozhodnutí je určitě těžké kvůli drobečkovi, ale ať se rozhodneš tak nebo tak, určitě tě tady žádná nebudeme odsuzovat kvůli tvému rozhodnutí. Je strašně těžké starat se a pečovat 24 hodin o malého. A já osobně si to neumím představit a přemýšlela bych úplně stejně jako ty takže si rozhodně nic nevyčítej a věřím že se rozhodneš správně… posílám moc a moc objetí a síly
![]()
@Michaela99 Operace to sice je, ale nechápu proč chtějí riskovat případné komplikace u tebe nebo miminka, když i první porod byl dost těžký, já bych si taky za císařem stála.
@misulka34 to znám holt teď už to asi nebude až do porodu o moc lepší
@lilli.c Lilli věřím, že se nenajde nikdo, kdo by si troufl soudit Vás v situaci ve které jste se ocitli. Jste neuvěřitelní lidé, které potkalo v životě opravdové neštěstí. Váš chlapeček je úžasný, ale pokud by měl strávit celý život v takovém stavu v jakém je teď, byl by to vůbec život? Nedokážu se do podobné situace ani vzdáleně vžít, ale věřím, že bych se stejně jako vy rozhodovala, zda dál trápit sebe i malého. Ať se rozhodnete jakkoli posílám alespoň takto na dálku svou podporu
![]()
Ahoj všem, já hned ráno vyprala další várku, aby v tom slibovaném hezkém dni mohla schnout a ono se po ranním slibném vycházejícím slunci úplně zatáhlo a přišla mlha - mi připadá, že by Rákosníček klidně mohl bydlet někde v sousedství. Snad se to po obědě roztrhá, jak slibuje numerický model…
Chjo, teď za mamkou přišla na kafe sousedka a podle tvaru břicha začla řešit, jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka, jako by to bylo důležitý
Navíc je to podle mě blbost - mám kamarádky, které se širokým břichem měly kluky, a které se špičatým měly holčičky. Taky podle velikosti mýho břicha začla odhadovat porodní váhu a hodnotit odhad váhy od doktorky ![]()
@Deeh Díky za doupřesnění informace, trpaslu nechci přitěžovat tím, že neovládnu svoje chutě, i když stejně nevím, jak to bez ovoce vydržím ![]()
@Michaela99 Ono se pak v tý ordinaci těžko nějak smlouvá a dohaduje, viď. Navíc s někým, kdo by měl vědět nejlíp, co je dobrý. ![]()
@misulka34 Ty už bys i celkem v klidu porodit mohla, tak třeba je ten zhoršený fyzický stav předzvěst blížícího se porodu ![]()
@Iškaa já si to taky neumím představit bez ovoce
. V podstatě prý pokud možno těch 6 týdnů opravdu vydržet a pak pomalu zkoušet, jeden den vzít mandarinku a pokud to nic neudělá, tak pak zas zkusit zas jiný kousek a tak pomalu zvykat miminko na nový věci… aspoň tak nám to vysvětlila PA. Btw. prý těch prvních 6 týdnů stejně uteče tak rychle, že to skoro ani nepostřehneme ![]()
Já už mám na mimi naštěstí všechny vyprané a nachystané, takže teď už peru jen naše velké věci a další blbosti, aby od toho byl pak klid
ale taky se tu nějak zatahuje, chjo a to bylo slibů ze sluníčkem.
@Schara uvidíme jak se bude tvářit na to až mu ve čtvrtek řeknu že chci císaře. Určitě mi to zase bude vymlouvat.. jediné v čem si nejsem jistá je zda spinální umrtvení nebo celkovou.Te spinál mě děsí víc než uplné uspání. Představa že někde ležím a čekám až mi přijdou nohy k sobě abych mohla zkusit zase chodit
![]()
@evickajurcikova myslím že podruhé bych to asi už ani nedala.. byla to opravdu hrůza.. strašně jsem se bála když dokrotka najednou vyjekne odvěďte manžela ven musíme to malé rychle vytáhnout a najednou kolem tebe milion lidí a děsnej frmol.
@lucyfree Taky to moc nechápu.. přej když jsem to porodila jednou tak už ví že tam to dítě projde takže to odrodím i podruhé ![]()
@Iškaa Presně tak.. ono pak v té ordinaci.. jako říkáš si je to dokrot a měl by vědět nejlépe co je a není lepší. V tomhle případě si ale nejsem jistá. Jen budu potřebovat poradit s těma variantama umrtvení(uspání).
mám na to ještě 2 dny… připadám si jako bych se chystala na popravu ![]()
@Michaela99 no to zalezi na tobe jestli celkou anestezii nebo spinal, me se na spinalu libi, ze ti ukazou miminko hned
a muzes tam mit manzela, ale zase jsem citlivka co se tyce jen predstavy, ze do me nekdo reze
me stacilo k omdlivacim stavum vyrezavani znaminka
no hysterka co budu povidat. ale zase si rikam, ze tohle je neco za neco ![]()
Ahoj vsem uz z domova ![]()
@Lejla91 … holcicko zlata
Celou dobu jsem na vas myslela, ale nevedela jsem, co rict… A stale mne zadna slova nenapadaji… Snad jen, ze verim a doufam, ze smirenim s tim prijde brzy… Zapomenout se, bohuzel, neda… Prebolet to asi take nepreboli… Strasne moc rada bych rekla neco, co by Te trochu potesilo, ale… Sama jsem mama, nedovedu si nic takoveho predstavit a vzit se do tehle situace… Moc me to mrzi. Posilam alespon virtualni davku energie ![]()
@lilli.c … my si napiseme
![]()
@Michaela99 doufam, ze tedy ten cisar prijde. Nevim teda, co je horsi/lepsi. Me ted porod vyvolavali a
- tohle je sitace, kdy si rikam, ze jsem rada, ze uz dve deti mam, protoze mit takovy prvni porod - do druhyho uz snad nejdu
Drzim palce, aby Ti vse dobre dopadlo a cvalicek byl na svete stastny a zdravy! ![]()
@stephora stehuje, @Maja se odzatkovava
Zbytek se aktivne pripravuje, jak jsem tak cetla.
Drzim vam vsem palce a preju pohodovy a hlavne co nejmin bolestivejsi a co nejkratsi porody ![]()
Foto poslu do SZ… nemam odvahu, kvuli hokam, nic takoveho ukazovat verejne… ty, co SZ nedostanou at se nezlobi - musela bych projizdet X stranek ![]()
Ahoj všem ![]()
tak jsou tu superrychlí, v neděli večer jsme se nastěhovali, a před chvíli tu byli technici od internetu a už jsem zase on-line ![]()
stěhování bylo úmorný ( a to jsem nic nedělala, ale už mám vybalenou koupelnu a velkou část kuchyně…Chlap chodí do práce, takže mi vždy jen sundá část krabic, které přes den vybalím
O víkendu nás čeká IKEA - je nutní tu pořídit pár věcí nutně a pár věcí méně nutně…snad stihneme udělat aspoň nahrubo dětskej pokojíček, než bude malá na světě.
bříško mě tahá, v noci už špatně spím - mám velké křeče v kyčlích - už jsem těžká - mám navrch 14kg, což není moc, ale moje 158cm tělo tech 90 kilo nedává dobře a už se těším, až aspoň část bude dole…V Pátek další poradna, měla bych dostat už termín na císaře, tak uvidíme.
mejte se tu pěkně a já se zas ozvu ![]()
@stephora no ja te vitam
a jak se spi a bydli v novem bytecku??
urcite lepsi, kdyz jste ve vetsim vid? a je to nove a tak nejak vonave
co ta firma? vse ok? tak se hezky zabydlujte ![]()
jinak se mi taky spi spatne a radsi jsem se nevazila
to az zitra na kontrole.
@Schara firma OK, jen si řekli o něco víc peněz, protože museli jet 2× - technik jim špatně odhadl byt… jenže když jsme viděli, jak se s tím nosí a montují celý den od 9:30 do 20:00, nehádali jsme se. Původně jsme jim chtěli dát něco navíc, tak jsme jim to vlastně dali a ještě jsme 500 museli přihodit, ale zase si opravdu mákli, byli slušní a přesní, nic nerozbili a nás to zas o tolik víc nestálo ![]()
nový byt je plný krabic, nic moc to tu není, já s tím pupkem zvládnu tak 5 krabic denně, víc moc ne takže mám do konce týdne co dělat - hlavně nezačít rodit! První noc jsme byli tak unavení, že jsme ani nemohli usnout! druhá už byla lepší, ale líp se bude spát v zabydleném…
o víkendu bude ikea, volby, úklid ve starém bytě a jeho předání, ještě, že je proloužený ![]()
@stephora no koukám, že máš pořádně na pilno
Tak hlavně ať se vám v bytečku dobře bydlí.