Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak jsem si dala vanu a přestala nám téct v baráku voda! asi jsem vypotřebovala poslední vodu ve středočeském kraji a zuby si dneska budem čistit v kokakole
nemáme doma lahev s obyčejnou vodou ![]()
@stephora no to je pech, to doma taky nevedeme kdyz mame sodastream. bysme umreli asi zizni, protoze ty lahvicky taky nejsou porad naplnene
ale jestli ses stihla vykoupat tak dobre to ![]()
@Schara já vím, ale mám 2kamarádky, co si daly 2hrnky a jely ![]()
cítím se dobře, dneska jsem běhala za malou, pořád lítá na motorce, bolelo to i, ale nic ![]()
@Schara piju malinik, delam si do litrovy konvicky, dve lzicky maliniku a dve lzicky jahodniku, louhuji cca 10-15 min. A pak prubezne piju cely den. A k tomu jeste rano a vecer po lzici piju lneny olej
a neni to k vyvolani porodu, ale k uvolneny porodnich cest. Teoreticky by mel malinik urychlit otvirani a lneny olej zas vytlaceni miminka. Bylinkam verim, maji svuj podil na to ze jsem tehotna
jo a dneska bych si mela jeste vyzvednout jakysi specialni olejicek k porodu, kterym bude muz masirovat pri hekani - ma taky urychlit otvirani.
Dobre rano vsem maminkam,
vim, ze to tady uz mate pekne rozjete a taky vas uz chvili sleduju
a chtela bych se zeptat, jestli se muzu pridat? ![]()
mam termin uz za par, 4.11., nedavno jsme se stehovala skoro pres celou republiku a jeste tu nemam zadnou kamaradku, se kterou bych popovidala.
Ahoj holky, nemám moc čím bych vám se přispívala, ale určitě pořád myslím na ty už narozené drobečky a jsem ráda za každou dobrou zprávu tady!
Dnes 38+0 a jedu na monitor, stále nevím co je tvrdnutí bříška ani poslíci, tak to nejspíš dřív než toho 7.11 nebude
Holčička je zlatíčko, nijak moc mě netrápí - kope sice pěkně, ale nikam bolestivě ![]()
Jinak 100% držíme všechny pěstičky, co máme, aby vše dopadlo se všemi dobře!
![]()
@samurajka ahoj, vítej
to se přidáváš brzy
za chvíli bude miminko doma a na PC ani nebude čas ![]()
co čekáš? zde převaha holčiček, chtělo by to nějaké ženichy pro ně ![]()
Ahojda holky
tak ja jsem si posnidala, jsem si udelala mnamku
bily jogurtik s medem a namletyma orechama, fakt dobre a k obedu dam file a brambory. tady v noci lilo jako z konve, ale ted uz zacina vykukovat modra obloha
dneska dopo chci uklidit a pak po obidku poficim vyzvednout fotky s pupikem, ke kamosce na kaficko a pak mozna jeste s dalsima holkama na odpoledni kaficko, to ale uvidim. no a bude vecer
![]()
@Deeh tak jsem dala prvni hrnek maliniku a vylozene mi chutna, mam rada tyhle chute
ja zas nerikam, ze tomu uplne rozumim (tem bylinkam), ale vetsinou pri nejakem problemu je to prvni po cem saham. kdyz jsem mela nepravidelny cykly bez ovulaci, tak jsem sahala prvne kontryhelu a pak gynexu. nerikam, ze me to zpravidelnelo cyklus ci pomohlo k otehotneni, ale zrovna v te dobe to vyslo
je pravda, ze jsem i v te dobe nechodila sem a soustredila se na neco jineho
to same s rymou, snazim se vse resit bylinkama, ci bolavy zaludek a tak, ale to se ted v tehotenstvi moc nedoporucuje co jsem cetla…
@samurajka ahojda
se klidne pridej
je jedno kdy
jste se stehovali za praci? nza rodinou ci jen tak?
@Klairs prispivat muzes a nemusis
a kdyz to tu ctes, tak vidis, probirame vse, jak jsme se vyspaly, co jsme snedly, jak nam skocila vaha, co na kontrolach a tak
proste muzes cimkoliv ![]()
holky preju hezky den ![]()
@Schara já nerada moc bublinky, takže sodastream by u nás byl k ničemu, ale zrovna včera večer mi ještě chlap zajel do Lidla a přivezl dvě ochucené jemně perlivé Dobré vody, takže tu dneska nepojdu žízní…Ale jinak co myslíš - ráno pěkně s pupkem přes koleje do potravin, koupila jsem tři lahve neperlivé bonaquy (víc jsem neunesla), abych si aspoň mohla umýt hubu a uvařit si něco k obědu ![]()
v celý vsi neteče voda, prasklo potrubí a cisterna v nedohlednu…no, stejně bych k ní nešla nosit vodu pár dní před porodem, že
Snad to brzo opraví…nevím, jak dlouho takové věci mohou trvat.
máme veselo
![]()
@stephora no mate pekny zacatek
libi se mi jak to pekne nazyvas, v Praze na vsi
asi je to skok oproti tomu kde jste bydleli co? neboj brzo to opravi
no ja bubliny taky moc nepiju, ale jednou mi to Barčí doporučila kdyz me bylo soufl a ono to pomohlo
a nastesti si to muzes nabublat podle sebe
a muz to pije porad a je spokojeny, a to to prvne nechtel kupovat
jako vse ostatni ![]()
@samurajka
vitej
@Klairs ja mam termin o den pozdeji:-) poslicci slabsi uz mi probehli, tedy jestli to byli poslicci
dneska si tedy pripadam, jak kdyz mam kazdou chvili dostat ms, podle bolesti briska, tak jsem vcera konecne zacala balit tasku… holky co mate sbaleno, taky mate tak velkou tasku?
@Schara mne malinik taky moc chutna, uz jsem ho pila vzdycky pred ms, hodne mi pomahal na bolesti, mnohem vic nez ibuprofen a pak pri ms mi zas pekne zmirnil krvaceni.
@stephora pekne vam to zacina, ale to urcite opravi brzy ![]()
@Iškaa není zač. len pre upresnenie. Naše sestričky počítajú na 1kg váhy 100ml mlieka. Ale to je strikačkou. Ak budeš kojiť…ono sa to mlieko neobjaví hneď a zo začiatku je žlté (má hodne tuku) takže miminko čo váži 3,5kg by malo za deň vypiť 350ml mieka (zozačiatku budeš dávať asi častejšie než 8×denne takže tých 30-35ml na jeden šup bude akurát)
@stephora
tak my jsme si pohlavi nenechali rict, ale vetsina tipuje prave kluka a porad diskutujeme o jmene
no taky uz se nemuzu dockat az se mimco narodi a dovim se, jestli prcek nebo prcka ![]()
@Schara
no stehovala jsem se za manzelem za jeho praci a z moravacky se stala cechanda
![]()
jsem rada, ze tu je takova skupinka, ktera resi stejny radosti a starosti