Poradna duly
Jana Čurdová
@samurajka mě zas váhu neodhadli minulej týden, prý ty konce pánevní se blbě měří, protože je mimi špatně vidět…takže vim taky prd, ale mám pocit, že má asi 100 kg, jak mě tahá břicho dolu ![]()
snad mi dají zítra na kontrole v porodce termín císaře (měli by) a nedozvím se, že se malá otočila, to by mě vážně trefil šlak ![]()
Ahoj holky
tak jsme od pondělí doma to moc mzrí se Sárinkou
lejlo drž se
@stephora
to teda, ale to bys asi citila podle pohybu, ze by se otocila a kope jinam. Mne totiz rikali, ze je hlavickou dolu taky naposled v tom srpnu a podle pohybu odhaduju, ze se nic nezmenilo.
@samurajka no, trochu polohu změnila, ale rozhodně do žeber mě kopat nezačala, ani do boků…čutá jen občas, ale pořád do podbřišku…jenže mě tak poslední dva dny bolí pupík a celý mi popraskal, že se bojím, aby se otočit nesnažila…uvidíme, zítra budu chytřejší, KO mám naštěstí hned ráno…
Ahoj, shanite nejake chlapecky, tak ja se hlasim
TP 3.11.-apolinar, ale jdu na cisare pristi ctvrtek (uzka panev). Jinak taška do porodky sbalena neni, jsem clovek co nechava věci zasadne na poslední chvili
..samosrejme vim, ze i když mam cisare naplanovaneho, muze maly vylezt klidne driv.. ale ja zatim ani nvm do jake tasky si sbalit, nejak nemam zadnou vhodnou. Jedinou výhodou je, ze na JIP skoro nic nepotrebuju, tak kdyz by to zaclo, tak vemu 5veci a jedu. No a taky bych se chtěla podelit- byla jsem vcera poprve na monitoru (38+3) a byl to pro me hezky zazitek, jak jsme tam s ostatníma maminkama lezely, srdicka tloukly, takova prijemna atmosfera, byla tam moc mila starsi sestricka a jeste jak se tam snazila mimca budit, byla tam sranda atd. Proste hezky zazitek. Mrzi me, ze uz me tam neposlali driv, abych si to uzila vickrat.
Holky, ja jsem nacancana a pomalu nachystana vyrazit do viru zivota
uz se strasne tesim na ty fotky, sice jsem uz videla nahledy, ale i tak
a pak kaficko a zakusek, dneska jsem si povolila sladkost, ale zitra zase bude ovoce
tak jako vcera. musim rict, ze to nebylo spatne, hrusticka, bananek, pomeranc
dobry to bylo a pocit taky dobry
jsem zvedava jak dlouho to vydrzim.
@stephora pokud mas pohyby porad stejne, tak by mela byt porad hlavickou nahore. Kdyby se ale pretocila, stejne s tim nic neudelas. zitra nam dej hned vedet jak si dopadla, at vime
kdy te to ceka ![]()
@Niikolllkaa píše:
Ahoj, shanite nejake chlapecky, tak ja se hlasimTP 3.11.-apolinar, ale jdu na cisare pristi ctvrtek (uzka panev). Jinak taška do porodky sbalena neni, jsem clovek co nechava věci zasadne na poslední chvili
..samosrejme vim, ze i když mam cisare naplanovaneho, muze maly vylezt klidne driv.. ale ja zatim ani nvm do jake tasky si sbalit, nejak nemam zadnou vhodnou. Jedinou výhodou je, ze na JIP skoro nic nepotrebuju, tak kdyz by to zaclo, tak vemu 5veci a jedu. No a taky bych se chtěla podelit- byla jsem vcera poprve na monitoru (38+3) a byl to pro me hezky zazitek, jak jsme tam s ostatníma maminkama lezely, srdicka tloukly, takova prijemna atmosfera, byla tam moc mila starsi sestricka a jeste jak se tam snazila mimca budit, byla tam sranda atd. Proste hezky zazitek. Mrzi me, ze uz me tam neposlali driv, abych si to uzila vickrat.
tak koukám, že taky ti to nedali nějak o moc dřív před termínem - já koumám, na kdy objednají mě, mám tp 6.11.(edit) a objednávat mě budou zítra (doufám) na KO, rodím v Krči.
mě dělali monitor jednou minulý týden (37+2) a byly jsme tam tři a mě se to moc nelíbilo - tvrdá lehátka a sestra, když jsem jí řekla, že jsem na tom poprvý, tak mi to sice vysvětlila, ale pořád říkala „Váš plod“ a mě to strašně vadilo, říkala jsem si, že to je přece miminko a ne plod ![]()
ale jinak hezké, malé se to nelíbilo, strašně se vlnila. ke konci usnula a to mi sestra vlnila s břichem tak, že mě pak malá kopala ještě dva dny ![]()
jinak na JIP sice nic nepotřebuješ, ale na šestinedělku už vlastně vše, takže doporučuju zabalit - když nebudeš mít po CS komplikace, na šestinedělí tě převezou druhý den ![]()
já mám pěkněj loďák, jak vezu ty pleny a věci, co si na malou musím přinést vlastní ![]()
@Schara vše ohlásím
užij sio kamarádky a kafíčka a vůbec všechno
za 2-3 týdny budeš ráda, že sedíš doma na zadečku
aspoň já to tak mám ![]()
Ahojky holky tak koukám, že Vás tu většina už jen čeká na termín na CS
Já mám termín až 23.11., ale tak nějak doufám, že se malá rozhodne o trošku dříve. Dneska jsem jela neplánovaně k Dr., protože mě včera celý den bolela noha asi od skříplého nervu a v noci se mi stlačil žaludek a ustoupilo to až teď odpoledne, prý má mimi málo vody a vše je tak mnohem víc cítit, no radosti konce těhotenství
![]()
@stephora teda ty si ty poslední dny užíváš, nejdřív stěhování a teď voda. Snad ti to vynahradí alespoň zítra na KO a už tě nebudou napínat s tím císařem
@samurajka Tak to já mám u Dr. obráceně, utz mi dělá skoro při každé kontrole takže vím, že malá je stále hlavičkou dolů, ale čípek mi kontroloval jen jednou asi před měsícem ![]()
Ahoj do odpoledne
Já měla jít do nemocnice kvůli kultivacím až příští týden, ale sestřička tam byla aktivní a když jsem se objednávala, nahnala mě tam už dneska. Myslela jsem, že to bude formalita, ale poslala mě i na monitor. Všechny sestřičky i mladá doktorka byly moc příjemný, překvapilo mě, jaký byl na porodnickém oddělení klid (porodní sál je v jiném patře), akorát sestřička na monitoru mě trochu vyděsila - prý že když vidí v mém týdny ty kopce u dělohy, tak by se nedivila, kdyby si mě tam doktorka nechala a domu mě nepustili
Doktorka pak říkala, že to je v pohodě, že žádný problém není, tak jsem zase v klidu. Kopce mi teda vznikly vždycky ve chvíli, kdy se mrňous vyšpulil - vždycky mi to místo ztuhne.
@Schara @stephora Když já jsem zas někde četla, že sycený nápoje nejsou teď dobrý, protože to CO2 zas zhoršuje vstřebávání železa, tak se jim snažím vyhýbat. Možná by někdy bylo lepší nic nezkoumat, nestudovat a neposlouchat ![]()
@samurajka My si taky nenechali říct pohlaví a nikomu jsme teda neřekli ani jména, což hlavně moje mamka těžce nese. Těšila jsem se na překvapení s pohlavím (a aspoň máme většinu oblečků neutrálních, kdyby druhý mrňousek, kterého si do budoucna přejeme, byl opačného pohlaví), akorát mám poslední dobou pocit, že při ultrazvucích mají doktorky tendenci naznačovat - nevím, jestli si to jen nedomýšlím - a to mě trošku zlobí.
@stephora Juj, celý den netekoucí voda
Aspoň, že jsi neměla třeba naplánované uklízení před předáním bytu, kdyby to bylo v tom starém, ale otravný to musí být i tak.
Já jsem se taky přesouvala za mužem, akorát opačným směrem než vy - z Čech na Moravu ![]()
@Mája B Když máš čípek 4 cm, tak máš CS 0?
Holky, bolí vás někdy vyšetření? Mně u mojí doktorky nikdy nebolelo, i když čípek a podobně kontrolovala rukou, ale dneska jo. A taky mi řekla, že bych teď mohla po tom vyšetření i dva dny špinit, tak by mě zajímalo, jestli nedělala třeba něco, co bych nechtěla - konkrétně třeba Hamiltona - ale s tím je u mě pořád brzy? ![]()
@stephora
tak ať to zítra dopadne na kontrole ![]()
@lucyfree
mně právě vždycky dělá kontrolu čípku a na monitoru už jsem byla snad pokaždé od 35. tt, ale ten ultrazvuk nic, tak snad to nebude 5kilový obřík ![]()
@Iškaa
jj máme to stejně, většina pidihaříků je neutrální barvy. To by mě trefilo, kdybych šla teď na poslední utz a mudr naznačila, co to bude, po celých měsících nedočkavého čekání ![]()
@Iškaa naposledy, tedy před týdnem, mě to bolelo
poprvé. byla jsem pak z toho celý den špatná, bále jsem se, že rodím…ale pak se to zklidnilo… a zítra to absolvuji znova - v porodnici už si vždycky šáhnou ![]()
@samurajka Vítej. Z Moravy? A odkud? ![]()
Holky, mám v tom posledním trimestru nějak moc energie…nechápu to. Pořád někde lítám, ani moc nespím…nevím, čím to je.
Určitě mně to chytne někde ve městě. ![]()
Do porodnice si sbalím takový menší kufr, žádnou tašku ani nemám…jen samé kufry. Na kontrolu jdu příští týden k mému mudrovi. Nechá si mě u sebe až do 38.tt. Na monitoru jsem ještě nebyla.
Od příštího týdne začnu pít maliník. Co si myslíte o tom lněném semínku? Lékárnice mi maliník doporučila, ale o to msemínku mi řekla, že to nemá vliv, že je to spíše dobré proti zácpě, tak nevím, jestli ho mám začít užívat. ![]()
Mně teda opravdu skoro nic nebolí, jen občas pod žebry. Malá kope, ale asi na správných místech, protože to není bolestivé.
Opravdu tím těhotenstvím, až na nějaké menší potíže, proplouvám úplně bezproblémově…