Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda
tak jakpak je pri patecnim ranu? ja mam v planu dneska udelat jen obed a po nakupu, ktery teda dneska udela odpo s muzem asi udelam hrabencin kolac, mam na nej deeeesnou chut.
holky mam dotaz, muz mi donesl monitor dechu co jsme si pujcovali, svagrova ho mela na matraci a ja mela za to, ze ma byt pod matraci na rostu, tak jak to je?? manual k tomu nemam, tak nevim, ale je to proste tvrda deska zn. nanny. me prijde divne aby mimino lezelo na tak tvrde desce. Jo a matraci mam celkem vysokou… asi 8-10cm s kokosem a pohankou
PORADTE PROSIM ![]()
@Klairs ja mam taky pocit, ze se zacinam citit lepe, teda kdyz pominu vstavani z gauce nebo obouvani bot
jo a taky nesmim prehnat uklid a podobne aktivity, to me pak boli v krizi desne, ale jinak je mi fajn, malej stoucha… zadne extra tvrdnuti po vysazeni Mg se nekona, proste normalka… takze to vidim na prenaseni jeste ![]()
@Schara píše:
Ahojdatak jakpak je pri patecnim ranu? ja mam v planu dneska udelat jen obed a po nakupu, ktery teda dneska udela odpo s muzem asi udelam hrabencin kolac, mam na nej deeeesnou chut.
holky mam dotaz, muz mi donesl monitor dechu co jsme si pujcovali, svagrova ho mela na matraci a ja mela za to, ze ma byt pod matraci na rostu, tak jak to je?? manual k tomu nemam, tak nevim, ale je to proste tvrda deska zn. nanny. me prijde divne aby mimino lezelo na tak tvrde desce. Jo a matraci mam celkem vysokou… asi 8-10cm s kokosem a pohankou
@Klairs ja mam taky pocit, ze se zacinam citit lepe, teda kdyz pominu vstavani z gauce nebo obouvani botPORADTE PROSIM
jo a taky nesmim prehnat uklid a podobne aktivity, to me pak boli v krizi desne, ale jinak je mi fajn, malej stoucha… zadne extra tvrdnuti po vysazeni Mg se nekona, proste normalka… takze to vidim na prenaseni jeste
monitor má být stopro! pod matrací!, taky máme asi 10cm vysokou + máme monitor babysense (nanny bude totéž..).
teď jen jestli je to klid před bouří, nebo se prostě nic neděje a budu v kuse ještě za 14 dní…???
![]()
@Schara Monitor máme pod matrací i by tam měl být. A matrace by měla být kolem těch 8-9cm
na matraci to musí být mimču hrozně nepříjemné, navíc jsem někde četla, že nějaké vlny můžou porušovat dítěti spánek, tak také proto se dává pod matraci
@Klairs dekuju
no to se uvidi jak se tem nasim mrnousum bude chtit ven
kazdopadne uz se na nej tesim
ale to asi my vsechny tady
ja jsem si i rikala, ze si klidne v tom 40.tt reknu o hamiltona… muj dr. ho udela bez kecu
prenaset taky nechci…
holky ted jsem cetla denicek dnesni, myslim, ze se jmenuje Co říkáš té díře? a je fakt dobry
jsem se pobavila ![]()
@anlendy. super, diky
ja to vcera rikala manzelovi a on na me koukal, jak kdybych byla uplne hloupa kdyz ho chci dat pod matraci… ze se opta majitelu (sestrenice) kde ho meli, at se pta jak chce, ja ho dam pod matraci ![]()
@Schara přesně tak! ať se klidně podívá na internet, tam by to mělo být všechno popsané
já jsem si ho původně kupovat nechtěla, na Charlottu jsme ho neměli, ale to nespal můj manžel se špuntama do uší
on totiž v noci slyší trávu růst, tak jsme to nekupovali, ale teď si je začal dávat, tak jsme ho museli pořídit
a jsem za něj ráda, Lenuše si v noci občas zachrochtá, tak mi to vždycky pípne
sice to vždycky vzbudí Dena, protože já usnu kdykoli, kdekoli a spim tak tvrdě, že mě nevzbudí vůbec nic ![]()
Ahojky,
tak zrovna vstávám, ještě si užívám povalování ![]()
@Schara
ta deska se dává určitě pod matraci, tady jsem něco našla http://www.nanny-monitor.cz/…-manual.html
@Michaela99
tak to je super, že už máš termín a doufám, že @stephora už se taky brzy ozve, kdy má termín. Vy toho prcka budete mít ještě dřív než já, se nedočkám
![]()
@samurajka je dokonce manual dekuji
neboj dockame se
vsechny ![]()
@anlendy. no ja ho chtela pro klid sve duse a at muzu klidne spat
pokud mi to pak to ditko samozrejme dovoli ![]()
Ahoj dámy,
jsem doma z porodky a mám termín na císaře
sranda je, že mi ho opravdu dali až 6.11., tedy přesně na TP, ani o píď dřív
ale neva, to už je jen sobota, neděle, pondělí a úterý a jde se na to a malá bude na světě
vzhledem k tomu, že z pokojíčku není zařízeno nic, bude čas na tohle - smontovat postýlku, koupit komodu, vyskládat oblečky, připravit plenky, kosmetiku, vaničku a podobné blbinky - tech pár krabic, co zbylo, dáme někam do rohu, to malé určitě překážet nebude a do týdne to vyklidím…
no, jinak mám taky nástup až ráno, pěkně 6.11. v 7:00 klasicky jako na poradnu, řezat mě budou někdy po obědě, takže budu 12hod bez napití a to mě děsí nejvíc, to mi bude
hlad se dá zvládnout, ale žízeň moc ne…Ale zas se v klidu vyspím ve vlastní posteli a i když budu nervozní, budu klidnější než kdybych strávila noc ve špitále…
tak uvidíme, zda tenhle plán vyjde a malá si nevybere, že přijde na svět jindy a jinak
držte mi palce ![]()
jo a jak tu píšete, že si některé ani těhu nepřipadáte - já to mám taky, už 3 dny - obout se, dostat do ponožek nebo dlouho někde chodit je sice hnus, ale když jsem v klidu a nikde se „nedřu“, tak se cítím skvěle. Spím dobře, jen vstávám 2× za noc čurat…tak buď je dobrej tlak, nebo máme všechny ticho před bouří… ![]()
@stephora ahoj
hned je lepe na svete, kdyz vis na cem jsi co? a nerikali na kontrole, ze bys mohla zacit sama rodit, jakoze cesty pripravene jsou nebo tak? tak mas ted aspon par dni na dochystani
no takovou dobu bez piti, to bude mazec… tomu verim ![]()
no ticho pred bouri? snad az tak ne, ja bych jeste rada v utery stihla kadernici, pak se tam dostanu pocitam az v lednu
takze, takova posledni uprava
nabarvit, upravit sestrih a pak at si to roste jak chce
kdyz bude nejhur, obarvim to doma nejakym prelivem ci samponem ![]()
@Schara no je mi hned líp! prý se neotvírám, víc jsem z tý blbý doktorky nedostala… taky mi tvrdila, že je nejlepší celková anestezie, ale já chci epidurál a sestra říkala, že to není problém, že je třeba se dohodnout s anesteziologem, tak se ještě budu ve středu dohadovat o tomhle… ![]()
neboj, kadeřnici stihneš
my, co se nebarvíme, to máme jednodušší
umyju a jdu - v tom je to super, že si v klídku umyju vlasy, oholim ještě nohy a podpaží, dám si vanu - jen tu pipinu nechám na nich, oni mi stejně budou holit celé břicho
ajá si tam nedosáhnu ![]()
@stephora je to vyhoda to nebarveni, ale priroda si zada pomoc, vzhledem k sedivym vlasum, tak holt musim, pokud nechcu vypadat jak starena
ja si taky myslim, ze ji v klidku stihnu ![]()
ja si dolu nastesti dosahnu, sice se holim po slepu a po pameti
, ale vysledek je vzdy ok ![]()
koukam, ze komunikace s nekterymi lekari je taky na tecku. ja nerikam, ze se musi s kazdym vybavovat, ale tahat z nich info ![]()
jsem se rozhodla, ze si po obede udelam prochajdu malou do bankomatu
moje penezenka zeje prazdnotou, sice jsem zvykla platit kartou, ale nekde to nejde a aspon se pohnu zase ![]()
@Michaela99 @stephora Mám radost, že už obě víte, na čem jste a je zatím všechno v pořádku. Místo montování pokojíčků a podobně si radši užijte poslední relativně klidný víkend
Příští týden budu držet pěsti a těšit se na novinky ![]()
@anlendy. Jak se s malou sestřičkou srovnala Charlo? Nežárlí na ni? Přece jen je asi ještě dost malá na to, aby se jí to dalo nějak vysvětlit?
@Schara Já jsem taky uvažovala ještě před porodem o barvení vlasů, protože vpředu v pěšince mám šedin i celkem dost. Nebarvila jsem se už dlooouho a předtím dlouho jen přelivy, protože po barvách mi vlasy víc padaly, byly víc vysušený a třepily se, i když jsem barvy používala kvalitní. Pořád ale váhám, protože mám ráda svojí barvu vlasů (i přes ty šediny) a bojím se, že i když se při barvení relativně trefí, že se v tom nebudu cítit dobře ![]()
Holky, no císaře moc nezávidím, ale závidím, že víte, kdy ten prďous vyleze mezi nás…
mě se každej ptá furt dokola, chlap nervozní, vlastně celá rodina nervozní, ale já nejsem, až vyleze, tak vyleze ![]()
@Mája B píše:
Holky, no císaře moc nezávidím, ale závidím, že víte, kdy ten prďous vyleze mezi nás…mě se každej ptá furt dokola, chlap nervozní, vlastně celá rodina nervozní, ale já nejsem, až vyleze, tak vyleze
manžel kolem mě taky chodí jak hladová šelma v kleci, vždy mě šťouchne do břicha a stěžuje si, že nerodíme…
![]()