Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee jako urcite to ma pozitiva nakupovat sama, ja mela ex co chtel vsude chodit se mnou a akorat mi prekazel.
spis jde o to jak zminovala @kajka kajka proste nejak prirozene projevit zajem a napomoc, ale to ti chlapi proste nedomysli ze sve podstate
akorat teda tchan ten vsude kde vidi „praci“ automaticky pomuze, pochvali, spekuluje, domysli, tam ten duvtip proste je, ale proc asi - tchyne si ho proste tak vychovala, ten kdyby se tak nechoval sam od sebe mel by cerne svedomi - trosku podpantoflacek ale milionovy dedecek ![]()
Jo co jste si tu stezovali na padani vlasu z kojeni. Mne je mala vic vytrha nez by padaly. Kor ted pri tom spolecnem spani a jakmile se prilozi na hrud - hned to ma v ruce a v puse a nepusti. Masakr. ![]()
@TerezkaSt tak tchán je dobře vychovány
oni si to nedomysli no..takže když něco chci, tak to řeknu
můj táta taky automaticky pomáhá..ale taky bych řekla, ze je vycepovany od mámy
ale děda je taky skvělý
a vlasy mi padají už 3m porad ![]()
Ahoj holky, myslíte že bych se k vám mohla prosím přidat? Mám holčičku jmenuje se Ema narodila se 12. ledna plánovaným císařským řezem v Jablonci nad Nisou - císařský řez byl s ohledem na to že mám již předešlou dceru te je teda 14 a porod byl klešťový takže proto jsem tentokrát zvolila císařský řez vše naštěstí proběhlo v pohodě tak jsem byla ráda že aspoň 2. Porod byl trošku podle mých představ
. Jinak je mi 39. Takže už se řadím mezi ty staré maminky a Emča je miminko na stará kolena - partnerovi je o 12 let víc takže jsme takový ti starší rodiče
. Dříve jsem chodila tady na emimino do skupiny leden 2022 ale tam to celé usnulo, máme sice nějakou malou skupinku na Facebooku, ale já mám prostě ráda to prostředí tady, kde se dá fakt pokecat
. Jinak Bydlíme v Libereckém kraji s tím že od září příštího roku budeme zpět v Praze odkud pocházíme. Pracuji jako farmaauditorka a vrátila jsem se do práce na plný úvazek od června, kdy malé bylo pět měsíců. Mám výhodu, že jsem tedy plně na home ofisu takže se to dá relativně zvládat i někdy je to horor to zase jako ne že ne. Jinak jak píšete o partnerech a manželích tak u nás je to dost podobné
Vidím že je to všude jako přes kopírák.
Jinak malá je na umělém mličku od narození teď už baští téměř všechno
zatím nemá žádný zub a začíná se plazit - je to takový trošku uječený rošťáček. Tak snad na úvod takhle stačí posílám rovnou i fotky ať máte představu, kdo chce respektive bych chtěl, k vám do skupinky ![]()
@sofie_13579 Vitej.
To urcite potesi, ze se ti tu libi. Jste velke sympatandy. Prvni fotka mi temer dala zabrat jestli si to ty nebo 14leta dcera. A smekam pri tom vekovem rozdilu. To musi byt neco kdyz vam so zabehleho zivota vkroci miminko a ty se tak brzy vracis do prace. Zaroven mas doma tipuji tu velkou pomocnici. ![]()
@Bjetuš @Ráďa 25 @MILINKA35 @Petrussee Moc děkuju za tipy na prořezávání zoubků, nakonec jsem musela objednat BEDEGEL z lékárny, nemají ho u nás na pobočce. Máme šílené noci, malé ty zoubky nedají spát, cca od 11 do 3 hodin ráno byla s malými pauzami na prsu, což jí jako jediné na chvíli uklidní (s kojením obvykle nemám problém, ale po těch X hodinách už jsem byla jako na trní
), strkala mi prsty do pusinky, takže jsem jí v polospánku masírovala dásničky, kolem 2. hodiny ráno jsem jí šoupla do nosítka, chodila po bytě a zpívala.. jsme s manželem jako zombíci, totálně nevyspalí.. usnula nad ránem a teď si spokojene chrupká v kočárku. Tyjo, kousátka jí začaly naopak iritovat, asi jak jí bolí ty dásně, tak ty kousátka jí na skus bolí.. Uf, nedokážu si představit, jak bych jí uklidňovala bez toho prsu… takže jako v šestinedělí jedu tři kojící čaje přes den, i když někdy nevím, jestli vůbec pije, spíš asi jenom dudlá
.
@sofie_13579 Ahoj, moc Vám to sluší, děvčata. Jsem ráda, že posilujeme dívčí gang
.
No a aktuálně řěším pořízení nějaké rostoucí jídelní židličky - zase jsem si vymyslela produkt, který neexistuje
(dřevěná rostoucí židlička, která je i pro zatím nesedící dítě, ze které lze později složit stolek
). Doteď krmím v houpátku z Lutzu, ale nosnost je prý do 9 kg, čehož dosáhneme již brzy..
@Sissela já ten gel dostala v balíčku od našeho doktora
@sofie_13579 ahojky,já mám 36 a manžel teď oslaví 50.Takže už mám doma i puberťáky,13 a 10.Dcerka teda hodně hlídá, tak to mám super.Jen je to už trošku náročnější než ve 20 ![]()
Holky moc dekuju za takove milé uvítání 🤗 🤗 🤗 🤗
Jj u nas noci ted taky vesele, Emmca na dnesek usnula sice krasne v 19h ale ve 22;30 se vzbudila a do pul jedne jdme nespali, partner byl chudak rano uplne mrtvy, ja jsem celkem nespavec takze jsem prezila, ale on tim jak je s nami obvykle jen o víkendu tak nechtel vubec věřit tomu ze mala v noci takhle spatne sem tam spi. Dnes se presouvame k partnerovi na mesic domu tak chudak nevi co ho ceka🤗 🤗 🤗
Židličku Máme nějakou od chicca a druhou tuším od podobné značky ale spanelske. Emče se v ní celkem líbí jen u těch rostoucích zidli, jsme byli v restauraci kde ji meli a chudák Emča propadla skrz tu židli dolů
tam je zapotřebí asi fakt dávat nějak dobře ty pasy, my na to nejsme zvyklí protože ta naše ma zafixovaný stůl takže se neda posouvat kdyžto takhle rostoucí měla ten stůl na volno tudíž Emmca ho v klidu posunula a chudinka sla k zemi
Raději píšu naší zkušenost
![]()
Jinak jj je to mazec 14let rozdíl starsi dcera nehlida a moc Emmu nebere tak je to nekdy tezke. Ona sourozence nikdy nechtěla tak to nenese moc dobre…meho partnera taky nemusi tak je to fakt někdy na hlavu
![]()
Zde odkaz na tu naši zidlicku: https://detskyhit.cz/…-Nature.html
@Sissela tyjo, tak snad to brzy přejde, neumím si to představit, Mareček se budí porad, někdy každou hodinu, maximálně dá 3h vkuse, takže kojim celou noc
no pak už asi nebude spat vůbec až mu pojedou zuby, nemá ještě ani jeden
tak se držte
..dnešní noc pro mě lepší, kojila jsem 3×..ale taky nevím, co bych bez toho kojeni dělala, on takhle usina, uklidňuje se
nevím jak ho to naučit jinak, dříve se dal do postýlky a usnul, teď usina, spi v posteli a ještě chce porad 🐐 🐐
@Sissela jo, tak my máme houpatko do 13kg, tak tam bude dokud nebude sedět, pak ještě nevím jakou poridim, asi nějakou obyc ![]()
@kajka kajka píše:
Ahoj holky,u nas posledni dva dny spanek celou noc s jednim kojenim. Neverim a radsi to prisuzuju jen uneve a tomu, ze nejsme doma.
V kocare je to u nas uz taky tezke, Bart tam radi. Zkousela jsem sportak do lehu ale vubec se mu tam nelibilo, tak sme se zas vratili ke korbe.
Konecne se trosku rozjedl, zbasti rano cca 100g ovoce nebo kase s ovocem, kolem 120g k obedu nejakyho zeleninovo, masovo prilohovyho jidla, odpoledne trosku ovoce a vecer kase na lzicku zase cca 120g. Tak sem rada, ze uz to nevisi jen na tom kojeni.
Vcera sme byli na svatbe a Bartas byl snovej tak sem byla stastna, ze sme to zvladli.
Ted se mi nejak osypal na nekterych castech tela. Mozna z nejalyho jidla nebo nevim. Pristi tejden jdem na kontrolu, tak se zeptam.
@kambalaka Jinak Bartas je podobne hubenej typ, ale u nej je to tim, ze moc neji. Zatim to neresim, spis sem rada, my jsme s manzelem oba pekni špekouni, tak kez by zdedil geny po jine sirsi casti rodiny…
Svatební foto moc Vám to všem sluší a malej je celej taťka. ☺️️
Prej špekouni, jste moc sympatický pár a každý jsme nějaký. Ne všichni můžeme být hubeňouři.
S jídlem Bart toho taky nesni tolik, to máme stejný. Viky u jídla musím nějak zabavit a mluvit na ni, aby snědla aspoň těch 130-170g obědu, dokonce jsme tedka najeli na jogurty a ty celkem ji chutnají.
Taky je vybírávý co se tyče když děláš nějaké jídlo? Malá v tom nesmí mít nějaké slupky jako je z čočky, hrádku, kukuřice a portu. 🙄
Ten spanek super, že se mu to zlepšilo asi už se zželel nad mamkou. 😀
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat