Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi na tu samotu si člověk trochu zvykne ja už jsem s malým sama od dubna, přítel jde po práci na byt, děláme tu rekonstrukci, takže domu chodí v 7 nebo chvíli po..někdy ho spolu alespoň vykoupeme a ulozime a když teda přijde, hned ho bere..ja dělám večeři, svačinu a rychle se jdu umyt..někdy to stíhám než přijde, někdy ne
ale Mareček chodí spat teď většinou až po 8 hodině, s tím, ze ho musíme uspat
..návraty od nekud jsou náročný, ja jsem rada, ze už nikam nejedeme
no Mareček jen děla otocky, takže oproti tomu je tohle ještě pohoda
měla jsem tu jeden den kamarádku s malým a ještě na tohle pripravena nejsem, všude si stoupal, leze, vše kousal
a ja mám všude věci, protože Mareček ještě tohle nedělá
tak jsem z návštěvy byla unavená ještě více než normálně..
ale teda Mareček miluje pozornost, jako každý..takže si ho musí člověk furt všímat nebo proste řve, tak někdy proste řve, jinak bych se nehla
jo, ja mám teď skleničku piva..moc si nedávám, kojim
jak je ten společný čas těžký a člověk si toho váží
i toho času pro sebe
jinak Marecka baví papírové kapesniky, ovladač
, ale nechci, aby to dával do pusy, tak má dudlik
a pet láhev ![]()
@Petrussee Já taky krmím lžičkou. Doma je to v pohodě, ale chtěla jsem si chystat do těch kapsiček sváču, když jdeme ven. Jsme teď pořád někde venku. No a taky na dovču mi to přišlo skladnější do kufru. Budeme zkoušet a třeba na to přijde ![]()
@wendelina30 jo, tak ja mu vždycky venku trochu zvednu kočárek, dam bryndak a krmim
a když jsme třeba na zahradě s rodiči, tak je na klíně u někoho a krmim tak
, ale třeba se to nauci
nebo když jsme byli na večeři, tak jsme mu dali kaši do lahvičky, zvedli ho a pil
a my se mohli v klidu najíst, jinak kojim, ale on takhle někde nechce, je zvyklý doma a vleze, potřebuje klid ![]()
@wendelina30 můj uměl z kapsicky ještě dřív než ze lžičky. Když mu nešla lžička, tak jsem mu dala kapsicku a měl to v sobě hnedka. Nicméně jsem si říkala, ze musí umět lzicku, tak jsme trénovali a kapsicku jsme nedávali a teď to dopadlo tak, ze ze lžičky umí a kapsicku zapomněl 😁
Dnes 7.m. prohlídka-67 cm a 7600g
Z kapsičky nám to taky dlouho nešlo, jednou pak prostě potáhla a už už
To je jako s plazením a lezením. Anička sama sedí, ale neleze, na kolínkách nepéruje, plazí se jen ke hračce a kam potřebujete se klidně dokutálí ![]()
První syn nelezl vůbec. V 8.m.se postavil a v 10.m-chodil. Dcerka se plazila, lezla, seděla a v roce chodila.
Vůbec se na to chození netěším, s Aničkou šijou všichni čerti. ![]()
Neleží už vůbec jo a od včerejška se šklebí, musím vám to pak vyfotit, jak se vzbudí.
@Bobulka28 No právě už něco co vypadá líp, ale taky kousky nemusí a moc hutné jídlo taky nemusí spíše řidší. Dneska jsem zkusila k dopolední svačině ji udělat banánové lívanečky ( dobrý nápad od Latty), tak jen trochu snědla a žmoulala to v puse. Nejsem zastánce prasení jídla, takže ta moda BLW na to bych neměla nervy, kdy to jídlo je všude a pro Viky to taky není
Stačí kukuřičné křupky ![]()
Spíše horší nějaké dobré nápady na jídla, aby to nebylo jen vše dohromady mixované.
@kambalaka my to budeme mít spojeny asi s tím, že jsem s malou kvůli nohám chodila na fyzio až do půl roka, jinak jak psala Petruse, tak plazení není vývojový stadium, takže to bych vůbec neresila ![]()
Ahoj holky Emča taky ještě neleze to ani omylem maximálně se trošku plazí ale třeba na 4 nejde vůbec ale přesně beru to tak že není zase moc kam spěchat
Navíc mě také malinko sobecky vyhovuje že mi hned tak odněkud neprchnr a zvlášť u mě v bytě jsou ty prostory takové velké tím jak je spojený obývák s kuchyní tak tam by toho prostoru pro zlobení a vytahování věcí měla a habaděj
Takže jen ať ještě neleze.
Kapsičku jíst neumí teda Zkoušeli jsme párkrát a měla to všude po sobě ale v sobě ani omylem. Jinak přesně jak píšete Řekla bych že to je hlavně generace našich rodičů kteří furt něco srovnávali někam ty děti hnali a tak je fajn ze ted už je to mnohem dál. Plánujete vlastně všechny třeba od září chodit s dětmi cvičit a podobně? Já teda úplně moc nevím zvažovala jsem plavání ale sama vodu dvakrát ráda nemám a ta logistika kolem je šílena, tak beru že tak maximálně zajdeme do nějaké herníčky máme jednu asi 25 metrů od nás ve vedlejším vchodě tak to bude tak asi maximální aktivita
![]()
Jo a jinak noc zase příšernost Emmca šla spát těsně před půlnocí a ráno v 6:00 vstávala. Už jsme se lehce pohádali s partnerem Já ho ještě nechám spát v klidu v ložnici aby se trochu vyspal A ráno mě řekne že jsem prý Já málo tolerantní Tak to už se mi teda zdvihl adrenalin.
Je fakt že jsme asi oba lehce přetažení unavení a tak ale už se to nedalo.tak jsme se lehce pohádali. Jsem zvědavá jak budeme spát dneska A navíc přesně Partner se mě pak ptá kolik nocí ještě bude Emča špatně spát No jako jak to mám vědět jestli to bude týden měsíc nebo třeba rok
chlapi no…
@Bobulka28 já jsem taky chodila do půl roku na rehabilitace
@sofie_13579 my už jsme chodili na cvičení, tak budeme od září pokračovat..plavání mi přijde moc náročný, ta příprava je mnohem delší než čas v bazénu
a ja na to potápění sebe a děti úplně nejsem
Mareček spi špatně od začátku, přítel se odstěhoval do obýváku, nemám prý byt sobecka a proč se nemáme vyspat oba, stačí, ze jsem unavená ja
chlapi..ale teď asi 3× viděl, ze už fakt nepomůžu a spal s malým v posteli a ja v obýváku
spi se mi lépe, když nemusím kontolovat malého a upadne mi taková “zodpovědnost” i tak tam chodím každé 2-3h kojit
Ale měli jsme noci, kdy se vzbudil i 11×, když má lepší noc tak vstává tak 2-3×..ale to je výjimečně
přítel se prý vrazi až bude spat celou noc, no tak to vidím tak za 2 roky
usina po 8 a vstává po 6, což by bylo super, kdybych se vyspala trochu vkuse..
@Terinamamina jo tak BLW jsem zkusila jednou a už nikdy víc, na to taky nemám nervy
no asi bych taky mohla zkusit ty lívance třeba
a to si ji nakrájela na kousíčky a dávala? ![]()
Ahoj holky. Tak jsem si sem zase zasla pocist, ze je to vsude podobny a hned je mi lip🙂 My jsme dnes meli dobrou noc (jen dve kojeni a vstavani v 6:30) po nekolika tydnech. Pochybuju, ze bude dalsi takova, ale i ta jedna za cas je fakn. O vikendu jsme byli na svatbe, tam jsem nespala skoro vubec a Mikeš teda takhle hodne lidi uplne nemusi.
Tema “chlapi” me tady taky sobecky potesilo
Ze ten muj je vlastne normalni a ti empaticti chlapi co pomuzou sami od sebe (a neberou to jako “pomoc”) jsou vyjimky. Me teda dost mrzi, ze jsem se naucila rikat velmi konkretne o pomoc, ale stejne to neudela. Nejvic to vstavani.. jsem fakt casto zombie, probdele noci, brzka rana. Prosila jsem aby s detma jednou za cas vstal a nechal me chvili dospat a udelal to za tech 7 mesicu jednou ![]()
@sofie_13579 Ahoj a vitej
Taky jsem starsi matka z Prahy s priserne spicim ditetem ![]()
@sofie_13579 my od září máme zaplaceny v Praze kurz POHYB DĚTEM, tak doufám, ze se nám to bude líbit 🙂 akorát nevím, kdo vymyslel, ze je to od 12:40 🙄 takový blbý čas - buď zrovna obedvame nebo když už jsme po obede, tak spíme. Nebo se leda naobedvat dřív, ale s plným bříškem jít cvičit, to se tam akorát poblinká 🙈 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat