Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MILINKA35 jo tak křupky, to je taky dílo
je fajn, že ji to nachvilku zabaví, ale ten bordel z toho všude a jeste jak to lepí
no s tím jídlem se taky nebudu stresovat, doktorka jen řekla ať v tom nepolevíme a furt nabízíme ![]()
@sofie_13579 ten spanek fakt máme úplně stejně, samozřejmě bych byla taky klidnější, kdyby byl v postlylce a zapnutý monitor, ale už to není reálné
takže se porad v noci budim a kontroluju ho
..hrozne se kroutí, děla otocky, tak ho furt prevracim..práci závidím, mě to teprve čeká
pracovala jsem chvíli, tak musím promyslet co chci a budu dělat
, skleničky taky jedu, moc tomu nedá a mě to naštve, když mě to stojí čas a pak to vyhodim
..vaření mě nebere, vařím, když musím
peníze společný taky nemáme, ale něco mi posila, protože rodicak je málo, moc jsem za tu chvíli nasetrit nestihla ![]()
@Petrussee my jedeme finance společně. Teď budu rušit účet a přecházet pod jeden. Ví, že jsem Fin nezávislá. Ten rodičák je mazec
vše šlo nahoru jak blázen a půjde…
Sofie 13579 hemagiomy má malej taky, po telicku, naštěstí jsou jako kosm vada 🙏 když se obleče, nejdou vidět. měl hned když se narodil a ještě mu dělali na vnitřní hem a to má čisté, sleduju to a dr to je jasný. A atop, ten se drží na uzdě zatím. Od Kajky Bart, měl taky, však ti napíše. Ať to má malá co nejdřív v pořádku ✊ @Bobulka28 jj, ve vodě jsem je rozpouštěla ať nemusím stříhat ![]()
@Latty tak super, že se z toho dostal. Nejradši by to vzal člověk vše na sebe, jejich bolesti. Nádherná krajina. Sven už procestoval kus světa
užívejte a dobrý nápad s jídlem. Placky mám ráda taky a malej si to aspoň sám zbasti.
začíná etapa věčně špinavého dítěte ![]()
Teda vás dočíst. Se třema dětma doma je to pro mě dost náročné. Takže brigádu zatím neplánuji. Pokud to pak půjde, něco si najdu na odpoledne.
Včera jsme byli na velém výšlapu, tak jsem dnes nepoužitelná. ![]()
Anička teď spí, na oběd měla kapsičku s domácím jídlem. Zjistila jsem, že když má v jídle maso, tak sní tak půlku. Asi bude vegetariánka. Koupila jsem jí dnes ve zdravé výživě zeleninové křupky a super. A jsem moc ráda za to, že nemá vlasy
Mám o to míň práce.
Jo a dnes jsem poprvé dostala menstruaci.No určitě mě nechyběla. Anička vůbec nechce kozu, tak snad to přežijem.
@Ráďa 25 ja mám jen Marecka, ale brigáda s nim taky nejde, hlídání nemám, kojim a dokud nebude spat vkuse alespoň par hodin tak na to není ani síla
tak ja zatím nic, dikybohu taky mi nechybí, tak se drz..mě říkala kamarádka, ze pak mléko nechteji
..
@Rada 25 Kampak jste dělali výlet? My jsme před mým těhotenstvím byli celkem dost akční ve smyslu turistiky a tak ale teď mě připadá že nám nějak ty síly trapně ubývají respektive partner akční pořád je a já jsem asi trochu jako zvolnila
![]()
Milinka 35 – jee tak koukám že teda Emča nema hemangiom sama ona má jeden takový docela velký právě na tom hrudníku tak se hned šlo na léčbu doufám že to aspoň zabere když už to takhle poctivě takových měsíců budeme dávat.
Holky Napadá mě Čtete třeba dětem večer už nějaké pohádky před spaním a tak protože já teda upřímně na to asi úplně nemám sílu a ani trpělivost. Emule by ty knížky všechny radši trhala případně házela a tak - tak teda nevím jak to máte vy?
Dneska jsem objednala zábranu na stůl takove ty měkké polyesterové a nebo polyuretanové pásy které se nalepí na hrany aby se o to dítě nezranilo. Jen jsem teda neměla moc představu kolik metrů toho mám vzít Tak uvidím. Potom budeme muset asi nainstalovat i taková ta dvířka zavírací protože máme mezonet a představa že se Emča dostane na schody to by byla katastrofa. Jinak s krupkami máme podobné zkušenosti tak je má emmča všude a obzvláště ráda je matla po sedačce případně po zemi Kde má takovou jako hrací plochu to je potom radost z ní dostávat.
@Petrussee je fajn ze mas jeste cas hledat co te pracovně zaujme zase v tomhle je to možná také fajn když je člověk mladý tak ještě vážně může objevovat a hledat co by ho zaujalo, já jak už jsem tolik let v korporátu tak si vlastně upřímně ani nic moc jiného představit neumím - sem tam si člověk říká že vlastně zaprodává svou duši ale zase asi finančně je to nejlepší varianta Pokud teda člověk nepracuje asi na sebe. Jinak jsem ráda že to mám s tím spaním takové společné Ty jsi mě potěšila
co se týká rodičáku Tak já teď mám docela rozumný Nechala jsem si tu nejkratší možnou variantu když u toho stejně Pracuji od září bude zřejmě i chůva na výpomoc takže Partner kupuje tak maximálně sem tam skleničky pro malou nebo pleny Jinak po něm tedy nic nechci navíc pro nás je ta finanční oblast zrovna taková výbušnější Já jsem typ který zase klidně nějaké peníze utratí za zážitky vzdělání rozvoj partner je spíš kolenovrt ten by pořád na něco spořil šetřil a zil asketicky ale mně pak přijde že ten život není o tom ho přežít ale spíš prožít Takže v tomhle máme taky jednu zásadní třecí plochu ![]()
@Petrussee u mě je protivka tak 3 dny a pak už dobrý, ale je méně mléka. @Ráďa 25 teda, vy jedete
samá túra. To já se teď nalitam až až, stačí mi po domě, než vše zabalím, do toho prcek
jj, mě taky nechyběla, jak skončilo 6ti, tak do měsíce byla
když má maso, alvic ho zasytí, tak sní o třetinu méně než když má jen zeleninu. Ráno už jsem nemusela kojit
@sofie_13579 už jsme nad pohadkami premysleli, ale asi by to taky trhal, hrabal do toho a tak, tak jsem si říkala od roka
jo, výhoda i nevýhoda..uvidím kam mě to zavede
, ale chybí praxe, školu mam, s tím problém není..a bojím se, ze s dítětem už bude těžší něco najít
tak jsem myslela, ze kdyby byl Mareček hodný, příští rok dodělám ještě pedagogické minimum, abych si otevřela další dveře
..ale vymyslim, uvidím
ja si to dala na 2 roky, do srpna 2024..s tím, ze bych šla od září do práce a Mareček do školky
@MILINKA35 mě přijde, ze mám mleka málo porad
jak kojim celou noc..přes den se mu snazim dávat něco jiného, ale hlady podle mě nebreci..ale 🐐 🐐 má jak uklidnovak, nabízím porad, cucne si a uspavam díky nim..nechci, ale jinak to s nim nejde ![]()
@MILINKA35 já si ho za to strašně vážim, ale on se na malou strašně těšil a jak řikám ta práce dělá taky hodně 😁 čimž nechci říct, že chlapi ostatních se netěšili, to určitě ne ![]()
Jinak co se týče práce, tak dneska jsem tam byla poprvé a v podstatě to bylo jako kdybych neodešla
tak jsem ráda, že jsem to nezapomněla a budu tam něco platná
ale myslim, že ten měsíc určitě postačí, stýskalo by se mi po malé kdybych měla chodit pořád
i když nějaký homeoffice a třeba 1, max 2× týdně na pár hodin do kanclu by šlo ![]()
@Petrussee no já vím, že to mléko změní chuť. Ale u předešlých dětí jsem měla jiný problém. Jak začaly příkrmy, tak jsem krvácela a špinila vpodstatě nepřetržitě. Beru antikoncepci co se může u kojení a toto občas způsobuje. Pak jsem prostě přestala kojit a přešla na normální anti.Tak i tak už by to teď tak nevadilo.
@MILINKA35 Chodíme hodně někam na výlety. S těma puberťákama už to moc nejde, ale s malou se nám chce.
@sofie_13579 lecbu hemangiomu hemangiolem mame za sebou, kdyztak se otej kdybys chtela
. Vliv na spani nemel, bart prestal dobre spat uderem konce 4. mesice a uz dobre spat nezacal ani po ukonceni lecby
@Ráďa 25 no ja beru teď kojeni jako antikoncepci
jako dáváme si pozor radši, ale jsem klidna, když to nemám
..mě právě ta antikoncepce dělala bordel
tak jsem si říkala, ze už ji brát nechci..tak už ji 3 roky asi neberu..ale Mareček byl plánovaný
my jsme na výlety chodili, teď není čas..tak s malým chodím akorát po městě, do parku na deku nebo k našim na zahradu..
@Bobulka28 Malé celkem zachutnal jogurt i dávám s mixnutym ovocem. Zkoušela jsem nedávno ochutnávka palačinku a to ji celkem jelo, tak si říkám jak psala Latty zkoušet normální stravu, ale v baby provedení. Protože domácí má taky rada celkem, ale taky jak co. Jsou vybiravy 😀 Taky toho nesni tolik jak kdy, ale člověk pořad zkouší ☺️️😀
Teda holky, vás dočíst… já vůbec teď neměla čas tady být. Hugi mi dává zabrat. Co se týče práce, tak porad spolupracuji se zaměstnavatelem, ale kolikrát to fakt musím dělat po nocích, protože jinak není kdy. Hugi mi dává zabrat. Snažím se ho přes den všemožně zabavit, hraju si s nim, čtu mu, vymýšlím mu nové hračky, cvicim s nim, ale on je hrozne ukňouranej. Vařit nestíhám vůbec. Takže jedeme skleničky a já jim to, co navarime s manželem o víkendu. Hugíno začíná být v jídle pěkně vybiravej. Včera mi snědl ke svacine dvě presnidavky naráz a dneska když jsem otevřela presnidavku, začal se hrozne vztekat. Tak jsem šla udělat kaši a to hnedka zdlábnul celou misku. To samé bývá u skleniček. Jistota je mrkev, brambor, maso nebo boloňská nebo nějaká červená omáčka. Jakmile je to ale zelený, tak je na mě nastvanej 😁 kousky nechce vůbec - ani rozmackanej banán neprojde. Vse musí byt dokonale umixovane 😁 začal mi více pít vodu, tak jsem ráda, ale odmítá pít v jidelni zidlicce. Takze pije jen v leže nebo na brisku a to jen, když mu zpívám 😁 🙈 no jako mazec toto. Hlavně jak je vybiravej v tom jídle, někdy mu dam mléko a on by mi ho nejradši hodil na hlavu a chce presnidavku a jindy je to naopak. Od září ale máme zaplacený kurz cvičení s dětmi, tak doufám, ze se trosku unaví. V noci teď celkem spinká, aspoň něco. Většinou je to 1 krmeni v noci a hned usne. Ale to vstavani brzy mě zabíjí. V 6 ráno jsem nevstavala ani do práce. Na to fakt nejsem stavěná a asi si na to nikdy nezvyknu 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat