Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bobulka28 píše:
Holky, jak tady čtu ty vaše příspěvky ohledně prikrmu tak z toho mám docela depreeesenaše malá sní sotva 30ml prikrmu k obědu, když se zadaří tak da občas i 120ml, ale to fakt málo kdy. Na odpoledni svačinku jsme teprve začaly dávat ovoce, ale tomu taky moc nedá teda
dneska jsme byly u doktorky tak jsem ji o tom říkala a řekla mi, že to nemusím zatím nějak řešit, že to některým dětem dyl trvá, ale stejně už bych byla rada kdyby se trošku vic rozjedla
V klidu a depku jsem taky měla když jsem četla jak holkam děti basti tady a hlavně malej Hugisek😀
A kolik je malé? Naši je 8 měsíců a teprve tedka se víc trochu rozjedla, proste jsem omezila mléko a najeli jsme i na jogurty. Každý dítě má svůj čas a navíc trochu vybírají co je dobrý🙄
Malou musím u jídla zabavovat aby jedla, takže klid. 😀
Jj, tchán taky, jde automaticky. Je od tchyně. My s mužem jsme zrovna oba povahy, že nemáme rádi právě ty rozkazy. Jako dones, odnes, zajdi, nikam nepůjdeš. Nebo už to dělají, aby měli klid doma. Mě chlap jednu dobu říkal, udělám, jak řekneš. Vidí to u tchana. Ale když to pak vidím dones odnes dojez.. Ale pomůže sám od sebe. Když Potřebuju, tak mu řeknu. Jsou to chlapi a je to nenapadne a když, tak jsi měla říct
malej má teda obdobi. Začíná se vztekat, jako že opravdu
tak ho odloží, chcili řve a pak klid, když vidí, že se nic neděje. A řekla jsem si dnes že dřív jak v 6 z postýlky nepůjde. Začal pofnukavat a vzal si ho muž ![]()
@MILINKA35 přítel rozkazy nesnáší, ale když místo podej reknes podas, uděláš a ne udělej tak je to ok ![]()
@sofie_13579 ahpoj
taky jsem se čerstvě přidala, holky jsou fajn, nemusíš se bát tu svěřit s ničím, nikdo tě tu nezlynčuje, naopak najdeš spoustu pochopení ![]()
Jinak u nás teď spánek dobrý, doufám, že to nezakřiknu
má teď mazlivé období, když sedíme na zemi, tak přileze, ručkama se opře o naše nohy a zvedne se na kolena a mazlí se
slaďoch náš
a ještě dává pusinky, no takový francouzáky
já od zítřka nastupuji brigádně do své práce na srpen, tak nevím jak to dám
manžel odjíždí v týdnu s malou na chatu, na jednu stranu se těším, že po 8 měsících budu sama doma, na druhou stranu se toho děsim jak se mi bude stýskat ![]()
@Nikča2020 testovala jsem to, ze jsem chodila na 4-5h na brigadu (ted v lete maji brigadnici fix) a jako i tak jsem byla vysokovana, hrozny nezvyk najednou nebyt v blizkosti toho“vetrelce“.
Co budes delat?
Wow, jste fakt huste! Ja si malovala jak budu od pul roku Bartasovych uz aspon castecne opracovat a zatim naprosto nevim jak to udelat. Sotva prezivam i bez prace ![]()
Taky obdivuju vsechny ktere zvladnou uz pracovat, ja ted mela Svena nemocneho, 3 noci uplne strasne probrecene, ctvrtou jsem stravila komplet vzhuru na gauci a houpala a chovala protoze mel 39,5 horecku a nedovedu si predstavit jeste delat neco navic nad ramec pece o deti… Mimochodem jsem myslela ze jsou to konecne zuby, protoze uz mel 8 mesicu, slinta, kouse uz 4 mesice o 106…a furt nic
Ale mne prej vyrostl prvni zub az v roce ![]()
Jinak i s tema dasnickama normalne zvlada jist skoro to co my, treba dnes na veceri cuketove placicky (pro nej cuketa, zloutek, lnene seminko, pohankova mouka a bylinky) a zdlabnul toho hromadu
Snidane bananove livance s bilym jogurtem, obed dynova polevka… Sklenicek moc nesni, to tak 100g cca, ale jakmile uvarim ja tak se cpe k prasknuti. Takze ted vsichni hodne jime ruzne placky, zeleninove kremove polevky s ruznyma vegan smetanama (ryzova, ovesna, kokosova…), ale Sven si klidne dasnickama poradi s kouskem ryby, peceneho kurete, testovinama… Vsechno varim bez soli apod, odeberu mu a pak dochutim pro nas. No a hlavne je nejspokojenejsi kdyz ji sam - tady treba od segry kus chleba v Helsinkach na letisti ![]()
A taky jeste prikladam fotku z jeho prvni tury, minuly tyden mel muj muz rande se starsi dcerou a ja, mimin a pes jsme si dali poradnou turu k ledovcovemu jezeru na severu Norska
Bylo to skvely byt tak dlouho „sama“.
@Terinamamina teprve bude mít 17.srpna 8 měsíců, ale s jídlem je to pořád stejný
když má třeba jen samotnou zeleninu, tak dá max. 90ml, k svačině co jí dělám přesnídávky, tak si dá tak tři lžičky a hotovo
už bych docela brala kdyby se více rozjedla, ale jak píšeš, tak každý dítě je jiné a má své tempo
jednou se snad rozji ![]()
@TerezkaSt budu u nás v kanceláři zaučovat novou kolegyni
holčina co nastoupila místo mě právě nastoupila na mateřskou ![]()
@kajka kajka @Latty holky, já mám ohromnou oporu v manželovi, tím jak je hodně doma, tak je naprosto schopnej se o malou postarat sám
a tím, že už nekojím je všechno podstatně jednodušší
nebýt manžela, tak bych se do práce takhle vrátit nemohla na ten měsíc
a hezky mi to vychází, že když bude muž v práci, budou hlídat babičky ![]()
@Nikča2020 to buď ráda, takových chlapů moc není
já jsem za svého taky šťastná. Ale… Malého miluje, jenže tím, jak jsme tady, tak je to o pomoci i v lese, rodičům, stavba, práce od rána do večera… Takže se těším, až budem sami a muž si odpočine bude mít na to víc času. Tady se porad jen dělá
žádný plán někam jet, dovolená znamená úklid, mytí oken… Z toho mi je smutno a taky mi tu padlo sebevědomí na bod nula. Přijdu si tu jak břemeno, inkubátor. Ale, tento týden se stěhujeme a pak sem Budem jezdit pro zbytky věcí.
Tak jsem i zvědavá, prcek jak si tam bude zvykat.
Dnes jsem jak zombie. Malej knoura ze spaní, má cestovní horečku v postýlce.. On si sice chrupka, ale jsem milionkrát vzhůru
![]()
Myslíte, že má vliv, když ho někdo hlídá 2 dny a jak začne kňourat, tak hned se dělá něco jiného, aby přestal?
tím narážím i na to jeho vztekáni. Předtím to nedělal
@Bobulka28 přesně tak, každé dítko má své tempo
já už si s tím hlavu nelamu. Začínám mu dávat malé kousky, tak si zvyká
dostal krupky, a skončily ve vlasech 🤦♀️ 🤣
@Bobulka28 přesně tak, každé dítko má své tempo
já už si s tím hlavu nelamu. Začínám mu dávat malé kousky, tak si zvyká
dostal krupky, a skončily ve vlasech 🤦♀️ 🤣
@MILINKA35 podle mě se to jejich spaní proste mění
u nás teda k horšímu, teď už večer musíme uspavat
predtim jsme dali do postýlku, usnul sám..teď ho tam dáme, řve..takže usina v 9 s nami..takže predtim jsem měla alespoň od 8 do 10 pro sebe..teď mám hodinu
ale moc dobře už zkouší, proste chce spat v posteli, nechce byt v postýlce a ideálně s nami
@MILINKA35 Tak to ti úplně rozumím že se těšíš až už budete bydlet ve svém
budete mít domeček Nebo byt?
Ale je pravda že svoje je svoje.
![]()
Jinak ohledně toho spaní u nás taky katastrofa malá pro změnu byla vzhůru až do 23:00 a potom spala do rána do 6:00 teď naštěstí usnula a já jdu pracovat. @Petrussee presne jak píšeš u nás také dřív se emča docela v klidu dala do postýlky jenom položit a ona usnula sama ale teď je to vážně třeba hodina uspávání navic musí spát ve velké posteli v postýlce spát nechce vůbec do toho já ji chci mít na monitoru dechu No je to složité. Navíc je teď i taková fakt jako hodně neklidná podrážděná brečící ječící ale přičítám to tomu že jí léčíme hemangiom který má na hrudníku A na té krabičce bylo i uvedeno že tam nějaká podrážděnost a Neklid může být, užívá to teď dva měsíce tak nevím jestli se to třeba může takhle projevit. Když jsem to konzultovala s ošetřujícím lékařem tak říkal že to jako určitě vyloučit nelze. Nicméně nebyl schopen říct jestli ty příznaky se utlumí nebo jestli takhle to bude po celou dobu léčby, protože kdyby to takhle mělo být po celou dobu léčby, tak to nás asi odvezou
![]()
Co se týká té práce tak u mě je to takové skoro 3. Děťátko teď už bych řekla že jsem se od ní aspoň trošku odprostila ale když jsem měla jen starší dceru tak opravdu Dítě číslo dvě byla práce vybudovala jsem si to oddělení vlastně úplně od nuly začínali jsme tam ve 2 a teď jedu přes 30 lidí
Takže člověk ty léta dřiny v tom prostě lidí a opouštět se mu to nechce navíc je pravda že já jsem asi ten typ že kdybych byla doma jenom s dítětem tak bych sama ze sebe měla takový špatný pocit a ještě k tomu asi přidává i ten fakt že chci být jakože finančně úplně nezávislá takže ani nemám s partnerem společné finance nebo cokoliv jinačího Takže je to takové že do té práce se chodit musí a na další stranu je pravdou že mě to baví. když jsem byla těch pět měsíců doma bez práce tak jsme stejně byli v podstatě v dennodenním kontaktu s podřízenými už je to tak vrostlé do mě skoro bych řekla jako součást osobnosti že si to moc bez práce vlastně představit Neumím. A to bych v podstatě reálně i Třeba několik let pracovat nemusela ale to je pro mě totální scifi. ![]()
Ohledně toho jídla jak psala Bobulka tak starší dcera byla šílený nejedlík ta snad do roka a půl jedla tři čtyři věci a také vyrostla ve zdraví a řekla bych že jí to snad neubralo v žádné oblasti studuje teď Gymnázium takže se to neprojevilo snad ani na intelektu. To je samozřejmě vtip.
![]()
@Latty krásné fotky ten sever Evropy je překrásný.
@Terezka - Budeš tedy z té brigádě pokračovat nebo to bylo jen dočasné a teď budeš s malou doma? ty žiješ v Rakousku viď? Teda Doufám že teď jsem to nějak nepopletla ![]()
Jinak u nás jedou pořád skleničky. Já počítám že vůbec vařit nebudu alespoň tak do emčina roku - běžně vařím jenom o víkendu zbytek jíme ve městě nebo někde mimo takže pro nás jsou ty skleničky asi jediné možné řešení. Vždycky nakoupíme 30 až 50 sklenicek na daný měsíc je to v lednici a odebírá se. ![]()
@Latty krasne fotky, diky za inspiraci, ruzne placicky bude dobra volba. Uz se na to vareni i pomalu tesim.
@sofie_13579 to ti moc, ze jsi takovy workoholik, ale kdyz je to specificka prace, ktera je za tebou videt, tak si ani clovek nemuze dovolit vypustit tipuji. Ja jsem chodila na vypomoc jako servirka na snidane do hotelu (na dobry slovo) - pres leto maji brigadnici. No a pristi rok se snad vratim do mesta na recepci a zatim nevim jak to bude. My tam totiz taky pulka otehotnela. Neni divu v te corone to bylo strasne nejiste a vubec do budoucna. Doufam, ze mi daji nocni (neni o ne takovy zajem). Malou pak muzou hlidat ostatni. Jak to mas ty s hlidanim?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat