Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bjetuš o to by mne to asi mrzelo vic, to ja taky moc nemam trpelivost na deti. Veta na mdloby, mne zas kazdy rikal, ze budu mit nervaka - zazivala jsem v tehotenstvi dost stresovou situaci a prestavala jsem kourit az v tehu coz s tim stresem moc neslo - a pritom mam flegmouse. ![]()
@kajka kajka no vidíš, asi to tak bude i u nás. Normálně chodí spát v 19.h a dnes usla až teď. A to myslím že noc bude šílená. Ale už jsem si tak nějak zvykla, že spánek je jen pro někoho. ![]()
@TerezkaSt Kde se to v tech detech bere.. ja byla obe tehotenstvi v klidu, jsem klidnej clovek.. a mam takovy dve citlivky a nervaky. No co si budem povidat, je tam silnej gen z manzelovy strany - tam jsou proste chlapi trochu cholerici ![]()
@kajka kajka píše:
@Bjetuš presne no. Nejde to popsat a taky nefunguje zadna rada. Zkusila sem uz vsechno. U nas je to tema aktivitama, jak nejakou novou umi, je noc udesna. Dneska treba udelal tri posuny vpred lezenim a ja vim ze dnesek bude stat za to.
Je fajn mit svoje jistoty
Ne promin.. samozrejme bych ti prala dobrou noc, ale presne, clovek uz zkusil vsechno (vcetne “nechat to bejt”) a ted teda nezbyva nez prezit. Coz me ale stve, protoze ja jsem si proste deti hrozne prala a jsem tak vdecna, ze mam dve zdravy.. a fakt si tyhle mesice moc neuzivam a to je mi strasne lito.
@Bjetuš ja byla v těhotenství taky v klidu, hodně jsem spala..bylo mi řečeno, když budu hodně spat, bude spat i miminko..no to určitě
dneska se budim po 2h a už je zase plný sil ![]()
Tak hlásím že dnešní noc konečně o trochu lepší jen nám o půlnoci dvakrát spustil monitor dechu protože malá se přesunula v postýlce mimo jeho dosah tak jsem vyskakovala z postele stejně. Jinak já v těhotenství byla také poměrně v klidu přece jen už coby zralá matka jsem se tak nestresovala jako u první dcery a přesto je malá relativní uječené a takove to neúplne spokojené miminko. U starší dcery jsem naopak v těhotenství měla poměrně dost stresu a přitom je s tou mladší jak přes kopírák
![]()
Takže člověk fakt neví
Řekla bych že asi na tom přece jen větší zásluhu mají ty geny.
@Nikča - tak užívej ještě dnešek a zítřek bez malé, ale chápu tě, že se na ní těšíš to zase jako ano. Odpočíváš aspoň trošku? ![]()
U nás bude hlídat Partner dva cele dny v srpnu kdy já jsem na auditech s podřízenými. Ale je pravda že asi tím jak je to jako pracovní výjezd tak to prostě beru že se nedá nic dělat ale vnitřně by mi také trošku dělalo problém si užít dovolenou bez malé třeba na vícero dnů když bych měla jenom relaxovat to si úplně nejsem jistá jak bych zvládla jedině mě napadá že by se to dal ve chvíli kdy bych právě byla třeba se starší dcerou tak to asi potom ano. To bych řekla že bychom si užily obě dvě.
Jo a jinak teda na to spaní u nás mě přijde že možná trochu měl efekt ten čaj na dobrou noc pro mimina Emča vypila povinně lahev a měla ten výluh asi o něco silnější a pak teda spala. ![]()
Tak noc samozrejme byla udesna. Bart se zas otacel a brecel na brise, pritom se uz umi otocit zpet.
Ale uz leze a ma z toho strasnou radost, ze se dokaze premistit kdyz potrebuje. Ja mam taky radost ale uz shanim ohradku ![]()
Jak jsou psi uz v pohode s ditetem tak se zas zacali prat mezi sebou kvuli mlademu. Hlidaji si ho. Jeden u nej leti a nenecha druheho ani projit kolem a naopak, tvl u nas nemuze bejt chvilku klid proste ![]()
Jinak ja sem opravdu velkej cholerik ujetej a manzel je klidas, nervi jen ze zkousek, pohovoru a tak a to me zas nechava naprosto chladnou. Bart vypada ze bude nervak po me, nejsem z toho vubec nadsena
ale vlastne co sem cekala
.
Holky, máme za sebou 8 měsíční prohlídku. 9kg a 75cm. Očkování Prevenarem nám odložili kvůli nachlazení ![]()
@wendelina30 píše:
Holky, máme za sebou 8 měsíční prohlídku. 9kg a 75cm. Očkování Prevenarem nám odložili kvůli nachlazení
Ten je poradnej
To budeme mit tak za ten mesic taky.. Ale jinak mas hrozne sikovnyho chlapecka. Rekla bych, ze i jak dobre spi, tak ma proste pak celej den na to se hezky rozvijet.
@wendelina30 píše:
Holky, máme za sebou 8 měsíční prohlídku. 9kg a 75cm. Očkování Prevenarem nám odložili kvůli nachlazení
Tedy krásná váha i délka já tipuju že Emča 9 kg bude mít taky už za chvíli jen teda ta délka to je problém protože má tak Max 67cm Ona je malinká a kulaťoučká ale to teda nevím po kom
![]()
@Bjetuš píše:
Ten je poradnejTo budeme mit tak za ten mesic taky.. Ale jinak mas hrozne sikovnyho chlapecka. Rekla bych, ze i jak dobre spi, tak ma proste pak celej den na to se hezky rozvijet.
No s tím nachlazením se ten spánek hodně zhoršil. Několikrát za noc ho probudí kašel a pak následuje řev. Asi chce spát a nemůže
Dneska začíná ještě kýchat ![]()
@sofie_13579 píše:
Tedy krásná váha i délka já tipuju že Emča 9 kg bude mít taky už za chvíli jen teda ta délka to je problém protože má tak Max 67cm Ona je malinká a kulaťoučká ale to teda nevím po kom![]()
![]()
![]()
Maty kvůli té délce vypadá starší a to je pak sranda, když otevře pusu a tam ani jeden zub
Já myslím, že na holčičku je 67cm tak akorát ![]()
@Bjetuš píše:
@Latty Ja jsem nejak myslela, ze ty mas jednoho z tech zazracnejch chlapuA ze mas spici miminko.. Tyjo chudak Sven tech 39,5, to muselo to malinky telicko uplne horet. A to se stalo jak jste tam na ty samote??
A diky za tip s legem, uz to taky praktikujeme. Ma svoji krabicku, ve ktery si hrabe a pod dohledem si muze prohlizet vsechno. Uz nastesti prestava vsechno strkat do pusy. Dneska s nama skladal puzzle..
@Bjetuš hele ono je to podle me dost o tom jak to kdo vnima… Pro nekoho je tezke vzbudit se 4× za noc na kojeni, ale ja co znam kojeni po 20 minutach, a 4 roky jsem se kvuli starsi nevyspala jednu jedinou noc v kuse, tak me jen tak neco nerozhazi
Doted Sven spal „dobre“, budil se treba 6-8× za noc ale byl potichu a jen se pricucnul a spali jsme dal a nemit hodinky co mi to meri tak ani nevim ze jsem byla vzhuru. Co zacal lezt tak hruza, rve a rve a rve v noci, nejde mu znovu usnout. A to uz fakt blbe snasim…
Jo, puzzle je taky super dokud ho nezacne jist
Furt nechapu co jsem delala s prvni aby se nenudila, protoze ted jsou proste nejzabavnejsi segriny hracky a pozorovat co dela. No a muz…bez komentare
On je bajecnej, ale rozhodne ne v peci o mimina
Jak to ma dva roky a vic tak super, mensi nedava. Svena ani jednou treba neprebalil
Mne to nevadi, znam ho a je skvelej v jinych ohledech.
Ty horecky mel 2 dny po navratu domu, ted je to tyden co jsme prijeli - no, a vcera byl u nas doma doktor a oba maji covid
Ze my na te samote nezustali ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat