Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka ja už dávám ráno kapsicku 90g, skleničku 125ml (tu menší), pak má další kapsicku odpoledne, večer kaši, ale trochu..a kojeni cely den, vodu tak 40ml
nevím jestli je to málo nebo hodně..nevím kolik mleka ze mě vycucne..ale v noci chce furt ![]()
@ Bjetus Jo jo to je placené ale jestli chceš tak bez problémů ty babysign brožury, které k tomu mám ti pošlu
Hoď mi do soukromé zprávy mejlík a není problém
Myslím Dokonce že to mám stažené i ve firemním noťasu který mám pořád při sobě takže můžu poslat víceméně obratem
jinak malá znakuje jídlo pití ještě a hotovo tyhle 4 znaky už docela ovládá tak je to takové fajn docela jsem byla i překvapená že je schopná rozlišit mezi jídlem a pitím to bych úplně nečekala.
Počítám že další znak bude asi plenka to jí pořád nějak moc nejde nebo nedochází, potom zkusime světlo a asi čepice to se tvrdí že se znakuje dobře a může zaznamenat jakékoliv oblečení. ![]()
Jinak holky u mě taky nějaké asi jako mateřské instinkty ve smyslu bezpečnosti No nevím nevím jestli nějaké mám nebo jestli tvrdě spí taky mi přijde že kolikrát mi něco dojde fakt na poslední chvíli
zatím teda naštěstí mimo toho pádu skrz tu židličku v restauraci se nic závažného nestalo ale instinkt teda nic moc.
Jo a u nás jídlo je většinou ráno jogurt potom ovocná kapsička k obedu klasický příkrm potom mlíko odpoledne kaše večer znova mléko k tomu Vypije tak ctvrt litru ovocneho čaje přes den a večer ten její uspávací čaj ![]()
@Petrussee @sofie_13579 nám jogurt zatím nedělá dobře a blinká po něm - nebo aspoň před měsícem to tak bylo, tak jsem si řekla, ze ho zkusíme až v září. No Hugíno je pěkně vybiravej - někdy mu dopoledne nabidnu kapsicku a on mi ji hodí na hlavu a chce mléko. Někdy zase nabidnu mléko a on mi ho hodí na hlavu a vzteká se, že chce obědový příkrm 😁 takže to mám doma veselý.
A nevím, jestli to máte taky někdo jako my, ale Hugís dělá vzdycky s první lžičkou strašný ofuky a tyátr a je nedůvěřivej. Teprve když do nej tu lzicku dostanu a on zjistí, co je to za dobrotu, tak začne otevírat pusinu a pěkně baštit. Tohle mi dělá u ovoce, kaše i oběda 🙈
@kambalaka ja jogurt taky zkusím v září
tak Mareček bere kapsicku všechnu..ale s kaši si vymysli..tu někdy ani nechce s má hysterak..
tak jsem mu včera davala tu ze skleničky a na lžičku, tak ta mu jela
zkoušela jsem i um, tak to řve a ani to neochutna
s jídlem teď docela dobrý, někdy mu to teda cpu, když neotvira..
..ale vymysli si spíše přes den, když se mu něco nelíbí tak se vzteka a se spaním bojujeme..noc fakt hrůza..už pomalu hodinu se ho snazim uspat, dala jsem ho do postlylky a jeci, ale nechám ho, už jsem fakt unavená
musím ho na tu postýlku zpátky naučit a ať usne jinak než 🐐 jinak pak budu v háji
@Petrussee někde jsem četla, že pokud se do půl hodiny nepodaří uspat, tak se má přestat, jít si třeba hrát a zkusit to později
@kambalaka já pokud třeba fakt řve tak za tu půl hodinku vytáhnu. Věřím, že jsou děti co se uřvou a spí, ale to je podle mě spánek ve stresu.Pak se jim zdají špatné sny, budí se, bojí se.Chci si to miminko užít, užít si mazlení, usínání vedle ní. Až budu chodit do práce, už nebude na nic čas a ten čas tak letí.
Manžel slaví už 50. A ikdyž jsem ze třetího měla strach, tak si ho fakt naplno užíváme. Budu doma tři roky, ikdyž se budeme muset uskromnit, tak si to prostě chci užít.
@Petrussee U nás teď na snídani letí jogurt a rohlík 😁Jogurtem nakrmím, pak jí dám půl rohlíku a já mám klid na kafe a snídani.
Tedá pak to musím uklidit.Ale s Aničkou je hlavně ráno sranda
https://youtu.be/SbCrpCW7AE4
@Ráďa 25 ja mu dávám tu dětskou susenku, abych si dala snídani v klidu
ale je to všude no
spíše to rozpatla
, ale pro chvíli klidu
Anička je super
malý jsou jen chvíli, to je pravda
třetí, tak tam už jsou i ty zkušenosti a člověk ví
první dítě je testovací a je to nový
mě občas chvíli takový ten můj život pred
a teda spanek nejvíce ![]()
Tak dnes je opravdu den. Rozbila jsem telefon, founu se nelíbila tapeta, tak mám pavouky. Ještě funguje
malej dnes začal v baráku krásně lézt a začal opravdu střídat nohy :mrgreen a všechno do pusy, všude se chce dostat 🤦♀️
Nase very first baby hranolka s kecupem z bio eco organics zero transport costs potravin. Hranolka se nemecky rekne jako jablko ve francouzstine a v kecupu je taky jablko. A jedno jablko denne keeps a doctor away - takze desne zdravy.
![]()
@TerezkaSt píše:
Nase very first baby hranolka s kecupem z bio eco organics zero transport costs potravin. Hranolka se nemecky rekne jako jablko ve francouzstine a v kecupu je taky jablko. A jedno jablko denne keeps a doctor away - takze desne zdravy.![]()
Tak to nema chybu
u nas mala uz měla super eco baby friendly svíčkovou, hovezi licka, veprovou a coko dortik s tortillou
![]()
Jinak přesně holky jak píšete To první mimčo je takové testovací tím jak u nás už je Enchant dva tak je to asi fakt aspoň něčem o trošku víc na pohodu s starší dceru mě přišlo že jsem byla jakoby víc taková ve stresu a člověk asi objektivně byla starší dcera hodnější dítě než je teď Emča ale tak věkem snad člověk jsem tam i moudří. Ráďo Tak to je fajn že budeš doma 3 roky tak zase je pravda že i tím jak máš ty další dvě dětičky tak teď je dobré si to fakt naposled užít teda takhle Počítám že čtvrté asi mít nebudete viď?
@MILINKA35 Lukyn je fakt sikovny
, Mareček byl včera s kamarádkou, která je o 2 dny mladší a je úplně aktivní
upřímně ja jsem rada, ze je linejsi, je to pohodlnější
, ale možná by lépe spal, kdyby se mohl nějak více vyčerpat a zkusili jsme bazén
kamarádka skoro plavala a Mareček klepal košů
on je hrozny cita ![]()
@sofie_13579 ja plasim porad, má rýmu hned s nim jedu, volám, na vše se ptám
a teda člověk si uvědomí jak byl predtim život jednoduchý
je to úplně náročné mít za někoho takovou zodpovědnost
ale hezky jim to jidlo doprováte
ja se bojím dat i jogurt ![]()
@sofie_13579 coko dortik? Do svickove jsem zkusila to kokos mleko vcera a mooc dobry. On by to clovek nerekl, ale vse to chutna velmi dobre i v te baby verzi a sul bych uz asi nepotrebovala vubec.
Nebo jsem to mozna napsala jak jinotaj. To je fakt varena brambora, rajce a jablko ze zahrady pred barakem - nic vic. ![]()
@Ráďa 25 tak to koukám, já kdybych mu dala rohlík, tak ho hodí na zem a “Mámo, podej mi to” 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat