Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MILINKA35 tak to jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet, ale ještě nechci, aby lezl..pro mě pohodlí
@Nikča2020 Mareček byl s nami taky, ale nemá zuby, tak mu tam jen sáhla a říkala, ze je asi ještě mít nebude
@kambalaka venku je to vždycky lepší ![]()
Holky, jak jste řešili cestování autem? U nás vzdycky řídí manžel a jezdím s Hugim vzadu. Včera jsem poprvé jela já sama a Huga měla vzadu a jak jsme vyjeli, tak úplný hysterický pláč. Ještě ze jsme to měli k doktorce jen 5 minut, ale přijeli jsme tam celí uřvaní a ještě se zalykal 🙄 a o zpáteční cestě ani nemluvím 🙈 teď nevím, jestli s nim mám jezdit vzadu nebo ho začít zvykat na to, ze maminka nebude pořád sedět vzadu. Taky bych ráda řídila a třeba nás někam odvezla, ale to je fakt za trest s ním cestovat, obzvlášť, když za jízdy nespí 🙄
@kambalaka my to děláme taky tak, ale jela jsem už s kamarádkou a děti jsme měly vzadu a dobrý, ja spíše nechci jezdit, protože ta logistika je pro mě složitá, ale kamarádky jezdí, děti mají vzadu a mají tam zrcatko, takže je vidí, dělala bych to jinak takhle
my s Mareckem chodíme pěšky nebo MHD, když potřebujeme někam dal a nechce se mi do kopce
takže se svezeme 5min a zadarmo
jednou mi taky brecel, ale proste je to kousek, tak to musí všichni vydržet
bracha od přítele malou vozí vepredu, prý to nevadí, když mají to vajíčko, ale mě to přijde bezpečnější vzadu ![]()
@kambalaka No já jsem pro jistotu jezdila hned vepředu, aby si zvykla a v pohodě. Někdy mrčí, ale to je až tak po hodině cesty. Já moc neporadím. Snad zkusit novou hračku ![]()
Holky držte palce, sedím na gyndě
Snad bude vše dobrý a jde jen o hormony. Že budu muset přestat kojit, je mi ale už teď jasné. Mám špatnou srážlivost a krvácím už 14 dní a to fakt dost. Včera už to vypadalo, že dobrý a dnes znovu ![]()
@Ráďa 25 tak dej vědět, to krvácení chápu, znám to, je to vopruz
to kojeni nevadí, mas splněno
mě už by nevadilo nekojit, ale ještě držím no ![]()
@Petrussee @Ráďa 25 budeme to muset nějak zvládnout. Jako kdybychom nejezdili nebo jezdili minimálně, tak neřeknu, ale jezdíme s nim každý týden na víkend k rodičům a to je fakt za trest pokaždý
si na to asi nikdy nezvykne ![]()
@kambalaka s Mareckem jsme jeli, tak, aby alespoň chvíli spal, když jsme jeli dal..zbytek se musel zabavit, ale chvíli taky hucel
ukazovala jsem mu různe věci..je to vopruz
kamaradky malá řve už 2 roky, nechci strašit, dali ji proste tablet do auta jakoby za to operatko a pustili pohadku
![]()
My tak v aute stravily na dovolene x hodin. Proste zkouset davat dostatek podnetu, aby se mlade zabavilo. Taky s ni jezdim sama.
@Ráďa 25 jak si dopadla? Ja vcera prosedela 2hodiny na klinice, aby si se mnou pokecali 5minut. Nevyhnutelna operace celisti.
Ono se to asi zacne sypat.
Ty 2hodky s moji mamou a vubec s ni nechce byt, pritom tchyne ji ma vklidu hodiny. Jeste by to chtelo proverit nekoho nebo ze by to fakt byla nevrazivost na ni? ![]()
@MILINKA35 Drž se
, bude zase líp, musí! Nešlo by, že by někdo z Tvého okolí alespoň na chviličku hlídal? Třeba šel na procházku s kočárkem nebo tak? Ono dost dobře nejde být 100 % maminka 24/7.. musíš si taky někdy odpočinout, přijít na jiný myšlenky. Mě pomáhá, kdy jde občas na procházku s malou manžel, vyřídím si emaily, něco si přečtu, občas si dám i šlofíčka. uvařím.. a pak se těším, až se mi zase vrátí
. Je to šílená životní změna, když je člověk zvyklej na určitý svoje pohodlí, svobodu a najednou je tady 24 hodinovej zápřah. Neklesej na mysli, bude to zase dobrý.
.
@kambalaka My jezdíme v autě zatím vždycky společně s manželem - on řídí, já sedím vzadu s malou a když začne brečet, začnu jí zabavovat… což bohužel způsobilo to, že se teď bojím jezdit sama, že se malá bude bát, kde jsem, že budu v panice, když mi začne vzadu brečet..
. Takže bych měla asi co nejdřív jezdit sama, aby si malá dodatečně zvykla (nebo spíš já, možná jsou to úplně zbytečný obavy z mé strany
). Kamarádka řídila sama s miminkem od samého narození a úplně flegmaticky mi říkala, že prostě když mimčo pláče, snaží se třeba zpívat nebo tak, ale když to nezabere, prostě ho nechá plakat a zastaví až v místě, kde to bezpečně jde. Já jsem v tomhle trošku jiná povaha, mě ten pláč malé úplně trhá srdce a mám obavu, že za tím volantem začnu panikařit..
. Naštěstí se na většinu míst, kam jezdíme pravidelně, dostanu MHD nebo jiným spojem. Myslím ale, že je to hlavně o zvyku, že si musí zvyknout mimčo i my..
Příspěvek upraven 12.08.22 v 10:03
@Nikča2020 Prosím tě, doporučovala Vám zubařka nějakou konkrétní zubní pastu? Já hledala nějakou v DM, ale měli tam tolik různých druhů, že jsem neveděla, kterou vzít
. Asi hlavně bez fluoru, že?
@sofie_13579 Naše malá taky nemá ráda, když telefonuju.. mně volající by mohli vyprávět ![]()
Jinak mi strašně padají vlasy a ty, co nevypadaly, mi trhá malá
.
Chtěla bych začít cvičit něco na břicho, ale vůbec se mi nechce..
. Víc než půl roku po porodu ale asi není dobrý, když z profilu vypadám jako cca v 6. měsíci
.
@Sissela mě taky hrozne padají
už mi rostou i nové
doufám, ze se to srovná…ja chodím akorát na jógu a dlouhý procházky, ale jsem hubena, břicho mám trochu, ale jako před
už se ztrácím, jsem vycucana..ale dokud budu kojim s cvičením to přehánět nebudu ![]()
@kambalaka Já ještě neměla odvahu jet s Matym sama. Ale už jsem si říkala, že je na čase začít zas jezdit. Asi zkusím taky to zrcátko a uvidíme. Jestli bude řev, tak to nedokážu odhadnout. Normálně je v sedačce v klidu, ale nesedí tam sám. Možná jak půjde z vajíčka do pokračovací sedačky, tak to spojím s tím, že zacne jezdit vzadu sám
Tak já dnes končím s kojením. Dostala jsem injekce na srážlivost a antikoncepci.
Jen se bojím aby se mi moc nenalily prsa a postupně se to mlíko stratilo. ![]()
Ale zase se už těším, že začnu cvičit a trošku půjde dolů váha.
@Ráďa 25 s tím mlékem mě to taky zajima, jak končit
, ale kdyžtak jsou prý prášky na zastavení laktace..babička mi říkala, ze si dávaly na prsa studeny, aby se jim mléko ztratilo
kamarádka to vždycky odstrikala a pak se tvořit přestalo, snad to bude v pohodě ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat