Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka to jsi dobrá s tím chlebikem, my jsme jen u presnidavek. Kousky mi plive a nechce 😁 asi tu budeme jediní, kdo bude do roku na mixu 😁
@Petrussee asi jo, včera ho hlídali poprvé moji rodiče a my jsme s manželem šli na rande (nebyli jsme nikde od Covidu). Užili jsme si to perfektně. Ale naši říkali, že je Hugíno pěkně vzteklej, vůbec nechápu, po kom to má 🙈 no a usnul jim stylem, že se uřval 🙈chjo, ja s ním dopoledne byla venku, ale po 20 minutách protivnej jak ostýnek v zadničce, tak jsme šli domu, sotva jsem ho odložila, hnedka řev, tak jsem si ho vzala do nosítka a chodila jsem s ním po bytě. Pak ho nakrmila v nositku presnidavkou a udyndala ho. Teď konečně spí. Jsem zvědavá, na jak dlouho. On toho moc nenaspí. Včera to samý - vstával v 6:00 a dopoledne dal 3/4 hodinky a odpoledne sotva 20 minut. Fakt zavidim maminkam, kterým dítě spí třeba 2 hodiny v kuse, to neznám od jeho 3 měsíců. Mně neusne ani v kočárku, ani v autosedacce, jen se vzteká a vzteká a nikde nevydrží dlouho. No jestli tohle bude jeho povaha, tak to potěš pánbůh
![]()
@kambalaka Mareček už taky zlobí i naše
predevcirem ho měli v kočárku a říkali on už tam moc byt nechce
, tak šli domu..on tam usne, když má čas na spaní, jinak tam nechce byt, buď v polosedu, aby koukal nebo jdeme s holkama a dáme děti na deku
..minule mi taky brecel v kočárku, tak jsem šla domu
asi tam byt nechtěl..ale my jsme oba vzteklouni, takže po nás to má, ja taky nespala prý
tak co bych chtěla
..ale to vztekani je děsný, Mareček zavře oči, řve, Mácha rukama a kope nohama..to taky dělal před moji mámou a ta na něho hele hele tohle u babičky dělat nebudeš
..teď už chce taky aktivně uspavat, dříve spal v kočárku dlouho, tak si ho brali porad a teď už moc ne, když je náročnější..ale teď mi teda spi..1,5 asi, teda jednou se vzbudil, dostal 🐐
, ale po těch noci přes den spat musí ![]()
@Petrussee tak Hugíno usíná kolem 19:30 a vstává v 6:00 a má 1 probuzení na mléko, tak mám asi vybráno a vynahrazuje mi to přes den, jak zlobí. Já už poradne nevím, co s nim dělat. Snazim se si s nim hrát, úplně jsem pro nej obětovala vaření a uklizeni. Nevarim, neuklizim. Stavím mu třeba komín a on ho bourá, ale zase vydrží u toho tak 15 minut a musím ho zabavit jinak. Třeba si ho dam na naši postel a válíme sudy - taky vydrží chvilku. No a tím, jak přes den nespí, tak je pro mě celý den strašně dlouhej a kolikrát se pristihnu, ze koukám na hodiny, kdy už bude večer, abych ho dala spát 🙈 mate to taky některá tak? Nebo jsem tu jediná taková “strašná matka”? 🙈 😁
@kambalaka mě to hraní nebaví, nevím, proste na to moc nejsem
Mareček miluje teda knížky, to si prohlizime nebo se sám i s nima zabavi
pak to stridame, každý den je stejný..ráno jde chvíli pod hrací deku, to se hned otočí, rychle něco pouklidim, udělám snídani, jde do houpatka, tam si dá susenku, pak jde na puzzle hrát si, pak ho mám chvíli na gauci a hrajeme si spolu, pak jdeme kojit a spat
odpoledne je delší, tak to musíme na chvíli ven, jinak bych to tu nedala..ale večer už koukam na hodiny, přítel hodi až v 7 nebo chvíli po
, takže jdu do vany a dělám večeři a svačinu..moc nevarim
Mareček včera usnul skoro až v 9 a vstal v půl 7..no jenže hodinu a co dvě vstává, takže se nemůže divit, ze na něho nemám tolika energie, jsem proste unavená
@kambalaka jako hrani s miminem nebavi nikoho. Ja mu spis jakoze posilam veci, smeju se na nej, zpivam a mluvim na nej. Nevim co vic bych mela delat a nedokazu si predstavit s nim byt nonstop cely den.
@Petrussee taky to doma tocime. Ohrádka, hrací deka, puzzle, pak si ho beru všude s sebou, když se maluju, beru si ho do koupelny, když uklízet přebalovák, beru si ho do dětského, když dávám prádlo do susicky, beru si ho do komory, ale jeho nic nebaví. Člověk by řekl, ze je všude na co se dívat, ale on vydrží sám tak 2 minuty. Někdy si sotva dojdu na záchod 🙄 hold povaha asi ![]()
@kajka kajka já kdybych měla dítě, co si samo vyhraje, tak to neřeším, ale u nás stačí jen, když zjistí, ze je v místnosti sám, tak začne tak šílené řvát, ze ho tam fakt nemůžu nechat samotného
@kambalaka já dnes zabavila Lukyna plechem na muffiny a do toho mu dala dřevěné kostky s dírou, autíčko, aby se to do toho vlezlo. Vyhral si s tím hodinu
teď objednávám kostky, vkladacky atd… Všechno okolí, druhá ruka. To by za to člověk nechal majlant ![]()
@kambalaka Naše malá aktuálně spí cca 3 x denně, dopoledne když jdeme ven tak na hodinku a pak doma odpoledne - dva krátké šlofíčky tak na 20 minut - po obědě a pak později obvykle cca mezi 4. až 5. hodinou. Snažím se jí zapojovat do všeho, co doma dělám - už se plazí po zemi z jedné místnosti do druhé, což je fajn, protože na ní vždycky zavolám a ona se ke mně radostně připlazí. Vydrží si hrát sama na hrací dece, kterou jí obklopím hračkama, co obměňuju (třeba aktuálně tam má menší hrací deku s visícíma hračkama co vydávají zvuky - šustí apod., barevné hrací kroužky, pár plyšáků, kojící polštář). Teď jsem objednala pár zvukových knížek.
S tím plazením je to ale u nás docela dobrodružný, malá zkoumá zásuvky, plazí se pod stoly, pod gauč apod., takže kolem ní pořád běhám a přendavám z místa na místo
.
No a úplně nejlepší hračka jsou moje pantofle
.
@MILINKA35 jo plech na muffiny jsem taky zkoušela, ale to akorát převracel na sebe a vztekal se, že ho to bouchlo
![]()
@Sissela taky pantofle? 🤣 Ty jsou top..jak jsem si chválila, že s ním něco udělám, tak to začíná být minulosti. Zásuvky, šuplíky.. Na chodbě objevil velké zrcadlo, tak to se tam připlazi
a kouká. Hračky taky střídám, ale už chce složitější a zvukové jsou fajn.
Jak často se vídáte s dětmi? My zatim 1×, max 2 X týdně.
Taky jsem měla malou krizi
mateřství bych pověsila na hřebík. Chlap včera večer chvilku krmil a nemá trpělivost, zvedl hlas.. Tak jsem musela jít koupat, a pak si to dojedl. Dost jsem se odcizilla a mám problém spát v jedné posteli. ![]()
@MILINKA35 já zatím porad musím Huga přenášet z jedné místnosti do druhé, protože nelezeme. A to si myslím, ze taky proto tak často je protivnej, protože už mnohem víc vnímá, ale neumí se přemisťovat. My se s dětmi moc nevidame. V místě bydliště nikoho neznám, ale od září začneme chodit cvičit, tak tam třeba někoho poznáme. Bracha má chlapečka o rok staršího než náš Hugís, je ale v jiném městě cca 35km od nás. Jezdila bych za nimi, ale to by se Hugi musel umět chovat v autosedacce 😁 mám hrůzu s nim jezdit sama. S manželem jezdíme za rodicema každý týden a to je vzdycky za trest, co Hugi v autě předvádí za scény, jak se nudí
a to se ho snažím všemožně zabavovat. A kdybych měla ještě řídit, tak se s nim akorát tak někde vybouram 🙄
Ahoj holky to jsem rada ze jste otevrely tema hrani s detmi. Me to taky moc nebavi, Emma u niceho moc nevydrží max miluje kabely ty by cumlala porad, top jsou nabijecky na mobily nebo sluchatka. Hracky ji neberou nebo vzdy jen par minut a to u nich musim ležet s ni. Sama nevydrzi dele jak minutu max dve…pracuju kdyz spi nebo ji mam primo u sebe a ona mi tuka do notasu taky - musim to pak vzdy pred odeslanim kontrolovat abych nevypadala ze neumim psat ![]()
Taky miluje mohe gumove cerne pantofle.
Zvukovych hracek mame 10 ale bez uspechu. Jeste ma rada aspon trochu piskaci hracky, ale ona mi prijde hrozne zuriva, na holcicku je fakt hodne agresivni. Na ni je fakt videt jak si tu agresivitu uziva, miluju kdyz me muze tahat za vlasy, „kousat“ me atp. Rada i mlati rukama do neceho pobliz. Taky jakoby stipe a dloube nas vsudemozne.
Ona i ji jako „dravec“ vzdy se na to vrhne jako praclovek a dela vse hroznou silou. Tak asi budeme mit nejakou vzteklou bojovnici ![]()
Jinak my se s jinymi detmi nevídame max Emma vidi sve dva sourozence, sem tam mame sraz s kamaradkou a jejim chlapečkem tomu je rok ale Emmcu to zatim moc nebere. Od zari zajdeme obcas do hernicky u nas a bude ![]()
@MILINKA35 my se docela vídáme, mám kamarádky s dětmi, tak 3× týdne se nějak domluvime
my se stridame s přítelem o gauč, takže nějaké spolecne spaní nehrozí, už jsem si zvykla
@sofie_13579 to je všude stejný..Mareček má rad papírové kapesniky, hodinky, krémy a ovladač ![]()
Pevné nervy všem, Mareček je dneska urvany a vše se mi rozbíjí
dneska mixer.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat