Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A odkdy se dává ta pokračovací sedačka? My máme tuto klippan a připadne mi, ze se tam ještě dlouho vejde, když se vyndá ta vložka.
@kambalaka Do pokračovací může, až 2 měsíce stabilně sedí. No a musí být do 15ti měsíců protisměrná. Dinofix je super, to vám vydrží možná i do dvou let
Maty má v sedačce taky ještě rezervu
@wendelina30 aha, já si říkala, ze nám asi vydrží dlouho. Já si říkala, jestli se mu tam třeba špatně nesedí, ze brečí, ale nevím, jak by tam měl sedět jinak 😁
Dneska jedeme takhle, dala jsem mu tam hrazdicku a zrcatko a hračky a chtěla si sednout k manželovi dopředu. No, jenomže sotva jsme ho začali dávat do auta, tak neskutecnej hysterák 🙄 tak s nim jsem zase vzadu 🙈
Já beru vitamíny a vlasy mi začaly dorůstat. Padaly mi hrozně, chuchvalce.
Dnes byl dobrý den, jela jsem za kamarádem, malej lítal v trávě, ani kojit nechtěl, kousal mě. Kojila jsem ráno, v půl 6 a teď. Tak snad bude spát.
Já už si s břichem nějak začínám rozumět a když vidím maminy, co jsou v domácnosti, tak jsme na tom stejně nemají čas na fitka, udržovat se pořádně. Je to normální.
Já jezdím s malým sama od jeho narození, všude a když jedem s mužem, málokdy jsem vzadu. Malej už je v pokračovací
je tak ještě vložka, aby byl v pololehu. Vajíčko, už měl kolínka pokrčena dost.
@Sissela řikala že musí obsahovat fluoridy a to obsahují dětské pasty všechny. Já se ptala na elmex a ona říkala, že i perlička stačí ![]()
@kambalaka co se týče auta, tak jezdím s malou i hodně sama, ale i když jedu s manželem, tak sedím vepředu, Ell sedí vzadu s naši psicí
ale dávám jí dudlíka a taky v autě ráda spí ![]()
@Nikča2020 píše:
@Sissela řikala že musí obsahovat fluoridy a to obsahují dětské pasty všechny. Já se ptala na elmex a ona říkala, že i perlička stačí
Já teda jako člověk z oboru jen doplním třeba pro ostatní holky - kaz vzniká z plaku. Plak se odstraní pouze mechanicky- tzn. odstrani se cistenim kartackem. Pasta není třeba, protože kde není plak, tam nevzniká kaz. Stačí kartacek jen namocit.
V tomhle veku je pasta spis jako třeba “motivace” k čištění protože dětské pasty mají prichute které dětem chutnají a třeba tak nechají rodiče čistit. Pokud používáte pastu s fluoridy když dítě ještě neumí vyplivnout, tak opravdu jen pretrit vlákna kartacku, ať to zbytečne nepolylaji. ![]()
Já od porodu řídím a jezdím bez muže. Malej sedí vzadu a když začne víc brečet, tak na něj funguje písnička a reklama. Stačí když to slyší a je klid a směje se. Pustím mu hari.bo nebo chňapíka a je vážně klid.
To mate fakt štěstí, ze vám děti v autě spí nebo zabírá písnička. Kdyby jen kňoural, ale u nás je to vyloženě hysterický řev, amok, zalykání a to jezdíme skoro každý víkend někam. A furt je to stejné, pokud s nim nejsem vzadu. Teď nevím, jak to řešit. Nechat ho tam, ať si zvyká? Nebo ať se psychicky netrápí, tak si sedat k němu dozadu?
Ahoj holky ja sedim s malou take vzadu ona jizdu autem nesnasi, rve šíleně a jeste ma tendenci se propinat vzteky do luku a hlavně cokoli ji podam tim mrskne kamkoli po aute ona je šílená vzteklinka ![]()
Sedacku ma zatim vajicko, pocitam ze na podzim koupime vetsi. Jinak take si neumim predstavit ze budu ridit a mala bude vzadu sama to nikam nedojedeme…u nas je to blby i v tom ze nebydlime společně s partnerem takze prevozy budou caste asi budu jezdit vlakem ale ona jeci i tam tak nevím
![]()
Jo a dnes spala s nami v posteli a dobrý jen partner hned ze se vubec nevyspal ze desne…tak asi bude spat ted v obyvaku on.
@sofie_13579 taky máme ještě vajíčko, tak uvidíme jak dlouho mu bude
jo, ja mám přítele v obýváku od začátku, ze se budí a budí se více a více, teď už mám v posteli Marecka, takže se vrátit nemá v plánu..se vrátí až bude spat celou noc a v postýlce
občas, když jsem hodně unavená, tak spim na gauci ja, on s nim v posteli, stejně tak furt chodím kojit, ale alespoň ví jaké to je a někdy mi to par vzbuzeni usetri, když třeba omylem udela otocku, nebo mu spadne dudlik a tak..u nás jsou ty noci fakt mizerný..
@motivi ano ano, paní zubařka říkala, že zatím není potřeba zubní pasta, to bylo spíš do budoucna, ale to jsem už nezmínila ![]()
@kambalaka já bych asi ještě seděla vzadu, ale já nemám to srdce nechat dítě vyplakat až do usnutí
Hugís určitě nebude chtít věčně sedět s mamkou vzadu
ale asi bych to třeba postupně zkoušela, nechat ho vzadu, kdyby řval, zastavit a sednout k němu a nějak to postupně pak prodlužovat… nevím jinak co dělat ![]()
A není možné že pláčou jenom proto že vás nevidí? Až nebudou v vajíčku ale v normální sedačce po směru jízdy tak třeba to už bude dobré
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat