Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kajka kajka heled, nás objednali až v březnu, ze mají plno 🙈 objednala jsem nás k Dr Pelikánové do Kobylis, jsou na ni dobré recenze. Z Motola mě naše doktorka odrazovali, ze si tam lidi stěžují na přístup k dětem. No heled… prý máme počítám, ze tam tak 1,5-2 hodiny strávíme, rozkapou mu oči a bude se vyšetřovat ![]()
@kambalaka Taky bych měla Aničku někam objednat. Mám vrozenou tupozrakost a pokud se to zachytí včas, bude mít oči v pořádku. Ale snad to nezdědila.
@Ráďa 25 a váš pediatr nedělá kontrolu očí v 10ti měsících? Já si Huga posadila na klín, doktorka si nasadila takovou masku se smailikem a on na ni koukal a ona ho u toho měřila… je to jen screeningová metoda, vyšlo ji podezření na krátkozrakost a astigmatismus, tak nás poslala na dětské oční, ale objednali nás až na březen
@kambalaka já mám taky asigamtismus. Malemu tohle dělali už na 8 m, jsem za to ráda, a pak říkala někdy po roce zase. Má to zatím ok. Já mám brýle na dálku, ale na řízení je to ok. Vozím je stále v autě, když mám unavené oči, tak si je občas vezmu
Tyjo, tak to jsem zvědavá jestli nám v 10m zkontroluje, ale úplně tomu nevěřím, objednam nás teda taky, příští rok půjdu i ja
, ja teda vidím dobře, sice mi něco naměřili, ale říkala, ze na brýle to není, ze jak se daji brýle, tak ty oči se pak zhorší, jsou linejsi..tak se držím, ale rodiče mají oba brýle, ale az po 40tce je dostali, přítel má taky a celá jeho rodina, tak nás to asi taky nemine někdy ![]()
Nás doktor tohle vůbec nekontroluje. A brýle nosím po porodu prvního syna na dálku. Nemám teda nic závratného. 0,75a1dioptrii, ale začínala jsem na 0,25a0,5. U nás v rodině všichni bez brýlí, jen v důchodu občas.
@Logodice u nas jsou taky vsichni bez bryli, taky jsem zacinala na 0,25 a uz jsem na 3,75.
Nejvic se mi oci zhorsily po covidu, to mi to skocilo o vic jak dioptrii.
@kajka kajka mě se oči zhoršily v těhotenství a po něm 😅 ještě si pamatuju jak mi říkala v těhotenství, že se mi to po porodu srovná, jo pěkný prd 😅 šla jsem si hezky pro dioptrie navíc.
Jinak doktorka Elle oči nekontrolovala, jen sluch. Ale je pravda, že mi nabízela, že bych se mohla objednat k jiné pediatře na vyšetření těch očí, ale já na to úplně zapomněla. Tak se s ní asi zkusim spojit a budu doufat, že dcera bude v tomhle po manželovi ![]()
@Nikča2020 mě se zhoršily ve 3tim trim.. A srovnalo se to.
Jsem nějaká unavená, ze všeho. Teď 2 noci děs. Budí se o dvě hodiny dřív a dřív. Dnes už to bylo o půlnoci a asi se rozjeli opět zuby. Začíná slintat a rvát vše do pusy. To jsme si moc neoddychli
skoro 14 dní byly noci boží. Njn..
Vzhledem k věku teď přemýšlím víc a víc, jestli bych chtěla druhé dítě. Je mi 36, do konce roku jsme si dali min čas. Než se to povede a jestli vůbec, 37 na krku, 38 porod a tak přemýšlím, jestli by mi na to stačily síly. Muž je od rána do večera v práci a být na to sama, na ty začátky.. Tak jestli by mě ne trefilo. Z druhé strany bych k Lukynovi chtěla sourozence, aby nebyl sám. Jsem v takovém bodě, kdy si dávám pro a proti, a ta začínají převažovat. Ale jak bude větší, začne mluvit, být víc samostatný, nevím no. Mateřství mě úplně neoslovilo. Jak v čem. Ale chybí mi ten čas pro sebe. Prostě se sbalit a jet
tohle padne asi na každého. Jak byla vzácná ta bezstarostnost ![]()
@MILINKA35 ja te obdivuju, ja si přijdu hrozne unavená teď
a je mi 26, ze jsem si říkala, ze nedělat VŠ tak bych děti měla dříve, protože už teď si přijdu stara, druhé chci, ale potrebuju pauzu
, říkala jsem si do 30, pak už ne
..ale taky nechci, aby byl sám..ja ten rozdíl vidím u svých rodicu, mě měla mama ve 22 a věnovali se mi všichni a hodně..brachu ve 33 a teď už mu moc nestačí..jsou babička s dedou a mají doma pubertaka
, ale asi je to o lidech no..někdo na to sílu má a někdo ne, ja jsem rada, ze mám mladší rodiče a až budu v jejich věku, snad budu mít děti z domova a uzijeme si nějaký klid ![]()
Holky, tak my, abychom se nenudili a spát budu asi už jen v hrobě 😁
@kambalaka to je super!!!
já už včera, že se Tě zeptám, jestli jsi nezkoušela test
.. Já si dneska taky zajdu asi do lékárny pro test.. 3 dny meškání.. Tak uvidíme
@Ssfr85 no tak pak dej vědět, já jsem dneska měla mít den MS, tak jsem to nevydržela a zkusila test 😁 tak teď, aby sílil, příští týden jdu na krev
@kambalaka píše:
Holky, tak my, abychom se nenudili a spát budu asi už jen v hrobě 😁
No nekecej.. tak gratuluju
Uprimne te fakt obdivuju, ja si to vubec neumim predstavit ![]()
@MILINKA35 Chapu te, chapu. Mne je tech 38.. ale neni to takovej rozdil oproti 32, kdy jsem mela prvniho. Z toho nevyspani jsem byla stejne rozsekana.. Vzdycky jsem chtela byt “mlada maminka”, ale holt to nevyslo a taky to nakonec neni spatny
Vzdyt se nemusis rozhodnout hned, bud to zacnou prevazovat “pro” nebo to matka priroda vyresi tak nebo onak za tebe ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat