Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ráďa 25 emitex mám rostoucí, slabší a je super
ty brdo, to je holka šikovná
je fajn mít starší děti že. Když takhle pomůžou. Muž se taky dost zapojil. V noci k němu jde, i když vstává do práce. Začínají si dělat rituál, když přijede, tak spolu blbnou, já si nachystám na koupání, večeři. malej mi konečně začal stát na obou nožkách
a hned mi otevřel šuplík s hrncema. On má. Celkově dost sílu
já byla u něj, on tak dlouho lomcoval, až se to s ním rozjelo dozadu, tak to jsem chytla, uf. To by byla hnusná rána do hlavičky. On se postaví už taky o všechno, o zeď atd… Pochoduje kolem sedačky. Když vysavam, tak mi vytahuje šňůru ze zásuvky
je to rebel
dneska se mnou kousal jablko, tak prděl. Moc jsem mu nedávala. Je úleva si ven vzít nějaké ovoce, kousek chleba, čaj a jít. Že to není závislé na kojení.
Já už se valím v posteli, úleva ![]()
@kambalaka začíná pomalu žárlit na sourozence 🙊 chtěla by jsi taky kluka? Využila by jsi věci ![]()
@MILINKA35 jo, mě to taky přijde nejjednodušší, dávám většinou jen mikinu a teplejší ponožky a botky
@Ráďa 25 tyjo takového spánku a syn je teda sikovny
přítel sám ještě nekoupal
@kambalaka Mareček někdy knoura, někdy brečí a zuby nic ![]()
@MILINKA35 ja přes den moc nekojim, ne ze bych nechtěla, ale Mareček nechce..od začátku měl problém venku a teď jak je větší a vnímá, tak chce jen doma a když jsme sami a ještě jen z te jedné
takže si úplně vymysli..ale v noci chce porad, asi to dohání, jak přes den nechce, nic moc nepije..takže to kojim 4× většinou, minule i 7× a fakt pije
takže máme takové noční kojeni..a to asi bude takhle ještě dlouho ![]()
@MILINKA35 heled, já budu ráda za kohokoliv, na jednu stranu bych ráda vyzkoušela zase holčičku a na druhou stranu mít dva raubíře doma - by bylo víc než fajn 🙂 a oblečení neřeším, já mám hodně bílého, zeleného a žlutého a to muže mít i holka 😁 a myslím, ze když holčičce dám modré pyzamko, tak mi to určitě nebude mít za zlé 😁
@MILINKA35 tak to je šikovný… můj manžel taky něco udělá, ale musím mu říct, jinak ho to nenapadne. Jakoze když kňourá, ze by ho sám od sebe pochoval nebo ze by ho sám od sebe šel přebalit, nakrmit nebo vykoupal, to fakt ne 😁 snad tu nejsem jediná… ale jako když mu řeknu, tak to udělá.
@Petrussee já když vidím některé ty děti v hernicce, jak šťastné lezou za ostatními cizími dětmi… toho mýho jen polozim do herničky na koberec a hned začne knourat a někdy i brecet 🙄 vzteká se a plazí se ke mně a sápe se po mně… jestli Hugís bude někdy veselej a spolecenskej…
@kambalaka tohle jsem měla s Ellou taky 😅 šly jsme na jógu, sáhla tam na ní holčička a okamžitě řev a natahování ručiček po mě 😅 a teď už je to dobré. Nechá na sebe sáhnout a když jí nějaké dítko sebere hračku, tak mu jí taky pak sebere a nekouká jako puk 😅 nebo si hned najde jinou. To se zlomí a určo společenský bude
já třeba jsem společenská, můj muž tolik ne. Ella má zatim lidi moc ráda a ráda s nima tráví čas, tak uvidíme ![]()
Holky, dáváte miminkum mléko po celé noci nebo už rovnou snídani? Ten muj se budí v noci na mléko mezi 00-02hod a pak se vzbudí v 7:30 a to když mu dám po celé noci mléko, tak do nej celé dopoledne už skoro nic nedostanu, SZ pak obed. Maximálně mi sní 2 kostičky chleba nebo 2 kolečka banánu ![]()
@kambalaka já dávám podle toho v kolik vstane. Dneska se vzbudila v 6:15 takže sem ji dala UM abych ještě nemusela z postele
(mám vedle postele), ale teda nedavam celou dávku ale třeba 150-180ml a tak 8:15 dostala chleba.
Ale když vstává později jak hugo třeba tak ji dam normálně snídani a pak až oběd, dopo třeba kapsicku když sme venku
záleží jak má hlad.
@kambalaka já ať vstane kdykoli, teď je to mezi 7-7:30, tak dávám UM, mě teda vypije 240ml, ale přemýšlím, že to snížim. Kolem 10 má svačinu, kolem 13:00 oběd, kolem 16:00 svačinu a před spaním znovu mléko ![]()
Já dávám um a něco k tomu. Mám Teda poloviční dávku a zbytek má třeba v kaši. Snažím se do něj cca půl l mléka. Pije dost čaj, vodu. Jak je to jahodové, nechutná. Někdy prostě nechce um. Včera usnul po 7, vstával ve 4 a ještě spal do 6.takze my máme takto budík a rovnou snídaně. Svačinu si dal půlku banánů, krupky. Na oběd bude mít br kaši s um a candata, pažitka, petrželka. Pak dám odpo chleba, zerve okurka a večer kaše s um. Jako je to kyselina, ji naštěstí všechno.
Na Mall mají teď pampers manii, tak koukněte, my kupujeme tyto https://www.mall.cz/…14-kg-168-ks jedna plenka vyjde přes 6 Kč, což je teď super
@kambalaka mleko i kojeni davam nejpozdeji kolem seste, aby normalne snídal.
Bartas se v noci KONEČNĚ po skoro 5 mesicich naucil spat na brise, vyrazne se tedy omezilo pocet jeho probouzeni na treba jen 2×-3×, coz je obrovska uleva. Zaroven jsem ho zacala ucit na Sunar (i kdyz z nej neni odvazanej) a par noci v tydnu s nim dava ted manzel. Nabidl se sam a kdyz jsem protestovala, tak si na tom trval. Uz 3× jsem se tedy v poslednim tydnu dobre vyspala. Blby je ze se mi blbe usina ale to se podda. V noci manzel krmi Sunarem, jednu noc stavkoval a pil jen vodu, ted uz si rad da i ode me. Prilezitostne jeste kojim, ale v tech prsech je toho min a min nehlede na Sunar.
Jinak ma Bart naprosto hroznou reakci na ockovani druhe Hexy (odkladali jsme kvuli jakonemoci, ktera nas vzdy stihla kdyz bylo planovane ockovani). Prvni davku mel s. lehky. a teplotama kolem 38, ted po te druhe davce jsme vcerejsi noc delali i zabal, do mokreho rucniku, protoze mu horecka vylitla az na 40,3. Musim rict, ze kdyz sem viděla, jak ta teplota teplomeru leti nahoru, sla jsem skoro do mdlob. Byl jak ziva kamna.
Nastesti Nurofen zabral do par minut a teplota uz tak vysoko nevystoupala. Doufam, ze dnesni noc bude lepsi…mame to veselo, jsem normalne hodne nervni clovek, ale ted mi to teda vsechno dava huste zabrat ![]()
@kajka kajka Ježíš kočko, vy si to Teda vybíráte. Ať je malému dobře 🙏 už aby jste měli klid. Lukyn se naučil spát na bříšku od začátku 6m a jak je starší, tak ten spánek má lepší. Snažím se korigovat i podněty, aby toho nebylo moc. Dost mi to teď ulehčilo i to, že nekojim, usne sám a už se v noci sám uspi. Pak se vzbudí na žízeň, tak to kojím a mám ho u sebe, na mazlení taky. My jsme kontaktní
teď Teda má ty denní soanky jak kdy. Jak kdyby se mu to upravovalo. Přemýšlím že zkusim oběd o půl 12 a pak nechat spát
dneska usnul po 11 až, od 6 vzhůru. Dal hodinku a od té doby nic. Kdyby dal aspoň půl h, ať není oretazeny.
@Petrussee @kambalaka @Nikča2020 @MILINKA35 Děvčata a máte v těch sporťácích děti směrem k sobě nebo ven? Děkuju za info ohledně těch spánků, je mi jasný, že se děti pořád mění a bude to s těmi spánky pořád jinak, já jen že za těch 10 měsíců jsem si už navykla na rutinu venku nasadit sluchátka, když malá spinkala a při té procházce jsem si poslechla podcasty a tím jsem si i psychicky dost odpočinula - prostě něco jinýho, relax.. Teď jak malá nespí, už jsou ty procházky hodně aktivní, většinou jí něco vyprávím, popisuju.. tak je to nezvyk
. Ale koukám, že je to u všech víceméně stejný, že už venku těm spánkům děti moc nedají.
Jinak @MILINKA35 ještě jednou moc děkuju za tip na ty softshellový botičky, jsou skvělý. Vůbec se nebojím malou dát ven, ať si udělá pár krůčků, je to fakt výborný.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat