Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, krásné fotky s hafikama
malej ho má rád, nás rtw ho též respektuje, hlídá, ale dává si od něj svůj prostor.
Dnes jsem byla na zubním., povolila plomba a řešila jsem to hned. 4 injekce mi to neumrtvily
Nikdy se mi to nestalo a zánět v tom nemám, ani podle dr. Mě to ani nebolelo, ale radši hned, než při bolesti že… Je fakt, že jsem začala krvácet, beru teď anti, druhý cyklus, MS dorazila jak měla, 8 dní klid, od neděle jsem začala krvácet.. Spíš je blbe, že to začalo silit a svetlat krev. Zítra jedu na ženské, pro jistotu. Do toho zub, oční, pošta atd. Nějak se mi to vše sešlo… S hlídáním mám problém. Naši daleko, kamarádi by hlídali, až budou Lukyn starší… Prostě Pech…
@kambalaka Je z nej moc krasny kluk. Gratulujeme a prejem hlavne zdravicko.
Byli jsme na tom Motole, Bartovi potvrdili trigonocefalii, 23.11. jde na operaci.
@kajka kajka Kajko
to je mi moc lito, ze se to potvrdilo a je nutna operace. Ten kre.ten doktor by si mel rvat vlasy.. pokud jsi na to upozornovala a on se smal, tak ted jsem zvedava na jeho reakci. Vis nejaky detaily ty operace? Jak dlouho budete v nemocnici a tak.. Ted se asi vzpamatovavas, ale kdyz se budes potrebovat vykecat tak piš ![]()
@kambalaka Happy Bday. Jak mu poporostly vlasky. A jo, ty mas obleceni co je uplne v pohode na holcicky (jako ten Lindex) sem tam to prohodis ruzovou a mas to. Ja to tak delam, mam taky dost bezove a sede. Jsem zvedav co to bude, jeslit i to nechate rict. ![]()
@kajka kajka Co to je prosimte? to je mi lito. ![]()
@kajka kajka to je mi líto😕
Já dnes trpím, chytly mě záda a do toho u nás dělají cestu, takže pořád něčím mlátí a Anička nespí.
@Bjetuš sla jsem do ordinace s tim, ze jsem vedela jak vypada operace a vse a stejne sem brecela jak male dite. Mam stale zachvaty paniky z toho a stridave brecim, ale snad me to prejde.
Operace vypada tak, ze se rozrizne kuze na od uchy k uchu pres vrchol hlavy, stahne se kuze z lebky az k oboci, rozbije se celni cast lebky a vytvaruje se spravny tvar. Zajisti to nejakyma vstrebatelnyma sponama. V nemocnici budeme 7-10 dni. Je to velka operace s velkou ztratou krve, bude potreba infuze. Jsem samozrejme naprosto v haji. Nechci, aby mu nekdo rezal tu jeho malou krasnou hlavicku. Operace jse to udajne vicemene kosmeticka, tvar neutlacuje mozek a ani v budoucnu by asi neutlacoval, ale nikdo mi to samozrejme nezaruci, pry se vsechny pripady zatim operovaly. Neoperovany stav by se mohl bud sam trochu vylepsit a nebo treba hodne zhorsit. Neurochirurg doporucil operaci. Pry se musi delat v nladem veku, pak uz to nejde, lebka se pak uz nezhoji.
@TerezkaSt Je to vrozena vada lebky. Jejiho tvaru. Predcasne srusta predni sev na cele a hlava tak ziskava neprirozen, tvar. Bart pry ma mirnejsi formu, ktera byla hur indikovatelna. Nicmene to ma pry uz z porodnice a divila se ze jdeme „az ted“
@kajka kajka Myslela jsem si, ze je to tohle. Zni to strasne. Mas narok se chvili hroutit a brecet, ale jenom chvili jo? Koukej se sebrat a byt statecna pro Barta, protoze to spolu zvladnete. To ze to neutlacuje mozek je dobra zprava, ale pokud chteji stejne radsi operovat, tak to potvrzuje, ze je to pro ne rutinni operace.
@Bjetuš ja vim, pan doktor se tak i tvaritl, ze jako nad cim premyslim, ze je to brnkacka. Ale…vsak vite
@MILINKA35 to se to hezky sešlo, snad to zvladnete v pohodě
@kajka kajka to je mi moc líto, držte se, operace to napraví
ten doktor je *****, z toho popisu operace mi je hrozne, Bart je statečný, myslím na vás
hlavně, ze to neutlacuje mozek 🙏
@kajka kajka jsem v soku a chapu tve pocity. Tohle resit u miminka je fakt zatez kor kdyz jsi od zacatku resila ten hema.. (no to bulku). Urcite to bude v pohode a na narozky budete hepy krasni. Informuj nas. ![]()
Tyjo chlap byl ted zapijet znamyho chlapecka 4,2kg a 56vm v terminu.
Mame tu vubec taky takovyho rekordmana? Delame si z toho srandu, ze za ty 2mesice bude jak rocni Emilka (dost pravdepodobne). ![]()
@kajka kajka držím palce a přeji pevné nervy. Už abych přestala kojit. Půjdu sse hned objednat na odběr krve. Jsem dárce a vždy si říkám, kéž bych mohla vědět jestli aspoň jednou za život moje krev někomu pomůže, kdo to náhle bude potřebovat.
@kajka kajka nemám slov pro pediatra.. no ty jo
.. Tak moc držím pěsti už teď, ať je vše v pořádku, operace ať dobře dopadne..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat